f Secubit Garam: Sultan's Cup 2010

N3 Terkini

Monday, November 8, 2010

Sultan's Cup 2010



Kenal tak sapa empunya wajah yg duk atas kuda ni? Mustahil tak kenal, kan Yg DiPetuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin tu. Tuanku sedang menyertai Sultan's Cup Terengganu Endurance Challance 2010 yg berlangsung di Lembah Bidong, Setiu, Terengganu yg bermula pd 5 - 7 Okt 2010. Ni lah salah satu acara sukan kegemaran Tuanku sebelum menjadi Agong lg.



Seperti biasa cik abg tak lepaskan peluang ke sana bersama senapangnya pd hari Sabtu tu. Banyak acara yg diadakan sepanjang berlangsungnya acara tu. Selain dr Perlumbuaan Endurance tu, ada Pertunjukan Kuda, Pameran Kraf, Hidangan Antarabangsa, Pertunjukan Belon Gergasi dan lain2.. macam2 adaaaaaaaa...... psst!! K.Nor jer tak ada kat sana.. hehe

Jom la tengok sebahagian kecil dr gambar2 yg sempat ditembak. Kalau ikutkan beratus gambar yg diambil tp tak larat nak pilih dan tak larat nak edit/resize.



 Cantik tuh dia tocang!

Yg ni pun...

 Acara melukis corak batik kat badan patung kuda







Kalau nak tau lebih lanjut tentang Sultan's Cup Terengganu Endurance Challance 2010 ni boleh klik kat SINI tp maaf la sbb semuanya dah selesai smlm. Berita yg dibawakan ni agak terlewat sket.. Kiranya delayed news la ya... hehe Tak per, bukannya ada yg nak potong gaji si penyampai berita ni pun, kan.. ^____^

8 comments:

  1. salam kak

    suke tgk sultan bersukan,sedikit santai

    menunggang kuda digalakkan dlm islam ;)

    ReplyDelete
  2. salam..kuda2 yang bercorak2 tu dakan kekal ke?

    ReplyDelete
  3. ye haaaaaaaaaaaaaa....kita pun nak tongcang cam tu.....hik3!!! lama x dtg sini ar kak.....Ayu fening......sbb asyik kene ujan jer....hu3!!!

    Kak ada kat rumah tak Rabu ni? MM boleh tak Kak miscal hp Ayu, sbb hp ayu kong, nak masuk wokshop lah tu...semua nombor...sambut diwali...yiiiiiiiiiilek!!!

    ReplyDelete
  4. tu diaaaaaaaaaaa... kudaku lari gagah beraniiiiii.... haha

    kak nor!!... gambar kuda pakai toncett takdak ka???... hehehe... jambu2 jugak yer kuda2 ni dh kene mekap... hahaha

    ReplyDelete
  5. IM selalu jumpa kuda padi kat tepi jalan on the way pi kerja...

    ReplyDelete
  6. eh,,rajinnya duk bersolek kuda tu kan,,,anak k.nor ke yang naik kuda bercorak tu??? psstt,,k.nor lutut agong dah ok ke??

    ReplyDelete
  7. Salam K.Nor,

    hei...hei...ibu pun ada disitu masa tu, x perasan pulak k.Nor ada. Kalau tau ibu pi jumpe.

    Mintak izin nak C & P pic ni, sebab ibu x dpt amik gambar masa tu (bateri abis).hehehe

    ReplyDelete
  8. pia >> yep sukan kegemaran tuanku tu..

    betul.. sunnah nabi gak tu berkuda..

    ayu >> tak sihat ke? tu la suka main hujan ya... akak dah sms no akak td

    ana >> tak sempat nak toncet la ana.. hehee.. tak nak bela ke sekor yg kelerpul tu? hehe

    IM >> kat k.trg ni mmg biasa org bela kuda. kalau kat pantai batu buruk dan pantai teluk ketapang mmg ada sokmo kuda2 termasuk kuda padi yg budak2 boleh naik, tp kena bayar fulus la :)

    fuzids >> eh tak la.. cik abg akak gi dgn kawan dia, akak dgn anak2 tak kemana pun hari sabtu tu.. :)

    alhamdulillah.. dah ok dah lutut tuanku, tu yg boleh berkuda.. :)

    ibu sayang >> hehe.. camna nak perasan, mmg k.nor tak ada kat situ sbb tak gi pun. cik abg k.nor jer yg g menembak.. tak kuasa ikut, sbb dia gi awal pg balik malam! hehe

    silakan... boleh aje.. :)

    ReplyDelete