f Secubit Garam: F.N.O

N3 Terkini

Wednesday, January 26, 2011

F.N.O

Yep, F.N.O.. bukan U.F.O ya anak2... haa... cepat!! Teka apa maksud disebalik tajuk short form ni... Ain (Precious Moments) cepat teka.. Tadi kata nak tau apa lak tajuk n3 K.Nor malam ni kan.. cpt! Masa nak abis nih.. 5... 4... 3... 2..... aikkk tak ada jawapan? Duk garu kepala tak gatal? erkkk ada cik tu  tak? hahaha.. cepat... cepat!! tuttttttttttttttt... masa udah abis ya Ain dan anak2 yg lain.. hihihi

Jawapannya....... FAMILY NITE OUT... haha.. Kesian sungguh la duk kena paksa pikir apa la tajuk n3 K.Nor hari ni ya... siap ada yg ingat K.Nor masuk MHI (Malaysia Hari Ini lagi.. Sue & Mokwo.. buat K.Nor dan cik abg tergelak sakan tau hehehe...) Ish... mana ada masuk tivi ler.. Masuk bilik ada laa... ngeeeeeeee.... Masih jauh lagi perjalanan K.Nor nak masuk tivi tu.. Dan tak pernah terlintas pun sampai ke tahap tu.. Daku kan pemalu.. mana ler boleh masuk tivi.. haha.. gerenti lidah kelu dan shaking sepanjang masa kang.. ish... dah jauh melalut ni.. Jom balik ke pangkal jalan.. ^_____^


Family Nite Out ni berlangsung hari apa ek.. kalau tak silap hari K.Nor tayang N3 Nasi Lemak & Sambal Kerang tu.. K.Nor masak Nasi Lemak tu utk lunch jer dan memang dah plan malam tu nak bawak anak2 keluar makan. Kalau nak tau sejak Along balik, tu la 1st time kita org keluar makan sama2. Non stop duk masak, 7 hari seminggu sampai gas abis lebih awal dr jangkaan! haha... Tak per.. demi anak2 tersayang.. opss.. termasuk cik abg gak kan.. hehe


Kita org gi dinner kat Radic Fried Chicken jer. Along yg request nak merasa makanan kat RFC. Masa gi tu dah lepas solat Isyak, menu pun dah tak banyak yg ada. Amik jer la apa2 aje yg ada.. Tak kisah la kan.. Dah rezeki utk kita org camtu.. tak per.. alhamdulillah.. Yg penting, keseronokkan bersama keluarga yg lengkap. Semoga dipanjangkan umur kami semua agar dapat bersama2 lagi menikmati kebahagian berkumpul seperti ini lagi di masa akan datang.. amiin...


25 comments:

  1. salam kak...sedap ke RFC???..tak penah makan lagi..penah lalu depan kedai je..hehehehe

    ReplyDelete
  2. wahhh..bestkan dpt kuar ngn whole family sekali sekala...nak kena try jgk ni RFC... =)

    ReplyDelete
  3. haahaha..cepat cepat masuk nak tengok menda la F.N.O..duk pikir pikir menu apa pulak dahh...ikiki..mcm mcm la kak nor neh..amboiii siok sakan ye anak beranak...ye la dikelilingi darling darling kan kan...

    ReplyDelete
  4. salam kak..
    ok x RFC yg kt ganu tu?
    coz hr tu sy mkn RFC yg kat perlis..
    ok2 la....
    eheheh

    ReplyDelete
  5. alahai k'nor ni main pakai short2 form la pulak...ingat apa la F.N.O tu..ensem2 & cumil2 anak akak..dah besar2 dah..

    ReplyDelete
  6. hari ni hari short form ye kak nor hehe..seronok sesekali makan kt luar beramai2..

    ReplyDelete
  7. amin..mendoakan kebahagiaan k.nor sekeluarga..=)

    ReplyDelete
  8. Salam..nak join skali. RFC kat kl xde lagi, sedapke? camna nak rasa ya.

    ReplyDelete
  9. Hehehe part masuk bilik tu yg tak leh angs.. jeng jeng jeng hikhikhik

    KNor dah buat eh itew CBBC.. shiok kan.. i like it too..nanti next week bila dah reda lintang pukang dapur Rima akan ku bake it again.. :o)

    ReplyDelete
  10. best juga klu dpt FNO ni.. teringin nak try RFC tu.

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Kak Nor...

