f Secubit Garam: He's Back!! ^_____^

N3 Terkini

Tuesday, January 4, 2011

He's Back!! ^_____^

Alhamdulillah.. tepat jam 4.20 ptg td, kapal terbang dr KLIA selamat mendarat. Flight delay 1/2 jam lebih. Flight yg membawa pulang anakanda tersayang yg pulang bercuti dr Jordan. Dia tiba di KLIA dr Amman lebih kurang pukul 10 pg td bersama rakan2 yg sama jurusan.


Ermmmm... kehilangan kata2 nak mengarang malam ni la.. Layan jer la gambar2 yg sempat snap ptg td kat airport ya..


Sampai jer kat rumah, dah tersedia hidangan yg amat dia hajatkan. K.Nor dah siap masak dr semalam lg supaya ianya sejuk dan enak dimakan. Nak tau apa yg K.Nor sediakan? NEKBAT! hehe.. tu la yg dia duk ngidam dr bulan puasa baru2 ni. Nekbat ni K.Nor beli masa akhir2 bulan Ramadhan baru2 ni dan frozenkan. Alhamdulillah.. elok jer bila dimasak dgn air gula smlm. Lepas ni boleh la frozenkan lagi nekbat utk jadikan juadah selain dr bulan puasa..

Santapan pertama sejak tiba kat rumah :)


47 comments:

  1. k.nur-
    syukur alhamdullilah..anak kak dah sampai..
    dapat makan yang lazat lagi dr tangan ibunya...

    kak,,,,lama ker cuti anak bujang kak tu..?
    nanti masak yang lazat2 yer..sure dia rindu...

    ReplyDelete
  2. alololo.. anak mak.. nak pelokkk jugak.. opss.. pelok kak nor taww :D

    ReplyDelete
  3. nor,hensem anak nor tu..berapa thn tu nor??..isshh..malam ni maknya tak tido lah ya,memikirkan apa yang nak di masak buat anakanda esok hari..hehe

    ReplyDelete
  4. 00000 ank kesayangan balik rupernyer...Aisyah mana k.nor..x de dlm gmbar..

    ReplyDelete
  5. sampai jinjit2 si mak tuh pelok anak bujang.. ker mak dier yg pendek? eh rendah! kikiki... lama ker cuti kak? ader bwk unta tak? kekekeke

    ReplyDelete
  6. hilang rindu ya kak nor..heheheh..encemnye bujangan kak nor....hahahah

    ReplyDelete
  7. ayu >> alhamdulillah.. mekasih ayu..

    cuti 5 minggu insyaallah.. td dah makan 2 dr makanan kegemaran dia :)

    jiya >> haippp... sib baik peluk akak ya.. hihi

    k.anim >> dah nak masuk 22 tahun kak. pandai k.anim teka, duk mikir gak nak masak apa utk esok hehe

    sofea >> yep, dah selamat sampai dah.. :)

    aisyah baru balik dr sekolah masa nak ke aiport tu, dia letih dan tidur.. ( sakit perut bulan mengambang pun ya gak hehe)

    ReplyDelete
  8. hana >> haahahhahaha nampak pun akak jinjit2 ya.. mak dah sedang elok, si anak tu dah lebih dr 6 kaki, camna la tak jinjit hehe..

    haaa.. ada unta 2 ekor, pokok zaitun 3 ada.. nak sepokok? hihihi

    naemah >> alhamdulillah.. dah terlerai rindu dlm hati, setahun lebih tak jumpa :)

    ReplyDelete
  9. alhamdudillah...dah smpai hero akak tu...betul la...sampai jengkek2 maknya peluk anaknya...he..he...terharu tau mas tengok gmbr tu,
    mesti bnyk masakan akak yg dia rindu...msk byk2 tau..boleh anto sini...he..he..ada kene mengena ke...he..he...

