f Secubit Garam: Keli Masak Sambal

N3 Terkini

Sunday, November 28, 2010

Keli Masak Sambal

Argghhhh!!! tension betul petang ni gara2 line tenet buat hal. Line talipon rumah pun tak ada langsung. Bila angkat ganggang senyap sepi. Dah report pun tp duk pikir harus esok baru ok kut. Hari pun dah lewat petang mana ada org nak datang baiki line lg petang2 kan. Memang mati kutu ler bila tenet buat hal gini.  Dua tiga kali duk angkat ganggang talipon, still gak sunyi sepi. Last2 dah nak maghrib baru la dengar nada kat talipon tu.. Alhamdulillah.. sib baik dah ok.. legaaaaaa.. hehe


Berbalik pd menu lunch hari ni.. Tak per la kan dah masuk malam pun. Masih ingat dgn Bendi Bersambal yg pernah K.Nor postkan sebelum ni? Dengan sambal tu dah K.Nor buat versi Sosej Bersambal, Terung Bersambal. Hari ni pulak buat Keli Bersambal. Dengan resipi sambal yg sama K.Nor letak atas ikan keli yg dah digoreng. Boleh buat banyak2 sambal tu dan letak dlm freezer. Panaskan balik sambal yg dah di nyah beku dan tuang aje atas ikan keli yg dah digoreng. Kejap aje dah siap satu hidangan. Pastu buat la sikit kuah tumis air kobis ke, bayam ke.. terpulang la pd stok yg ada dlm esbok. Sonang kan :) Tengok kat SINI ya kalau nak reseipi sambal ni.

5 comments:

  1. erkk..terguder jiwer..dah la lom dinner 0.o

    ReplyDelete
  2. kak nor.....keli sambal ni memang kesukaan mas.....terliur dah ni....nak 2 ekor kak....

    ReplyDelete
  3. my diary notes >> kesiannyer.. jgn tidur dgn perut kosong ya.. makan something yg ringan2 kalau dah lewat malam :)

    mas >> ampun mas, lewat sampai, keli dah licin :)

    ,

    ReplyDelete
  4. pia >> acu cuba try resipi ni lak.. :)

    ReplyDelete