f Secubit Garam: Menu Dlm Pantang

N3 Terkini

Thursday, November 25, 2010

Menu Dlm Pantang

Alhamdulillah, sang teruna dah makin ok. Dah tak ngadu sakit2 kecuali bila tersentuh si'anu' dgn kain ^____^ Smlm 'hujan' gak la terutamanya bila kesan ubat bius hilang. Sementara ubat penahan sakit yg ditelan berfungsi, masa tu sempat ler 'hujan' turun cuma tak bersekali dgn ribut jer.. hihihi Biasa la tu kan, bila abis kesan ubat bius. Dlm 3 org hero K.Nor, Along is THE BEST, langsung tak menangis dr A - Z. Abis kesan ubat bius pun dia steady jer. Lain la si bongsu ni.. anak bongsu ler katakan ^____^

Dah la ek, jom kita tengok menu tuan rumah hari ni..


Ermmm kari sotong, padat dgn telur tu!! Manyak syok woooo... Dengan kuah yg pekat, pastu pekena dgn nasi panas.. perghhhhhhh... enak sih... Kari ni K.Nor tak guna santan tp guna susu cair. Ada yg nak join? hehe


Haaaaa........... mesti ada yg heran kan. Ni bukannya menu utk org dlm pantang tp utk org yg BUKAN dlm pantang terutamanya utk si tukang masak yg antu sotong bertelur gini :) Org dlm pantang mana boleh makan seafood gini.. mau gatal kang :)


Ni menu utk org dlm pantang, cam biasa ler ikan haruan panggang berkunyit & lada hitam. Lebih kurang jer menu utk org yg berpantang kes bersalin ke, yg baru lepas surgery ke.. Haa... tu siap tayang dlm aluminium foil lg. Kang ada org tanya camna K.Nor bakar :)

17 comments:

  1. Salam kak

    dalam kepale saya ni dok fikir,akak tak update blog lagi mesti bz jaga anak baru lps berkhatan..ntah2 akak akan post menu berpantang,sekali memang betul!!!teruja :)ehehe

    ReplyDelete
  2. huhu~ teruja tgk mknan best dari dapur kaknor

    ReplyDelete
  3. hehe... tu yg tekojot tu tgk cik sotong... dah agak dah... hehehe

    kak, nape ikang tu blur je gambarnya... hehehehe... tkot ada yg x nk tgk paras ropa ikan tu ke?... hehe

    ReplyDelete
  4. kak nor, sebelom sotong tu dimasak, kak nor rebus dulu x..cita la ckit...

    ReplyDelete
  5. ikan keli tu yg tak tahan...melelehhhh...kt umah memang tk naik le....kalo nk...cari kt kedai...

    ReplyDelete
  6. mmg menyelerakan...nampak sedap ikan haruan yg kak buat tu.Anak saya 2 org yg tengah berpantang tu saya masakkan sup ikan haruan je..tp mcm dah jemu dorg mkn...lepas ni leh la panggang plak.

    ReplyDelete
  7. pia >> salam pia.. pandai!! meh hug sket :)

    cplud >> yer ke..mekasih .. menu biasa2 jer ni :)

    ana >> mmg nak suruh ana terkejut tu hehe..

    ReplyDelete
  8. nadia >> salam nadia, saya tak rebus pun, cuma toskan aje. pastu kelar2 tp jgn sampai putus pastu toskan lg sbb biasanya lepas kita kelar pun ia masih keluarkan air.. pastu masak kuah cam biasa hingga pekat dan masukkan sotong. nanti akan keluar air sotong dan masak la hingga sotong masak dan ikut kepekatan kuah yg kita nak. jgn masak lama nanti sotong jd liat.. itu aje :)

    lia >> tu ikan haruan :)

    rozilina >> biasanya k.nor mmg panggang gini time anak2 bersunat, sedap makan panas2 :) try la ubah selera dia org sket

    ReplyDelete
  9. Akak..sue lebih berminat dekat menu org berpantang tu..
    Haruan bakar cicah air asam makan dengan nasi panas..fuhh..Tak berpantang la jwbnya..Pantang diet..hehhehe

    ReplyDelete
  10. sue >> haaaa... sue antu ikan haruan rupanya.. meh ler join anak akak makan ikan haruan panggang :)

    ReplyDelete
  11. salam nor, selamat berpantang tuk Lukman... muga cepat sembuh ya.

    ReplyDelete
  12. salam nor..suka tengok kalau nor masak sotong..cantik..camanalah nor buat tu kan..

    ReplyDelete
  13. kak nor...menu berpantang pun dah jadi pantang tengok ni..he..he..sedapnya..

    ReplyDelete
  14. SAYA SUKA BLOG AWAK LA!

    http://pludcorner.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

    ReplyDelete
  15. k.rose >> salam k.rose, aminnn.. mekasih dr nor dan luqman :)

    k.erna >> salam k.erna, nor kelar2 jer dgn pisau. pisau kena betul2 tajam, kelar jgn putus, biar 1/2 jer dr badan sotong tu. pastu toskan baru la dimasak cam biasa.

    mas >> haha. pantang tengok la ya.. :)

    cplud >> alhamdulillah.. mekasih.. terharu gitu :)

    ReplyDelete
  16. saya suka sangat kalau kakak sudah start cerita pasal family,
    memang best... :) macam boleh bayangkan yang menangis kesakitan adalah adik saya kat umah.

    ReplyDelete
  17. kelly >> yer ke.. citer biasa2 jer ni.. lg pun kita org famili yg biasa2 jer :) apapun mekasih banyak2 ya sudi ke sini :)

    ReplyDelete