f Secubit Garam: Spiral Potato With Jalapeno Cheese

N3 Terkini

Thursday, January 27, 2011

Spiral Potato With Jalapeno Cheese

Dah lewat ni, mata pun dah kuyu... Tapi sebelum masuk titun nak post n3 terakhir utk hari ni. Tengok tajuk n3 yg panjang2 mula la terasa nak wat short form jer.. haha.. nanti ada yg marah2 lagi tuh..


Sedap bangat tau Spiral Potato bila di makan dgn Jalapeno Cheese ni. Pastu picit pulak mayo.. perghhhh.. enak sih.. Meh nak promote lagi Jalapeno Cheese tu. Sebelum ni K.Nor dah tayang wedges yg dimakan dgn JP dlm n3 NI.. Kalau tak tengok bentuk asal serbuk cheese ni, jap ek.. nak upload gambar dulu.. Sapa2 yg nak merasa JC ni boleh order dgn Ummi's Cheesy House. Kalau tak dpt bukak link tu, add jer nama tu kat facebook. Skrg ni JPC ni cam goreng pisang panas tau.. hehe. sampai tak menang tangan si Ummi duk melayan pertanyaan kat wall dia :)

Jalapeno Cheese Powder
(200gm per pack)

Yummy!



updated: Utk Shida@Vanilla Ice yg tanya camna K.Nor buat spiral potato ni..


K.Nor tak buat cam yg dlm you tube tu ajar, tp guna alat yg kat atas ni. Alat ni dtg sekali dgn set penyagat yg K.Nor beli dulu tu (ada dlm n3 INI). Cara guna cuma cucukkan yg muncung tu ke dlm kentang, tekan sampai ke spiral tu dan pusing holder dia tu. Blade yg leper antara spiral dan holder tu akan hiris kentang tu.. Agak2 faham la ya.. hehe


10 comments:

  1. Aduihhh la kak, Tun baru nak buat potato spiral ni, akak dah post dah..ni yang buat meroyan nih..tak thn nak buat juger..hihihi..

    ReplyDelete
  2. Salam akak
    mcm ne nk buat spiral potato tu?
    coz tgn saya yg keras kejung ni bila buat je PUTUS...
    tensen jek....

    tgk vid kt youtube pun xjd gak..
    huhu

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...
    Berputar mata saya nengok spiral k nor. Kalau makan tak tau le apa jadi.

    ReplyDelete
  4. salam akak...

    liza udah ode, nk tunggu brg sapai jeee...dok sabau doh niiii ^_^

    tq info dr akak pasal JP niii...

    ReplyDelete
  5. aik kak?mata kuyu pun sempat buat org ngences..kang dah tido agaknya ada lg entri berjadual kuar nih..ekeke..
    adoh..lapo2serius lapo,bukan gurau2 punyer..adehh

    tgh hot ek kak cheese tu skrg?kat srwk xde pong..huhu..

    ReplyDelete
  6. wah rajinnya akak..sedapnya bubuh mayonis tu...:)

    ReplyDelete
  7. mas tak terbuat spiral tu...nak akak punya la....he..he..

    ReplyDelete
  8. hhahaha..dan kak...sesaper kat area trg..leh amik ngan waniey..coz..wani bli bnyak2... insyaAllah..hari isnin ni baru smpai stok.. :)

    ReplyDelete
  9. salam akak...
    trma kasih coz sudi tnjuk alat utk buat spiral potato tu..

    trma kasih...

    ReplyDelete
  10. salam kak nor nak tanya kat mana ekk beli alat yg nak wat spiral potato tue....

    ReplyDelete