    ReplyDelete
  10. Tuu diaa..eh macam adik dengan kakak laaaa....pstt kak nor..amalkan minum susu kambeng eks?..sah2 dari ladang kambeng jiyaaa kannn ..hahaha...pengsann >_<

    ReplyDelete
  11. mmas >> alhamdulillah... nak buat camna mas, rasanya akak ni tak la rendang, dah 5'2'' tp dek cik abg tinggi, anak2 semua ikut dia.. along ni pun dah lebih tinggi sket dr ayah dia.. naim pun dah lebih 4-5in tinggi dr k.nor.. aisyah dah sama aras.tunggu luqman lak.. nanti mak yg duk terkepit celah ketiak anak2 hehhe

    CMG >> haha.. kakak dgn adik bongsu ek.. tak la che mat, tak minat susu kamben, hamis! jiya tak perah susu kamben dia tu.. takut jatuh saham kamben dia yg duk tayang montot jer tu hihi

    ReplyDelete
  12. Walaaa... anak bujang dah balik. Bagi ler kat Along sekor unta tu kita nak sembelih. Sekor lagi tu kasi kat besan kta tunggang kat dalam salji....pengsan cik unta terkejut beruk kena sejuk....kikiki.

    ReplyDelete
  13. salam
    seronok la akak anak balik:)
    dapat bayangkan mama saya bila saya balik..hehe..saja nk nyebok gak

    alahaiii induu nak balik gak la:(

    ReplyDelete
  14. salam kak nor..

    mesti menangis kak nor tengok ank bujang dpt makan apa yang diidamkan..teringat mak saya dulu kalau anak dok luar..jgn sebut kat dia teringin apa..nanti dia tak leh makan jugak benda tu..

    ReplyDelete
  15. salam kak nor,
    alhamdulillah dah selamat sampai tu... sungguh terharu tgk gambar ni....seronok kan dapat jumpa org tersayang...bila dok jauh ni mcm tu la...semua teringin nk mkn...especially msk2 air tgn ibu...:)

    ReplyDelete
  16. alonggggggggg... :)
    kim salam along kak... haha... ;)

    ReplyDelete
  17. salam nor..akak pulak tumpang rasa terharu..hilang rasa rindu nor selama ni kan..
    alhamdulillah..dah selamat sampai kerumah..lama ke cutinya nor..

    ReplyDelete
  18. kak anawahid macam peminat fanatik along jer... dah mintak otograp ker? muekekekekekkee

    ReplyDelete
  19. alongroz >> boleh2.. along semelih siap2 kita share daging tu ya.. hehe

    nanti la nak poskan ke jepun, ntah sempat sampai ke tidak sebelum salji cair hihihi

    alexa >> salam.. mlm2 dah ni, nak balik mana? esok2 ya. .hehe

    suri >> ish.. tak ada la saya nak nangis mana pun suri, biasa2 jer.. cuma bila dia makan kita rasa bahagia :)

    ReplyDelete
  20. nieza >> salam nieza, betul tu.. mmg tu la yg dirasakan oleh kaum2 ibu yg berpisah jauh dgn anak2 ni kan.. :)

    dah tanya dia smlm, nak makan apa.. dia kata apa2 jer asal mak yg masak :)

    ana >> along dah terbongkang! letih tu flight dr pkl 5 ptg kita pkl 10pg td baru sampai KL, duk di KLIA lak sampai pkl 3.30, sampai rumah hampir pukul 5.. mana tak letih kan :)

    ReplyDelete
  21. k.erna >> alhamdulillah kak.. mmg terlerai segala rindu :)

    kali ni cuti 5 minggu. biasanya cuti 2 minggu jer tp skrg dia sdg buat praktikal kat klinik di U tu, pastu klinik tu lak cuti lama. jd semua dpt 5 minggu cuti la.. tu yg dia balik kali ni dan tak balik masa raya baru2 ni sbb cuti kali ni lebih lama

    jiya >> ana tu mmg peminat along, dr zaman forum myr lg tu .. hehe

    ReplyDelete
  22. yeyyy..along balik!along balik!tumpang seronok nih kak....hihi
    along dah simpn jggut cam abahnya tuh..nmpk macho dah..ala2 kamben jiya pun ada..haha..ampunnn
    along mesti dh buat senarai pjg nk suh mak dia masak tu..hehe..

    ReplyDelete
  23. haha.. tau x pe.... kehkehkehekeh!... tp ketua peminat paling fanatik dia tgh coti... hehehe... tggu la dia masok... habissss!!!...

    jiya, meh kita sama2 gi dental along nanti nk x???... bole mintak sain otograp sekali... jan ngko bwk tuk dressing gigi kamben ko dh la ye... ekekekeke

    ReplyDelete
  24. salam akak...

    teringat wajah ceria akak masa dok bciter pasal kuih kegemaran anak akak masa p umah ari tuuu ^__^ akhirnyee nekbat tuu dpat gok dia makan yeee...

