f Secubit Garam: Sudah Tidak Tahan....

N3 Terkini

Tuesday, November 23, 2010

Sudah Tidak Tahan....


Aduss............. Dah 2 malam tak leh tidur. Duk berdenyut jer. Dah korek, dah guna floss.. masih duk berdenyut gak. Mesti ada sisa2 makanan yg kecik yg tak leh nak keluar tu.


Yg tension bab sakit gigi ni bukan gigi aje yg berdenyut, kepala, tulang pipi dan boleh kata sebelah muka pun turut berdenyut. Sebenarnya gigi bukannya buruk, tp berlubang. Berlubang pulak antara dua gig gerham.


Nampak gaya kena gak gi ke tempat yg paaaaaaaaaaaaaaaaaling tak suka. Bila sebut jer nak gi tu, dah sejuk perut. Nak makan pun dah tak lalu, asyik rasa nak 'membuang ' jer. Ramai rasanya yg tak suka gi klinik gigi kan. Camna la nak ilangkan rasa sejuk perut @ gemuruh ni.. Dah tua2 pun still rasa camni. Hahaha... padahal anak sendiri (insyaallah) bakal jd dentist.. Agaknya kena tunggu dia bukak klinik gigi dan gi buat rawatan dgn dia kut baru tak kena fobia gi klinik gigi.. hehe


Time menunggu ni yg tak tahannnnnnn!!!! Bukan sejuk perut jer, sejuk abis kaki tangan! hehe... Ok la.. dah lewat ni, kang ramai lak patient kat klinik tu.. Jumpa lagiiiiiiiiiiiiiiii .. hu hu...

Mudah2an lepas ni dah tak sakit lagi.. amiin..


16 comments:

  1. huhu k.nor, kakak sy pun macam k.nor gak..hehe fobia ngan klinik gigi..sbb dia kalau cabut gigi darah payah nk benti masa kecik2..so fobia tu smpi sekarang tho dah menjangkau 50 thn..

    cool ye k.nor..=)

    ReplyDelete
  2. gudluck kak nor...kalo agak seram sangat mintak doc tu pasang cartoon kt screen baring tue...cam anak saya aritu..leka tengok cartoon sedar2 da tcabut gg...(*_*)

    ReplyDelete
  3. salam kak

    cian akak,pia pon takut..cepat sembuh ye
    InsyAllah

    ReplyDelete
  4. alonggggggg... cepat2 lah abis alonggggggg... cian mak along ni sakit gigi... pastu jgn lupa bg akak sekali alamat tempat keje tau... ahakssss!!!.. bole la sesekali gi dressing gigi kat sana nanti... ngeh... ngeh.. ngeh...

    sakit gigi ni kak nor, bole angin 1 badan dibuatnye... huhu

    ReplyDelete
  5. huhu..saya pernah kena cam kakNor. masa gigi geraham sakit, doc takleh cabut time tu. nnt dia bagi pills utk kurang sakit. balik umah dulu (gigil2 balik). Dlm 2,3 hari mai lagi, baru cabutttt. Tabahkan hati yer kakNor. Skejap jer tu...

    psst..ni rahsia kak. pas saya makan pills tu sakit dah hilang, sampai la ni saya tak pergi balik dentist tu kak. sebabnya takuuuuttt..

    ReplyDelete
  6. sy tak suka jugak gi dentist. ngeh3...dengan anak kemain lagi kans...hehehe.

    ReplyDelete
  7. KakNorrrr! Love dahlah seram nak gi dentist...lagi2 tengok pics tu semua...hehe

    Sblm ni pernah cabut gigi geraham senget...kekeke! Sakit punye la sakit lepas cabut, bengkak pipi for 3 days! huhu...

    All the best kak! Haha, sib baik akak dah keluar ke klinik. Klu baca comment Love ni lagi seram kot. Hehe..;)

    ReplyDelete
  8. owh...tidak...tidak..ku paling tak suker tmpat nih..benci teramat sgt....TIDAKKKKKKKKKKKK!!!!

    ReplyDelete
  9. wan >> k.nor ni lak jenis kalau lepas cabut, sakit tu lebih teruk dr sakit gigi sebelum dicabut. pernah sampai seminggu tak hilang. kena gi repeat jumpa doc dan dia buat treatment balik, baru ok.. tu yg fobia hehe

    eliya >> haha.. kena jd cam budak2 la pulak ya.. :)

    pia >> salam pia.. gini la nasib org pempuan pia, nak2 kalau dah ada ramai anak.. lg mudah rosak gigi..

    mekasih ya..

    ana >> hahaha... yg pastinya along sengih jer tu dgr cik ana cakap gitu.. mana tau kan, tup2 kena posting kat batu pahat hehe

    ReplyDelete
  10. eliza >> kes akak teruk, lepas cabut lg sakit dr sebelum cabut. doc kata sbb akar gigi panjang, tu yg sakit berlipat ganda... dah 2 atau 3 kali kena gitu..

    hehe.. rahsia dah terbongkar la ya.. betul kan, kalau dah tak sakit, tak kuasa dah nak nganga mulut kat dentist :)

    comelbelako >> betul2.. dgn anak kena tegas.. belakang anak, kita yg ngeri :)

    love >> love tu 3 days, akak 1 week sakit lor... kena gi balik jumpa dentist tu, dia cuci balik luka tu, bg ubat lg.. lepas 2 hari baru ok.. lagi haru kan.. :)

    waniey >> haa... kan tempat paling tak best nak gi.. hehe

    ReplyDelete
  11. nor..sama lah kita..boleh sejuk2 kakitangan tu..tapi akak nak pi jugak ni..tak boleh nak ngelak kan..pi ikut jadual..nak jumpa dr..tengok dia nak buat apa.

    ReplyDelete
  12. k.erna >> hehe sepesen jer kan, sejuk abis kaki tangan haha.. dah la dlm ekon.. alhamdulillah.. nor dah ok dah.. tunggu turn k.erna lak ya.. :)

    ReplyDelete
  13. Uiii sakit gigig leh buat gaduh klo org kacau wooo. Tapi nasib baik saya xtakut dengan doc gigi sbb doc gigi saya comel! SAya suka! Hehe..

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    ReplyDelete
  14. pojie >> haha.. kalau gitu akak kena cari doc gigi hensem la kan .. :D

    ReplyDelete
  15. waniey klu lam tmpat tuh..bkn setakat ssjuk kaki tgn...siap mggigil lgi...yg jd tkot coz ngeri oooooo...time cbut gg bgsu tuh...kne operate bagai...pastu pernah terluka lidah dek tersilap bersihkan gg rosak tok ditmpung..ya ampun...tdak......gg ku udah berlubang skrang..tp msih berpkir 1000000 kli tok pergi...huahahaha..trukkan??

    ReplyDelete
  16. waniey >> ni nasihat dr tak pakar hehe.. jgn tunggu lama2.. nanti lama2..lubang makin besor!! haha.. ikut irama lagu tu ya..

    tp mmg betul tau, jgn tunggu lubang makin besar, kang lagi parah. gg tu langsung tak leh diselamatkan lg atau kena buat treatment lain lak.. lagi parah..

    kalau ikutkan k.nor pun ada kes gak dgn cabut gigi. lepas cabut seminggu sakit, lagi sakit dr sebelum gg tu dicabut. luka dalam sbb akar gigi pjng sampai dah effected.. tu yg sakit sgt2. bukan sekali tp 2 atau 3 kali kena gitu. sbb tu fobia sungguh kalau kena cabut lg. so ikhtiarkan la kalau tak nak keadaan lebih parah ya.. :)

    ReplyDelete