f Secubit Garam: Alhamdulillah...

N3 Terkini

Tuesday, November 23, 2010

Alhamdulillah...

Alhamdulillah... Mekasih buat semua yg komen dan amik berat ttg sakit gigi K.Nor ni.. hehe. Mesti ada yg nyindir.. ekellehhhhhhh sakit gigi pun nak cakap kat blog kan.. Tak kisah la.. sekadar kongsi2 jer. Lagi pun tak sempat nak letak n3 masakan td, tu yg spontan jer letak n3 sakit gigi dan nak ke klinik gigi pg td.


Dah gi klinik gigi dah lepas masukkan n3 td. Alhamdulillah.. dah kurang sakitnya. (Cik abg pun menumpang semulut, menampal mana yg patut kat giginya hehe) Doc gigi tu dah tampal tp tampalan utk sementara jer. Katanya sbb lubang dah agak besar. Nanti lepas 2 -3 minggu kalau tak sakit, kena gi balik dan buat tampalan kekal. Kalau dlm jangkamasa tu, masih sakit gak, kena telan pain killer. Kalau berterusan sakit, gigi ku itu perlu dibuang! huhu... Gini la nasib org pempuan kan, bila dah berusia. Dah melahirkan anak2, gigi pun jd kurang kuat. Kalsium diserap oleh bb dlm perut. Utk adik2 yg peknen tu, kena makan makanan seimbang, biar cukup kalsium yg diperlukan oleh badan. Kalau tak bb serap kalsium dr tulang dan gigi kita (kalau tak silap K.Nor laa) Boleh ambil suplement tambahan utk kalsium dan magnesium. Semua ni utk kebaikan kita kaum ibu gak ya..


Ok la.. tak nak pot pet banyak2.. sekadar nak ucapkan terima kasih atas keperihatinan teman2 yg sudi tinggalkan komen kat n3 td dan shoutbox. Sayang anda semua:) N3 masakan? Tengok la, insyaallah petang2 sket kut :) Tq... Tq... Tq...

7 comments:

  1. salam kak

    kalau,ade yg ckp mcm tu biarkan hehe

    xper blog kita wajah kite ;)

    syukurla akak dah ok

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah da okey yea...
    seb bek tgk cartoon td ek...
    hihi (*_*)

    ReplyDelete
  3. pia >> salam pia..
    betul!! blog kita kan.. hehe thanks pia :)

    eliya >> alhamdulillah.. mudah2an ok dan tak perlu dibuang hehe

    hahaha... tak sempat nak mintak dgn doc tu on citer kartun pong.. :)

    ReplyDelete
  4. salam kak nor, sy pun bawak anakanda semlm gi cabut gigi, tp gigi susu lah..2 btg sekali...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Jangan memain..sakit gigi ni boleh "giler" tau..sakit yang sakit sakit hanya mangsa yang tau hikhik.Semoga cepat baik..dapat makan seperti biasa.

    ReplyDelete
  7. uish...kalau dah sakit gigi apa kerja pun takleh nakbuat...
    moga cepat baik ye kak nor...

    ReplyDelete