f Secubit Garam: Puff Lagi..

N3 Terkini

Saturday, January 8, 2011

Puff Lagi..

3 hari lepas Along kata dia geram tengok K.Nor tayang bermacam2 versi Puff sebelum ni. Faham2 aje la maksud tu kan, nak merasa la tu.. Jadi petang smlm si emak merajinkan diri menggodek puff yg kebetulan masih ada 2 paket dlm freezer. Kebetulan jugak inti sardin masih ada baki sket lagi dan masa duk selongkar freezer tu, ada jumpa inti kacang hitam. Teringat yg baru2 ni K.Anim pun buat puff berintikan kacang hitam. Nak try la jugak buat puff letak inti kacang hitam. Pastu keluarkan sosej 6 batang dan rebus. Ni utk buat Sosej Puff. K.Nor kalau buat puff sama cam buat roti, suka pelbagaikan hasil dan bentuk. 

Jom la tengok hasil bermain dgn puff pastry ptg smlm. Layan gambar aje ya.. semua dah selamat masuk sistem pencernaan ^_____^

 Puff Kacang Hitam

 Puff Sardin

Juga Puff Sardin


Opsss.. lupa nak snap Sosej Puff.. K.Nor buat bentuk biasa jer, gulung dan kelar2 bahagian atas tu. Alhamdulillah.. Along mmg suka makan puff2 yg K.Nor hasilkan ni. Seronok tengok dia makan lepas satu, satu puff yg masih panas2 tu.. :)


12 comments:

  1. Salam KNor...Rajinnya KNor Buat Puff...Nampak Sedap...

    ReplyDelete
  2. waaa...macam2 jenis puff ada, mas nak semua boleh..he..he..

    ReplyDelete
  3. bertuah anak bujang tu... sebut je mama dah buatkan... dapatlah merasa puff buatan mama sendirik!

    ReplyDelete
  4. nor..nak kena pi beli puff lagi ni..nor dah tayang puff untuk anak bujang nor..
    akak nak buat jugak lagi..nak ikut stail nor pulak..nampak cantik..

    ReplyDelete
  5. salam kak nor..sedapnya puff yg sadin tuu..mampu tengok je lah kalau puff bagai ni..nk try tak reti..

    ReplyDelete
  6. err....dah abiskan 2 packet puff pastry tu ker kak nor....memang kak nor dah expect dah ngan puff2 ni....ayu suke tgok yang kacang itam iteeeeeeew....cute.........sekali ngap jer.....

    ReplyDelete
  7. salam

    belum luch lagi ni, singgah sini perut kerok lalu...

    ReplyDelete
  8. assalam kak nor...kalau kak nor buat puff memang selalunya menjadi...kat umah ni pun bnyk stok puff..bila la nak buat ni...inti kacang hitam tu,akak buat sendiri ke...mesti sedapkan...

    ReplyDelete
  9. lin >> salam lin, anakanda nak makan lin, kena la rajin2kan.. :)

    mas >> ish2... semua dah hadam la mas hihi

    k.rose >> nor yg rasa bertuah punya anak2 cam anak2 nor :)

    ReplyDelete
  10. k.erna >> boleh aje kak.. silakan.. simple jer tu :)

    suri >> kalau ada puff pastry yg instant tu mmg mudah kerja suri

    ayu >> yg smlm aje abis 2 paket ayu.. hehe

    akak gentel inti kacang itam tu pastu leperkan. pastu letak atas meja. naim tanya apa tu, jawab ayahnya jering! hahaha.. gelak jer akak kat dapur.. ada ke nk letak jering dlm puff!! hihihi

    sissyira >> lewatnyer tak lunch lg :)

    ima >> salam ima, k.nor suka buat puff ni, mudah dan hasilnya sedap. anak2 suka lak tu .. k.nor beli jer inti kacang hitam yg siap, tak rajin nak buat sendiri :)

    ReplyDelete
  11. salam kak
    saya jeles tgk CMG nya puffy saiap ade yg anyam2 lagi

    dgn akak nya puffy pon jeles..hihi

    ReplyDelete
  12. pia >> salam pia, akak buat versi simple jer ni, tak menganyam pun.. :)

    ReplyDelete