f Secubit Garam: M.H.I

N3 Terkini

Wednesday, January 26, 2011

M.H.I

Kita main short form lagi kali ni.. tak per kan.. hehehe... Tu bukan Malaysia Hari Ini la.. tapi Menu Hari Ini... Menu yg simple jer sbb tuan rumah rasa tak rajin nak masak yg tak simple.. aci gitu? hehe.. Jom layan mata ya, dgn M.H.I K.Nor yg simple arini tapi sgt2 menyelerakan kita org sekeluarga makan tadi..



Sambal Belacan

14 comments:

  1. walaupom simple,tetap m'buatkan kecur ayaq lioq den...heheheh...

    ReplyDelete
  2. haaiiippp,tuan tanah punya rajin,tajuk pun letak short form je ya..biasa dia tu..babab nanti..hehe
    pepun bawak lari sayur tu dulu.sedap.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...
    anymz bawa lari sayur, saya bawak lari sambal belacan. Tuan rumah menangis kelaparan. HEHEHE

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak nor..

    huu bukan main selera lagi menu di atas , tambah lagi makan dgn nasi panas2...terlioq nie

    ReplyDelete
  5. salam Kak Nor,

    meleleh air liur tgk sayur labu air tu.. tu la lauk feveret sy.. best hirup kuah tu..

    ReplyDelete
  6. sedapnya sayur pedas labu tu.. lama tak masak gitu... labu pun dah lama tak beli.. rindu pulak nak masak cenggitu.. sayur pedas cara orang tganu.. hehe..

    ReplyDelete
  7. salam kak nor, kalo saya suka mkn sayur gini bersama budu n ikn goreng, sedapnya

    ReplyDelete
  8. hahaha..adehh..gelak guling2 sambil pegang pewut jap..hahaha...adoi laaa...berair mata nih kak..

    Siap terbyg2 wajah akak jd jenputan Malaysia hari ini...(sebab loading tenet lambat,entri x kuar2 lagi)..pastu sempat pk..rugi laa tak tengok akak kuar tv..(lama tuu tggu loading)teringat ben 10 masuk mjlh dah,cikmat dah..kak nor masuk tv tuu..tak sabar nak baca cerita pengalaman akak nih...
    tggu loading,x jugak kuar2 entri..terus sue disconnect kan..baru kuar entri tp semua tepi2 nih error...

    rupanya..Menu Hari Ini..hihiii

    apa2pun sama laa menu ayam goreng berempah arini kak..cuma x amik gambar jek..jadik superwoman berlari sana sini sbb hb gi luar kwsn liputan..hehe..trpjg lak cerita kat petak komen.

    ReplyDelete
  9. apa2pun...semoga 1 hari nanti dpt tgk akak kuar tv citer pasal blog akak ke...aminnn =)

    ReplyDelete
  10. haah mokwo pung..ingatkan nak terlepas dah sebb mlm baru datng...hihi byk loyar yekk!
    mokwo pun harap satu hari nor boleh masuk tv, jadik chef glamer n produce yur own recipe books...seriously yur r more talented than the existing celebrity chefs tau!! ikhlas nih!

    ReplyDelete
  11. salam kak

    waaa,dah lame xmkn sayur mcm tu

    ReplyDelete
  12. zawani >> simpan air liur tu ya sbb semua dah licin :)

    k.anim >> aik.. ni sapa yg patut piat sapa? dah bawak lari sayur dgn mangkuk sekali, patutnya nor yg piat k.anim kan.. haha

    sam >> w'salam.. laaa.. ni sorang lg yg bawak lari dgn mangkuk gak.. lesung dgn alu tu tak nak bawak sekali ke? hehehe

    ReplyDelete
  13. ummie humaira >> salam.. lauk kampung jer arini.. tp alhamdulillah.. mmg berselera org yg makan :)

    laya >> sama la dgn k.nor, kalau masak lauk ni mesti nak meratah.. :)

    madiha >> betul2.. ganu kiter!!

    labu mahal wehhh skrg ni, sebiji tu 3 hinggit lebih tau.. dah lama tak makan, beli la jugak.. hu hu

    ReplyDelete
  14. rosaliza >> salam.. tu stail org kelantan kan.. mmg suka gu dgn budu.. sbb dah letak budu dlm kuah, jd bg k.nor lebih suka gu dgn sambal belacan :)

    sue >> aduhai adik sorang nih.. mana la akak ni layak masuk tivi sue! jauh panggang dari api tu..

    akak pulak yg gelak dgn angan2 sue tu.. hehe.. mana boleh tanding dua org yg terror tu sue.. hehe

    apapun mekasih atas ingatan dan doa sue utk k.nor.. :)

    mokwo >> alahai.. ni sorang lg.. mcm2 la mokwo nih.. jauh lg tu nak sampai ke tahap tu mokwo hehe

    haishh.. marah la celebrity chef yg ada kat tivi tu mokwo :)

    pia >> salam pia.. miss u :)

    ReplyDelete