    ReplyDelete
  25. senyum seinddah suria la kak kita neh..hehe.. lambat saya kak..mana aci entry ni saya terlambat...wah wah...enceemm nih... ayookk mmg mcm akak ngan adik ahh..tak acii...

    kak nor.bukan apa kak nor.saya tak leh kalau touching2 ni..nak aje kuar air mata tanpa di paksa..hahah.a.jiwang tau..muka along cam emaknya..sejuk mato emandang..sejuk lagi perut yg mengandungnya..

    ReplyDelete
  26. kak anawahid: aaa.. ketua tu mesti dak ika tu... along. nanti nko sign otograp kat dahi dorang. kasikkk besaaaaaaaaaaaaaaaarrr punya otograp. akekekekekkekekekkee.

    ReplyDelete
  27. chop2... dari komen atas sampai bawah aku dok baca orang sebot kamben jer... tapi tanak plak mintak otograp kamben2 jiya. muekekekekeke

    ahhh suda.. tak jadik keje aku cenggini.. blah lu.. aii miss uuu alonggg... opss.. kak norr.. ngeh ngeh ngeh *nyuruk blakang kambeng

    ReplyDelete
  28. sue >> mekasih tumpang seronok.. meh la join sini sekali.. sama2 kita berseronok lg dan lg.. hehe

    tu la, akak siap usap janggut ala kamben jiya tu.. tp kaler hitam la sue hihihi

    ana >> amboi2.. cepatnya buat plan.. kat mana la kena posting anak teruna tu nanti belum tau lagi.. :)

    liza >> salam liza, tu la.. akak siap beli abis nekbat masa last day puasa aritu. tu pun ada 4 paket tu jer kat pasar payang

    ReplyDelete
  29. izah >> suria memancar2! kang ada mek jepun perasan tuh.. hihi..

    tu la izah, apasal la lambat masuk dah berpuluh komen kat n3 ni.. hehe

    aik dia lak yg setuju cam akak dgn adik ya.. hihi

    jiya >> pakai permanet marker aci kan? hihihi

    tu la, che mat yg start dgn kamben jiya.. sampai ke ana pun tu.. kamben jiya lebih pemes dr jiya.. haha..
    dah.. dah.. syuhhh.. gi balik wat chop jempol nun .. hihihi

    ReplyDelete
  30. ekk?? ada anak bujang rupanya kak nor ek...tak sangka la plak...ingatkan anak kecik2 lagi..uish..dah macam adik ngan kakak la..hehhe awet muda gitu kak nor..

    ReplyDelete
  31. hahaha...jiya, pandai ngko, meh sini nk hi5 dahi ngko!... kasi besar punyaaaaaa... kehkehkeh!!!...

    kamben x glamer wat pe nk amik otograp, tuan kamben lg la... hahaha

    ReplyDelete
  32. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa emaknya awet muuuuuuuuude.......:)...cam adik ngan kakak lak....mmm tak dak anak dare lak nak wat besan...mmm adik fomfuan tak available nih...muahahaa....kak nor tengok list yer...:))

    ReplyDelete
  33. salam..K.Nor, menu k.Nor pasni sure lg tambah best2 kan?hhehe

    ReplyDelete
  34. sukanya dalam hatii....wah..muda2 lg akak dah ada ank bujang ye kak...mesti kalut dok masak nih..hihi..

    ReplyDelete
  35. wah hencem boy dah balik ya..
    lepas ni mesti mak masak sedap2 buat anak tersayang ni ya..
    lama along bercuti nor?..

    ReplyDelete
  36. amboiii..senyum sampai tinge nampak...nih yg malas nih nak anto anak belajor jauh2...yg dok dekat nih pun teringat2...lama lagi ke along nak dudok jordan??
    menu lepas nih musti mee goreng mamak.kan?..hahaha...oppppss sebelum mokwo lupa...mokwo ade 2 adik pompuan..hihi..tumpang sessi promosi!!!

