f Secubit Garam: Sardine Puff, The Making ...

N3 Terkini

Monday, November 15, 2010

Sardine Puff, The Making ...

Ada yg nak tengok The Making of Sardine Puff tak? Kalau tak ada tak per la, at least K.Nor tinggalkan panduan utk anak2 K.Nor di masa akan datang :) Kalau ada, duk diam2.. perati betul2.. mudah aje nih ... dah siap buat tu jgn lupa hantar kat rumah cikgu 2 atau 3 ketui ya.. hehe

Jom layan....








Yg ni lebihan yg kita potong td, gelek2 sket biar nipis, sapu chocolate filling dan gulung.
Sapu telur gak kat atas tu sebelum dibakar. BEST!!!!


** lupa nak snap gambar sapu telur kat pastry tu. Jadi sebelum bakar, sapu dulu pastry dgn kuning telur + sedikit air.

10 comments:

  1. salam kak

    aduh..puffy mengganas lagi hihi

    ReplyDelete
  2. ooooooo yg coklat tu rol kan aje ye..ok tq kak..nak try wat coklat tu.insyaAllah

    ReplyDelete
  3. ooohhh..gituuu..
    jazakillah k nor :)

    2-2 nanti ku buat ngan choc roll tu hehe

    ReplyDelete
  4. hehe.. smlm je hubby saya beli 4 peket puff sbb bila rasa nk makan puff senang.. sentiasa ada je...

    ReplyDelete
  5. Baru je blk dr Maidin USJ..beli Puff Pastry ni lg..jeles lak tgk K.Nor asyik main2 gan puff ni...
    yg dlu nye mcm x cukup ..tu yg borong lg...so nnt mcm2 lah deco puff ni yg akn kuar..yg inti nye plk dh mcm2 idea dlm kepala ni....hihihi!!!!

    ReplyDelete
  6. salam k.nor,
    tension saya..td p giant nak cari pastry puff ni tapi tak der pon :((

    ReplyDelete
  7. pia >> salam pia..
    ganas2 manja jer hehhe

    izah >> mudah aje kan, insyaallah anak2 suka

    TTM >> sama2 kaseh.. slmt mengepuf :)

    hezrin >> wahhh 4 paket! hehe.. iyer la kan, bila dah ada stock dlm freezer mudah jer nak buat projek time lapar kan :)

    ina >> haha ... ina mmg betul2 kena virus puff ni kan.. buat jgn tak buat :)

    my dairy notes >> salam .. kesiannyer.. k.nor dah rasa semua tu.. mudah2an dpt jumpa gak dgn puff tu ya..

    ReplyDelete
  8. hmmmm kak nor...terujanyer...jamu mate aje ler...haah...org Sura Hujung, kak nor...

    ReplyDelete
  9. sh >> ooo asal sura hujung, kat kaw UiTM kan..

    ReplyDelete
  10. kak nor beli kat mana kuli puff tu........ ? Giant KT ada ke dok.? Tensionnya tengok....

    ReplyDelete