f Secubit Garam: Sardine Puff

N3 Terkini

Monday, November 15, 2010

Sardine Puff

Edisi ke3 puff.. Sardine Puff yg turut berada dlm list puff yg nak dibuat. Sampai gak hajat nak buat Sardin Puff ni. Bergelora jiwa tengok Sardine Puff kat rumah  Che Mat hari tu tapi masa tu tak jumpa lg puff kat Giant. Kaedah membentuk puff ni K.Nor ceduk kat rumah Che Mat dan yg satu lg tu, reka2 sendiri la.. Tak pasti la pernah tengok atau tidak kat mana2 blog lain sebelum ni yg buat stail gitu. Kalau ada mekasih sbb berkongsi idea..

Inti bg Sardine Puff ni K.Nor tak guna yg resipi Che Mat tp K.Nor guna resipi inti sardin yg kat resipi Dadar Lauk Samarinda. Memang suka dgn rasa inti sardin tu, manyak syedap! Dan K.Nor buat inti ni pun tak guna tin kecik tp sebaliknya guna 1 tin besar! Senang buat banyak2 sekali gus, balance tu simpan jer dlm freezer. Bila nak guna defrost kejap pastu teruskan la dgn projek kan...  sonang kan :) Ni pun dah ada plan nak buat projek lain dgn inti sardin tu.. agak2 apa ya.. hehehe

so nice!! :)

11 comments:

  1. wahhh...kluar sardin puff lakk....sedapnya...

    ReplyDelete
  2. cantiknya akak manissss..ni ke de making tu?

    ReplyDelete
  3. hahah... sue pun buat smlm.. tak letak entry je lagi... sronok bila da ade pastry... asyik nk buat je.. hehehe

    ReplyDelete
  4. salam kenal kak nor..dtg dr blog mr ben..org terengganu rupanya..samalah kita..ibu wafiq org panji alam jer..hehhe..masak memasak ni suka tp kene refer resepi setiap kali nak buat..jenis tak ingat dalam kepala..hehe..jemput singgah blog ibu wafiq..

    ReplyDelete
  5. salam nor, wah bereret resepi puff kuor...nice n crispy kan puff ni...

    ReplyDelete
  6. Salam nor...

    Kreatif dan cantik nyer.. sardin puff yang nor buat... akak buat juge sardin puff tapi debab2 la... papon mmg sedap kan nor...

    ReplyDelete
  7. Salam K.Nor,
    Puff pastry lagi ni...selagi stok masih adaaaaa.....tapi mmng sedapkan inti sardin....cantik dan kemas je puff sarnin akak..

    ReplyDelete
  8. mas >> ni antara dlm list yg wajib buat :)

    mimi >> tungguuuuuuu :)

    sue >> hehe.. tu la kan.. :)

    TTM >> k.nor potong dgn pisau jer tu :)

    ibu wafiq >> salam kenal yaya dr k.nor.. mekasih singgah sini ya.. :)

    dah gi td tp tak jumpa cari chatbox :)

    ReplyDelete
  9. k.rose >> benda ada kan k.rose, kena la usahakan buat itu dan ini baru la berbaloi usaha duk mencari selama ni.. lagi pun ahli dlm rumah ni semua suka.. tu yg buat makin bersemangat nak buat :)

    k.ede >> saiz tak kisah sgt k.ede asal rasa sedap :)

    yatie >> betul2 selagi stok masih ada.. baru berbaloi :)

    ReplyDelete
  10. K.Nor..chatbox k. nor tak jumpe sbb mmg tak de..yaya tak letak..;-)

    ReplyDelete