f Secubit Garam: Kari Ayam & Kailan Ikan Masin

N3 Terkini

Sunday, January 9, 2011

Kari Ayam & Kailan Ikan Masin

Menu kegemaran anakanda lg ni. Memang dia yg request nak makan Kari Ayam. Kalau K.Nor masak Kari Ayam, mesti gandingkan dgn Kailan Ikan Masin. Dari dulu lg suka dgn gandingan dua menu ni. Pastu ada sambal belacan. Tapi hari ni Along request nak makan dgn Sambal Tempoyak Mentah. Jadi K.Nor tak tumbuk la sambal belacan. Menambah2 dia makan nasi tadi. Seronok tengok bila anak makan dgn berselera. Lepas makan dia ada tanya kalau buat Sambal Tempoyak Mentah dan botolkan., boleh ke? Dia nak bawak balik ke Jordan tu.. hehe.. Agak2 lepas kastam lepas tak kalau kita letak sambal tempoyak ( guna botol kaca) dan letak dlm kotak (masuk dlm kargo). Bimbang tempoyak tu meletup jer.. Sapa2 yg ada tip nak seludup tempoyak dlm kargo sila beritau ya.. hehe

Jom layan mata dgn menu hari ni...

Kari Ayam


Kailan Ikan Masin

4 comments:

  1. kak nor..memang kompom bulat along nnti...maknya masak sedapp tu..he..he..

    ReplyDelete
  2. alololo..ciannya..memang kesian pd anak2 bila tiba bab makan2 ni kan?apa lg yg dok jauh di mata..letak tempoyak tu 1/2 je dlm botol tu nor.senang wap dia naik nanti.masa buat tempoyak tu gaul gula dan garam lebih sikit seolah2 mcm dh jadi lauk.takde lah gas dia byk sgt.

    ReplyDelete
  3. try packing mcm ikan terubuk masin tuh..tarok lam plastik..jgn lam botol..pastu balut tebal2 ngan paper..ngan selotep bagai gitu....pastu masok kargo....blh kot......huhuhuh..cadangan je la nih..

    ReplyDelete
  4. mas >> muka jer kut bulat, sbb dia tinggi tak nampak sgt kebulatannya tu hehe

    k.anim >> tu la, nor bimbang gas dia tu jer.. tp kan, flight dia tak la lebih dr 12 jam.. mudah2an ok jer nanti..

    waniey >> ok2 noted.. td kawan along dah beritau cara dia seludup tempoyak.. hehe.. lebih kurang cam waniey cakapkan ni la :)

    ReplyDelete