f Secubit Garam: French Loaf With Cheese And Tuna

N3 Terkini

Monday, January 31, 2011

French Loaf With Cheese And Tuna

Salam...

K.Anim, Nor dah buat!! CEDAP!!! Dari sebatang roti perancis tu, dpt banyak gak la.. Memang cukup puas hati bila makan ni masa sarapan. Rasa roti yg rangup tu, tambah lagi dgn rasa sardin dan tuna pastu dgn rasa cheese yg menambahkan lemak2 kat badan.. semestinya la enak bangat!! Memang sedap la.. Boleh dibuat lagi dan lagi nih.. Mudah sgt2 nak buat.


K.Nor cuma guna slice cheese yg di carik2kan dan juga tabur sedikit pizza seasoning dan serbuk lada hitam sebelum dibakar... yummy!! Mintak izin ya K.Anim, Nor nak share pulak resipi tu kat sini.. Maceh.. mmmmmuah! :)




FRENCH LOAF WITH CHEESE AND TUNA
by- anymz-mykitchen
sumber: K.Nor@SecubitGaram

Bahan2:
1 batang french loaf(ala yg jual kat supermarket,roti panjang yg keras kematu tu)
1 tin tuna/sardin
1 biji buah tomato di hiris bulat2 nipis
1 sudu teh lada putih/lada hitam
beberapa keping cheese-kali ni akak guna mozarella cheese
butter

Cara:
French loaf di potong bulat2 atau menyerong
Tuna atau sardin di lenyek hancur
Ambil sekeping french loaf yang sudah di potong
Sapu butter di atasnya dan letak tomato
Letak tuna/sardin yang sudah di hancurkan di atas tomato
Tabur serbuk lada putih/hitam
Akhir sekali letak cheese yang sudah di potong kecil2
Sedia untuk di bakar.
Bakar hingga keperang2an.
Dah siap..

13 comments:

  1. kak nor...ni peberet mas ngan hubby.....
    terliur jer tengok roti tu...
    nnti nk try wat gak...kene beli roti keras tu dulu...he..he..

    ReplyDelete
  2. alamak..sudah ngap brp ketui eyh..x ingat plak :))))

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..
    K nor nak berketui2 boleh dak. Lapar ni.

    ReplyDelete
  4. wahhh..nampak seperti sangat sedappp..!!..kena cuba ni..

    ReplyDelete
  5. sedapnye.... french loaf ade lagi dlm peti tuh,leh buat nih...hehhehehe

    ReplyDelete
  6. sarapan berkhasiat ni k.nor.. cukup dengan carbo, vitamin & proteinnya juga....

    ReplyDelete
  7. wah kreatif nyer...nampak sedap

    ReplyDelete
  8. mas >> sedap kan mas buat gini, akak suka gak :)

    del >> amboi2.. buat2 tak ingat ya.. hehe

    sam >> w'salam.. dah abes :) hehe

    ReplyDelete
  9. antan bertingkah >> kalau dpt ngap betul2, lg sedap tau :)

    sarid >> bukan nampak jer sedap tp mmg sgt sedap.. try la ya :)

    cikgu nor >> jom buat :)

    ReplyDelete
  10. mimiey >> dah buat belum? kalau dah, tak ada rezeki k.nor la kan :)

    madiha >> mmg cukup mengenyangkan :)

    lina >> try la lina, mmg best hehe

    ReplyDelete
  11. norrrrrr,camne akak boleh tak perasan nor buat menda alah ni..ni mesti kes akak tak bukak laptop masa hari nor buat ni kan?..alolo..nak minta mesti dah jadi baja dah ni,huhu..ini pun akak terjumpa sebab sedang mencari2 resepi2 utk di cuba..maceh ya nor sbb sudi menerai..

    ReplyDelete