f Secubit Garam: Projek Tak Gempak

N3 Terkini

Friday, January 28, 2011

Projek Tak Gempak

Masih ingat lagi K.Nor pernah citer yg K.Nor duk layan projek yg gitu2 tu 2 minggu lepas? Sebenarnya semuanya dah settle dlm masa seminggu tu jer tp dah terlupa nak masukkan n3 dan paling utama lupa nak shoot. Kebetulan hari duk shoot macam2 td, terus grab projek ku itu utk sama2 posing.

Macam K.Nor kata sebelum ni la... projek tu biasa2 jer, kiranya tak ada apa2 pun nak2 bg org yg dah biasa buat kerja tu. Tapi utk org cam K.Nor yg jarang2 eh.. kadang2 jer buat tu, nak2 kalau bukan musim yg sepatutnya mmg la dah jadi projek mega.. eh.. mega ke? Tak kut.. kalau mini mega mungkin ya.. hehe...


Ni la dia yg duk dilayan selama seminggu tu... Projek mengukis! K.Nor diminta buat Choc Chips oleh sister K.Nor lebih kurang 900pcs. Dia nak buat kenduri aqiqah dan cukur jambul cucu ke 2 dia yg lahir baru2 ni tu. Kalau dah buat, takkan nak buat ngam2 jer sebanyak yg dia nak. Kena la lebihkan.. tau aje la buat kukis bukan time puasa. Mula la satu simpan, satu ngap.. eh... bukan satu ngap, 3 .. 4.... yg dingap. Mana boleh nak tahan nafsu anak2 nak makan kan..tambah pulak mmg kegemaran dia org choc chips kukis ni.

Yg nyebabkan penat teramat tu, maklum ler lepas settle lunch, start la menggodek. Sehari 2 adunan. Sorang2 jer tau.. ada gak anak yg menulung terutamanya Naim. Masa tu Along ke Shah Alam seminggu. Aisyah selalunya balik sekolah lewat dan Luqman pun lebih kurang gak. Tiap2 hari main duk ngadap kukis tu sampai tidur malam lena betul! Penat sgt la tu.. tambah lagi umur dah makin tua kan.. hehe...

Kukis ni akan terbang ke Puchong esok insyaallah.. Semoga selamat tiba dan sipenerima/penempah puas hati ya... hehe...

10 comments:

  1. kalau sya buat kukis macam ni, mau pengsan!
    tak boleh langsung nak duduk lama2 depan oven macam ni.
    buat kek saja chun suka

    ReplyDelete
  2. 900 pcs??? Gosh...I have no patience for that! Rajinnya akak :)

    ReplyDelete
  3. banyaknya cookies tu....
    nampak sedapp sangat....

    ReplyDelete
  4. k.nor, bak le cookies ke sini sebalang, mana aci antar ke puchong aje..

    nak jugak!!!

    ReplyDelete
  5. kak, kukis terbang kat puchong jek??, kat BA bl lg??...hihi. :P

    ReplyDelete
  6. Penat bangat kan KNor?? heheh mine sudah selesai.. alhamdullilah.. tangan tengah cramp ni .. part mengentel tu tak leh angs hahah

    ReplyDelete
  7. oooooooo..ni projek mega terulung abad k 21 ni..heheheehh..ptt pon bz kak nor kite nih..tp pe2 hal..saspek r..ops...respek rr ngan kak nor..kalu wani..mau hangus biskut tu ku tertido dpn oven..hehhehehe

    ReplyDelete
  8. kemarin baru terlintas yg kak nor pernah cakap ada projek tu..tak post post pun..tetiba baru ternampak projek kukis rupanya..betul tu kak nor bagi kita jarang2 orang bagi kepercayaan mengoder ni memang kaput juga dibuat nye..hehe..congrats kak nor dah siap pun

    ReplyDelete
  9. cek chun >> hehe betul la kan.. bila tak biasa.. kalau dah biasa ok jer rasanya :)

    love >> more than 1000 tau love, termasuk yg dah masuk perut kita org sekeluarga hehe

    mas >> alhamdulillah.. sedap :)

    ReplyDelete
  10. umialya >> tak tempah awal2 camna nak hantar hehe

    dayang >> kat BA? hehe dayang kena buat sendiri kut :)

    rima >> hehehhe.. tangan rima cramp kejap jer tu, lepas ni gerenti berderet n3 baking :)

    waniey >> haha... yer la tu.. tak perlu respek la waniey.. org lain lg hebat tu :)

    izah >> tu la izah.. tak pernah2 buat banyak gini, mmg nak tergeliat urat belikat :)

    ReplyDelete