    ReplyDelete
  37. Salam K.Nor,
    Gembira dan terharu Yatie lihat gambar ni....terubat rindu di hati akak ya....terkenang kembali masa Yatie dok kat US, masa tu anak bujang kat Msia....windu yg teramat sangat...syukur alhamdulillah,kami di pertemukan semula...masa baru balik tu dia sambut kami sekeluarga...waduh mcm drama sebabak jadinya....apa pun Yatie tumpang seronok dngn kepulangan Along yg hensemm tuuuu..(Yatie ada anak dara ni...hehehehe..nak berkenalan tak???....wakakaka....buat akak tersenyum jek...bertambah2 manis akak...akak mmng awet mudalah...

    ReplyDelete
  38. salam kak

    baru tau ni

    sifat keibuan akak meresap terasa sampai sini ;)

    ReplyDelete
  39. jaja >> erkkk!! tak tau lg ya.. hehe.. dah nak masuk 22 dah umur dia tu :)

    amin.. doakan awet muda.. hihihi

    ana >> haishh tak abis lg rupanya mek ana ni ya..hehe

    ayu >> nak tunggu ayu produce bb girl lambat lg kan.. hehe

    list akak? jap ek.. nak cari kut2 ada helaian yg missing :)

    ReplyDelete
  40. azila >> alaa zila, masak mana2 yg jd kegemaran dia jer. pastu mana2 yg dia request yg dia duk jauh tp duk tengok si emak tayang kat sini.. teringin la tu nak merasa :)

    anna >> erkk.. muda ke akak ni? dah nak masuk 44 pun :)

    kalau tau akak duk kalut masak apsal tak dtg tulun hehe

    ayu >> insyaallah cuti 5 minggu :)

    ReplyDelete
  41. mokwo >> pandai!!!! tepat sekali.. mlm ni menu mee mamak hehe..dia dah request td :)

    insyaallah tak lama dah. dlm 1 1/2 tahun jer lagi..

    amboiii sempat lg tu... nah masukkan nama dulu dlm list hihi

    yatie >> tu la yatie, kita sbg ibu kan.. mmg tu la yg kita rasa.. alhamdulillah la yatie dah balik for good dah .. dpt sama2 lagi..

    haha.. sorang lg nak join masuk list gak..boleh2.. tp kata putus duk kat tangan si teruna la :)

    pia >> pia pun baru tau akak ada ank bujang ek.. hehe..dah besor kan :)

    erkk... dia dah berisi ke? betul ke ni? mudah2an.. aminn..

    ReplyDelete
  42. pia tgk gmbr akak ni ,sarat sifat keibuan ;) tu yg terasa sampai sini

    Amin2 :')..hrp2 mcm tu la
    nmpk gaya mcm belum ade rezeki

    ReplyDelete
  43. pia >> mekasih.. biasa la pia, bila kita dah besarkan anak dr tapak kaki selebar 2 jari hingga ke usia dia org sekarang.. mcm2 ujian dan dugaan tuhan berikan.. tambah lagi akak membesar tanpa kasih ibu kandung dr usia 6 tahun.. sebolehnya nak tunaikan segala hasrat anak2 yg tak pernah kita sendiri tak pernah nikmati dulu.. :(

    owhh tak per.. mudah2an suatu masa nanti ya.. insyaallah :)

    ReplyDelete
  44. eh eh eh,...ada kedengaran munyi kambeng hitam metalic laaa...merdu nyaa suaraaa...kambeng sapa kah ituu...nak pantun kejap...

    MAK ITIK TAK RETI NAK PULANG,
    ANAK ITIK PUN TAK RETI PULANG,
    ANAK KAK NOR SUDAH PUN PULANG,
    TAPI KAMBENG PESAL TAK PULANG..

    Boleh gitu pantun?..hahaha, mati lah kak saya, Jiya dah mereng2 nak nyondol!!...

    ReplyDelete
  45. che mat >> hahahaha.. gelak guling2..

    jaga2 che mat, jgn tersondol montot dah hihhihi

    ReplyDelete
  46. amvoiii nkoo matt.. kemain nko jual pantun yer. aku tak reti nak jual beli pantun ni. aku jual cop jempol jer. akekekekeke! nanti aku pos kamben kat sedenak suh taduk perot nko jap. maju sangatt kedepan tuuu :P

    ReplyDelete
  47. salam kak nor..
    dah ada anak bujang rupanya kak nor.. seronok bila anak diperantauan pulang kan... kalau boleh semua makanan yg dihajati nak dimasak utk dia.. anak kak nor ni belajar apa? yg nak jadi dentist tu yg mana pula?

    ReplyDelete