f Secubit Garam: Tenggiri Bersos Plum

N3 Terkini

Saturday, January 29, 2011

Tenggiri Bersos Plum

Memang dah addicted dgn menu yg satu ni.. Dah pernah masak menggunakan udang, sotong, kali ni buat dengan  ikan tenggiri pulak. Rasanya lepas ni nak buat dgn ayam, daging pun boleh kut.. Wahaha.. berbaloi betul try resipi CMGebu ni.. Dari satu resipi dah boleh buat 2 hidangan lain.. Dah la nak masak menu ni mudah, bahan2 pun simple jer. Cuma nak kena ada stok sos plum. K.Nor guna sos plum brand Life. 


Mekasih ya Che Mat, dah share resipi yg mabeles ni.. Bukan aje Puding Laici yg dah beranak pinak tp rasanya resipi ni pun bakal beranak pinak gak.. insyaallah.. 


Nak resipi? Ok.. boleh ajer... sila klik kat SINI ya.. hehe


11 comments:

  1. fuh..tgk gambar tue dan2 rasa lapar...huhuhu

    ReplyDelete
  2. kak nor...ni kak nor la yang ngajor sos sos plum ni..haha saya pun dah beli dah sos plum tu..tinggal rajin potong sotong je ni..hehe

    ReplyDelete
  3. izah..akak lak ikan tenggiri dah ada..sos je x de..terus x rajin nak masak..jom kita mkn kat rmh k.nor lahhh..lalala

    ReplyDelete
  4. suka sos plum....terliur dah tengok tenggiri tu....

    ReplyDelete
  5. as salam nor..aka tak dapat lagi cari sos plum.
    nor pesan jenama life kan..
    jenuh dah cari..tak jumpa lagi ni.
    beum dapat mencuba resepi nor..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum...
    Ayukk tak tahu. Mesti depa ada taruk apa2 kat dalam sos plum tu sbb k nor dah addicted. Hahaha

    ReplyDelete
  7. K.Nor...

    wah sejak k.nor letak n3 masakan dari CMG guna sos plum..SUDAH RAMAI YG INGIN MEMILIKI SOS PLUM termasuk ler lieza..masih berbaki sikit jer tu...

    ReplyDelete
  8. norrrrr...mokwo ade ikan tenggiri dlm esbok..tulunggg masakkan !!!!(jerit2 manja nih..hihih)

    ReplyDelete
  9. rania >> sedap ni rania, masam2 pedas..

    izah >> hehehe.. akak bawak virus sos plum la ya.. tak per, virus baik nih :)

    sofea >> akak punya sos plum pun dah abis la pia ..

    ReplyDelete
  10. mas >> akak tunggu lama dah mas buat versi ikan, tp tak buat jugak.. tu yg akak buat dulu la.. hehe

    k.erna >> salam k.erna.. yep, nor guna jenama life.. stok sos plum nor pun dah abis ni.. :)

    sam >> w'salam .. haha.. letak plum la kut.. tp mmg sedap sbb masam2 pedas tu yg menyelerakan, kena pulak dgn nasi panas2 :)

    ReplyDelete
  11. lieza >> tu la lieza, resipi che mat yg sedap tu.. akak tulun promot jer hehe

    mokwo >> hamboiiii.. suruh pokwo la mokwo.. lg sedap nanti tu :)

    ReplyDelete