f Secubit Garam: MAJALAH MUKMINAH, Generasi Srikandi Bertakwa

N3 Terkini

Thursday, July 18, 2013

MAJALAH MUKMINAH, Generasi Srikandi Bertakwa

ASSALAMUALAIKUM...

Hari ni nak lari dr topik sket ya.. Sikit jer tak banyak tp masih gak berkisar bab masakan atau menu yg boleh dibuat di bulan Ramadhan ni.. Insyaallah..


MUKMINAH... satu majalah Islamik terbaru di pasaran, terbitan PSN PUBLICATION. Majalah ni dah masuk edisi ke 2, Edisi kedua ni merupakan edisi Ramadhan, bulan penuh keberkatan buat org Islam dan resipi2 yg K.Nor sumbangkan pun menjadi pilihan pihak majalah utk dimuatkan sebagai Istimewa Ramadhan...Alhamdulillah, dgn peluang yg diberi untuk muncul dlm edisi berharga ini. Mungkin ramai yg belum tau mengenai Majalah MUKMINAH ni kan. Masa mula2 K.Nor dilamar utk menyertai ruangan resipi majalah ni, majalah ni masih belum diterbitkan. Masih dlm proses utk menerbitkan edisi sulungnya. Alhamdulillah, Azlita Masam Manis telah diberi peluang utk muncul dlm edisi pertama tu ... Tahniah Ita... :)

Majalah ni sangat bagus pengisiannya, kalau K.Nor nak bercerita satu persatu mungkin amik masa yg panjang. Jadi K.Nor sarankan pd teman2, adik kakak pengunjung SecubitGaram utk dapatkan majalah ni di kedai2 buku berhampiran. Apa salahnya kita isikan rumah kita dgn majalah2 Islamik selain dr majalah resipi aje kan..hehe Insyaallah ada manafaat dan kebaikan yg akan kita perolehi dr Majalah MUKMINAH ni.. K.Nor kali ni bukan promote majalah ni sbb adanya resipi2 dari SecubitGaram tp K.Nor lebih suka utk promote majalah ni agar lebih ramai yg mengetahui kewujudannya, kelebihan dan kebaikan yg terkandung dlmnya.. Kalau kita tak sokong majalah Islamik gini, sapa lagi kan.. Lagipun SecubitGaram dah cukup pemes kut.. kang kalau terover pemes susah tuan blog nak low profile lagi hehehehe... 


Kita close up sket wajah cover depan Majalah MUKMINAH edisi kedua ni ya.. Kalau yg edisi sulung dulu wajah Prof Dr. Muhaya, kali ni wajah Heliza.. Ya rabbi, cantik dan manis sungguh anak dara Tganu nih.. Berseri2 wajah, disinari cahaya atau nur dari Ilahi.. tambah lagi dgn jambungan bunga ros dan mutiara.. mmg cantik sgt cover majalah kali ni.. Tak puas K.Nor menatapnya tau.. hehehe.. Terharu bila sumbangan kita berada di dalamnya, dgn cover yg sangat cantik gini.. Terasa juga diriku turut berharga heeeee....

Jom kita layan resipi2 yg keluar ruangan Resipi Majalah MUKMINAH, Generasi Srikandi Bertakwa..





Sila klik gambar utk paparan yg lebih jelas :)

Kepada Nik Amni Nik Hassan, org yg menjadi perantaraan antara MUKMINAH dgn K.Nor, juga buat editornya PUAN ZULZILA DZULKEFLI yg masih mengingati K.Nor, K.Nor ucapkan jutaan terima kasih kerana kesudian melamar SecubitGaram utk menyertai dlm ruangan Resipi Majalah MUKMINAH edisi kedua ni. K.Nor doakan semoga Majalah MUKMINAH akan terus berjaya dgn cemerlang, sebaris dgn majalah2 yg ternama di pasaran.. Insyaallah... 

JOM DAPATKAN MUKMINAH... ^___^


22 comments:

  1. salam kak nor, tahniah sekali lg dr Liza...wahh tumpang bangga Liza, glamer gtu...hihhii
    bila la nk jumpa kak nor ni, nak ambik berkat sikit...hihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam liza.. mekasih.. tak mcm dah cukup dah dgn glamer2 nih.. kita balik pd low profile jer gitu hehe

      Delete
  2. tahniah lg sekali kak nor...mmg x penah tgk pun majalah tu... leh cr pas ni... sbb ada kak nor...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih cida... majalah baru ni sbb tu org tak berapa tau.. dn sbb tu k.nor uar2kan kat sini hehe..

      amboii.. kerana k.nor la pulak ya.. hehe mekasih :)

      Delete
  3. assalamualaikum kak nor.. tahniah ye.. di lamar dia.. :) ehehe..
    boleh cari nanti.. wat referel buku resepi kak nor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam nani.. yer.. lamaran yg berkat hehe..

      mekasih ya.. :)

      Delete
  4. bahagianya, lebih2 lagi di Ramadhan yg mulia ini.. tahniah, kak Nor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. keluaran di bulan yg penuh berkat kan sari :)

      mekasih .. :)

      Delete
  5. Assalam Nor,
    Tahniah ya dilamar majalah MUKMIANH ni..
    oh dalam tu ada recipe ayam panggang sujud shukur tu ya..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam ayu..

      alhamdulillah.. mekasih dear...

      erkkk.. ingat lg dia tu dgn ayam sujud syukur ek.. hehe
      yg ni resipi yg mula2, yg sujud syukur tu, resipi yg dah diedit sket2.. hehe

      Delete
  6. Tahniah Nor...edisi pertama gee dh beli...kena cari yg ini pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih gee atas sokongan.. muuuahhh :)

      Delete
  7. Tahniah Nor Tumpang Gembira n Tumpang sekaki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. mekasih k.nah :)

      Delete
  8. Assalamualaikum...Nor..wah tahniah...semoga terus maju dalam bidang masakan ni...mesti carik edisi ni sebab ada nor....bole simpan resepi Nor....=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam UJ.. mekasih .. jutaan mekasih dr nor :)

      Delete
  9. Tahniah nor.. ilah Nmpk Kat Eon Big.. Ilah X Tau Nor Ada... Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. takper... apapun.. mekasih ya ilah :)

      Delete
  10. Tahniah K.Nor, Yatie tumpang gembira...moga akak terus berkongsi resepi2 yg best lagi....akak mmng layak....

    ReplyDelete
  11. Tahniah K.Nor...
    baru perasan entry akak ni...
    moga terus share resepi2 yg kebabommm mabelessss yerk kak....

    ReplyDelete