    Sedap Makan RFC Ni...Ayam Organiknya Besau-Besau...Lin Selalu Bawa Keluarga Makan Kat RFC Kluang...

    ReplyDelete
  12. nice entry with happy family.... semoga kebahagiaan spt. ini berpanjangan untuk kak nor sekeluarga & kita2 semua... amin....

    ReplyDelete
  13. kak nor, best ke makanan kat rfc tu, sesekali makan luar best kan kak....

    ReplyDelete
  14. hihi... suka2. tumpang bahagia knor dpt berkumpul anak beranak. x sempat nk garu la... org dh masuk bilik ^_^ bila knor masuk entry ni. pagi ni buka blog nmpk shortform lg.. cepat2 terjah.. haha... sib baik bukan ENO ;) rasa nk kena pi cari la plak RFC ni.. tp kat KL x penah nmpk.

    ReplyDelete
  15. Asslamualaikum...
    So sweet. Semoga family k nor berbahagia selalu. Tak sabor rasanya nak tunggu anak2 besor. Adakah akan lebih tinggi daripada emaknya. Tettttttttt.....

    ReplyDelete
  16. RFC best=)i like...hihiih...seronok tgk k.nor sekeluarge=)

    ReplyDelete
  17. Wahhhh...seronoknya......inilah namanya KELUARGA BAHAGIAAAA...
    sekali lagi nih...nak kabor juga nih...tgk mcm bersama adik beradik jer k.nor ni tau...sukerrrrr tgk.

    ReplyDelete
  18. rania >> salam.. nak kata sedap atau tak sedap kena depend atas anak tekak masing2 kan.. tp kalau sebagai alternatif terbaik utk makanan segera yg dijamin halal, apa salahnya kalau rasa dia tak sesedap yg lain2 yg dah tersohor tu.. :)

    norul >> mmg best norul.. sebagai kenangan tu :)

    izah >> alaaa.. kat sedenak nun dah ada kelas bahasa, akak buat la kelas shorfrom bukan shorthand ya.. hehe

    ReplyDelete
  19. pia >> salam pia.. absolutely right :)

    vanilla ice >> alhamdulillah.. takper la bg akak asal terjamin halal :)

    ida >> yep dah besar2 dah.. mak dia jer yg tak membesar.. duk bawah ketiak anak2 la pulak nanti :)

    ReplyDelete
  20. suri >> hehe betul2.. hari shortform :).. alhamdulillah.. mmg seronok suri :)

    wan >> amin.. mudah2an dimakbulkan Allah.. mekasih wan :)

    syimama >> sedap tak sedap ni subjektif la.. tak leh nak kata secara tepat.. mungkin pd saya sedap tp pd org lain tak sedap mana.. gitu gak sebaliknya kan..

    ReplyDelete
  21. rima >> syhhhhh.. slow2 sket..hihih..mlm2 tak per la bab masuk bilik tu.. siang hari ni sori ler hehehe

    tu la, k.nor pun rasanya nak buat lg gak.. satu adunan tu dpt sikit jer kan.. makan panas2, sekali hadap abis.. :)

    fa >> saat2 mcm ni mmg seronok fa.. tak dpt ditukar ganti dgn wang ringgit kan:)

    lin >> owhh lin dah pernah makan gak ya.. alhamdulillah.. sedap gak kan..

    ReplyDelete
  22. madiha >> amin.. amin.. insyallah gitu la hendaknya buat kita semua.. :)

    mas >> tu mas kena try sendiri.. lain tekak, lain penerimaannya.. kalau dah terbiasa dgn yg pemes2 tu, mungkin rasa tak sesedap yg tu .. apa pun kena rasa dulu la ya..

    ain >> amboi awalnyer masuk bilik!! akak publish pukul 9:30 dah masuk bilik ka.. haaaa..... heheheh

    ReplyDelete
  23. sam >> w'salam..

    aminn ya rabbal 'alamin.. mekasih sal..

    biasa la tu sal, anak2 kebiasaannya akan lebih tinggi dr kita.. tengok k.nor dah la, along dan naim dah jauh lebih tinggi dr k.nor.. aisyah dah sama tinggi tu.. baru jer form 3.. hehe

    zawani >> mekasih.. :)

    lieza >> aminn.. mekasih liza..

    haaa.. yer la tu, tu K.Nor dan 'adik2' ya... hehe

    ReplyDelete
  24. nak try gak nanti...member kata ok...

    ReplyDelete