f Secubit Garam: Makan Hati…

N3 Terkini

Sunday, November 21, 2010

Makan Hati…

Makan hati berulam jantung? Oh.. tidak.. tidak.. makan hati berulam salad jer. Yg ni lagi best dr makan hati berulam jantung. Wat sakit jiwa jer kalau duk makan hati ulam jantung, kan. Layan hati lembu lagi syok.

hati hitam manis berempah

Dengan menggunakan resipi Daging Hitam Manis Berempah, K.Nor tukar bahan utamanya iaitu kepada hati lembu. Kali ni K.Nor rebus sekejap hati lembu yg dah dipotong2 tu. Kalau tak nak rebus pun tak per, teruskan aje masukkan dlm kuali, ikut step sama cam masak versi daging. Cuma kena lebihkan sket air supaya hati tu empuk. Ingat jgn buka api kuat, nanti hati lembu jd keras.. tak syok nak makan.

hati hitam manis berempah 2

Sapa2 nak resipi sila klik SINI. Tuan rumah kurang kerajinan nak mengopipes.

4 comments:

  1. Hehe terkejut:)makan hati lembu rupanya...cm suka sangat hati lembu...

    ReplyDelete
  2. salam kak Nor...
    walaa.. makan hati lembu rupanya ya.. hihihihi
    sedap laaah tu :D

    ReplyDelete
  3. CManggis >> heheh tajuk gempak sket jer tu :)

    nor pun suker sgt dgn hati lembu, syok abis kalau main ratah jer :)

    deetha >> salam dee, heheee.. makan ati lembu jer dee, ati akak tak leh makan.. nanti tak ada ati lak kang hehe

    ReplyDelete
  4. boleh kak nor- hati masak hitam, jantung pisang rebus lawan dengan sambal belacan... hihi, jadi jugak tu

    ReplyDelete