f Secubit Garam: Potatoes With Jalapeno Cheese

N3 Terkini

Monday, January 24, 2011

Potatoes With Jalapeno Cheese

Dah lama betul tak makan wedges yg mcm kat kepCtu. Yg ada cheese Jalapeno tu.. Memang best kan.. 2 minggu lepas masa duk main2 kat FB ternampak ada org tag Ummi Kuantan kalau tak silap K.Nor. Dia tag Jalapeno Cheese Powder.. pastu hati terdetik nak tengok. Dari apa dimaklumkan cheese tu mmg rasanya cam cheese yg diletak kat wedges kepC tu. Teringin la pulak nak mencuba, tawakkal aje la.. mudah2an rasa cheese tu nanti sedap cam yg kat kepC tu..


K.Nor mssg org yg jual JCP tu dan soal la sikit sebanyak ttg produk tu. Lepas tu order dan beberapa hari lepas tu K.Nor terima. Tak susah pun nak prepare JCP tu, cuma bancuh dgn air panas didih dan kacau hingga sebati. K.Nor cuma kacau dgn hand wisk dan kejap jer dah siap utk hidangkan.. Kalau nak elok lagi, biarkan seketika sbb cheese tu masih panas kan.. Pastu picit aje la atas apa pun.. Atas wedges, nugget, sosej.. atas salad pun sedap!

tambah mayo utk menambahkan keenakkannya.. :)

Pada sapa2 yg nak mencuba boleh la contact UmmiZamna ni kat email dia ummizamna@yahoo.com atau cari jer kat FB, Ummi's Cheezy House (Ummi's Cheezy House). K.Nor dah tanya dia dan katanya JCP ni ada sijil halal dr Jakim. Kalau masuk acc FB dia, boleh tengok kat photo, dia ada letak sijil halal tu. Berkaitan dgn harga kena tanya dia ya.. Dan harap maklum, K.Nor tak amik apa2 charge dlm promosi atau jualan JCP tu nanti ya.. Promote cara ikhlas jer nih... K.Nor bukan Along tau, sekadar nak tulung jer... hehe

versi spiral

** K.Nor pun dah repeat order utk Along nak bawak balik ke Jordan nanti..


11 comments:

  1. senanglah ye dah ada org jual cheese ni...aritu tgk fiza tayang.. ni kaknor pulak.. aritu sy pernah wt cheezy wedges ikut resepi kak amal.. guna cheese slice yg oren tu pun okay gak rasa dia.. kat bwh tu link dia kalau nk tgk gambor saya.. hehe.. http://mamawandiha.blogspot.com/2010/04/cheesy-wedges.html

    ReplyDelete
  2. wah akak..
    bestnyer...
    sng kan kak...seme dah ada..tinggal rajin dgn x rajin je nk bancuh tu..

    pasni mst Kehepsi buntu nk promot balik cheesy wedges dia tu..heheh

    ReplyDelete
  3. aduh.. terliur tengok.. mmg best wat santapan nengok tv.. nk buat malas lor!! kak. nk yg da ready leh... ngeh..ngeh.

    ReplyDelete
  4. salam akak ^_^

    eeerrrrmmm sedapnyeee....

    leh beli gok niii ...tq kak nor

    ReplyDelete
  5. madiha >> k.nor dah berapa kali gi giant duk cari cheese yg kaler oren tu.. mmg plan nak buat guna cheese tu la.. tp dah berbulan2 tak muncul kat rak cheese tu.. bila nampak JCP ni kat fb terus tertarik dan order.. :)

    vanilla ice >> haha... biar dia perah otak nak pk idea baru kan.. :)

    aloy >> olololo.. kalau yg semudah ni pun malas gak nak buat tak tau la... hehehe.. nak yg ready? dah abis kena ngap di anak2 :)

    liza >> salam liza... cpt order ya.. email akak dah letak tu :)

    ReplyDelete
  6. memang sedap.. dan yg pasti mudah.. ekeke..

    ReplyDelete
  7. zura >> betul tu, mudah sgt2 kan zura :)

    ReplyDelete
  8. mse kak nOr beli bape hrge die?utk bape gram?tahan ta kalO bancOh mnyak2 pstOo simpan?tp taletak lam peti ais la..juz letak lm btOl je?

    ReplyDelete
  9. mya >> k.nor reply kat sbox mya k..

    ReplyDelete
  10. owwwhhh~~pastOo kt ganOo ade ta??kalO tade~~cemane na tempah ngn die?ade nO fOn?

    ReplyDelete
  11. ishh, semua pakat terliur tengok..hehe, siapa2 nak try kesedapan jalapeno cheese powder ni boleh tengok kat my blog, bru je update, hari2 boleh berkepsi..:)

    ReplyDelete