f Secubit Garam: @ Billboard :)

N3 Terkini

Monday, November 29, 2010

@ Billboard :)

Semasa line tenet 'pitam' ptg semalam, duk la belek2 folder gambar. Belek punya belek terpandang 2 kpg gambar yg dah agak lama ni. Memang dah basi pun tp saja jer la K.Nor tayang kat sini utk dijadikan kenangan buat anak2 K.Nor terutamanya si hero bongsu, Luqman pada masa2 akan datang.


Pada 30 Okt 2010 hari tu, bertempat di Stadium Tertutup telah berlangsung upacara Khatam Quran beramai2 utk pelajar sekolah rendah, anjuran Yayasan Islam Terengganu. (fuhhhh dah sebulan duk terperuk dlm folder... tak per tak berkulat hehe) Luqman pun salah sorang peserta khatam quran pd hari tu. Bila sampai kat simpang traffic light kat stadium tu, K.Nor terpandang billboard yg menayangkan gambar Luqman duk mengaji.. hehehe Terkejut gak sposen, tak sangka gambar dia yg digunakan utk billboard tu. 4 hari sebelum berlangsung acara tu, ada dia beritau kena pakai baju melayu putih sbb ustaz nak amik gambar. Tak tau pulak utk digunakan pd billboard, ingatkan utk simpanan atau kerja2 kat sekolah. Wahhh anak mak dah makin maju nih.. nak setanding dgn Along ya.. Along dulu gambar dia ada di badan bas, poster2 dan macam2 lg utk projek Perpustakaan Awam Terengganu. Yer la, dah si ayah jd graphic designer, amik anak ler yg jd model utk apa2 job yg sesuai dgn usia Along.. Kat paperbag ada, kat iklan houseboat ada.. haaa... yg ni si emak pun ikut join jd model! siap masuk paper dan majalah lg.. haha.. itu memori jaman dulu2..^___^

close up sket..
khatam guna e-book :)


17 comments:

  1. Salam kak nor, alhamdulilah suka bile anak2 cepat khatam al-Quran..yg penting mereka amalkan ;)
    sejuk perut ibu yang mengandungkannya..

    ReplyDelete
  2. seri >> alhamdulillah.. semua anak2 k.nor khatam 2x sebelum masuk skolah men. lepas tu dia org baca sendiri2 kat rumah dan kat skolah sbb setakat ni masing2 semua masuk sekolah agama bila sek men.. alhamdulillah..

    yaya >> memori lama ya yaya :)

    ReplyDelete
  3. sejuk perut mak nak oii... moga menjadi anak yg akhlaknya seperti akhlaq Rasulullah..akhlaq AL Quran..

    ReplyDelete
  4. Salam K.Nor,
    Sejuk hati bila melihat ganbar anak2 berjaya...terutama dlm mendalami ilmu dunia dan akhirat...Syukur Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  5. Emmm..alhamdulillah...kita sentaisa nak yg terbaik la utk anak2 kan...seingat Ummi pun, Aiman yg paling awal khatam, sebelum masuk darjah 4 dan 2 tahun kebelakangan ni selalu dipilih bertadarus di sekolahnya, kakak2 n abang dia dulu darjah 5 baru khatam..hehee..Apapun yg penting, diaorg still amalkan pembacaan Al Quran nih, sebab mengaji ni kalau selalu baca, lancar dan ingat, kalau sekejap jek tinggal akan mudah lupa dan tergagap2...kan, itu kata Ustaz yg Ummi pernah dgr...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, perancangan yang baik buat kak sekeluarga.....:) anyway, I have fixed my site.....thank you darling!!

    ReplyDelete
  7. Wahhhh Luqman is a model!!! Love nak mintak autograph kat dia nanti...;)

    Like I said before, parents are responsible in moulding their kids. All these for ur endless love and care towards to ur kids. ;)

    Brought U some Chocolate Mousse Pudding ;)

    ReplyDelete
  8. Salam K nor
    Huhuhu... Line tenet kak Nor pun pitam jugak ye? Line di rumah Naz bukan takat pitam.. Koma terus pun ada gak sejak minggu lepas.Kekadang tu sampai marah rasanya. Bila dapat connect jer, tak sampai seminit dia putus. Connect lagi, putus balik.. Bnyk kali k Nor..Tensen jugak dibuatnya..
    Haiiii tensen2x pun sempat tgk keli masak sambal tu..Uiiiihh..Kecur dibuatnya..Nk datang umah k nor lah.. Boleh ker???

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah,memang sejuk hati tgk :)

    ReplyDelete
  10. kira >> aminn... mekasih ya... :)

    izah >> amiin... insyaallah.. mduah2an anak izah pun gitu gak.. :)

    yatie >> salam yatie. mekasih.. alhamdulillah atas kurniaan Allah..

    ummi >> betul tu.. semua yg terbaik diharapkan pd anak2 ...insyaallah..

    mmg kena baca sentiasa al quran ni ummi, besar fadhilatnya.. mudah2an anak2 kita semua, mengamalkannya sentiasa .. amiin..

    ayu >> oo dah sembuh dr demam malware ya.. alhamdulillah..

    love >> hehe.. dr along dia lg dulu duk jadi model.. mmg happy dgn masa tu :)

    yep love, kasih sayang kita kena betul pd caranya nak besarkan anak2 ni.. tak leh terkurang dan tak leh terlebih.. ada pro n contra nya tu..

    tq dear.. arini dpt merasa dessert love :)

    pia >> alhamdulillah.. itu la harapan sorang ibu..

    ReplyDelete
  11. naz >> owhh lg teruk ya sbb lama gak tu.. akak kena sepetang smlm tu pun dah rasa sakit jiwa hehe.. ni pun line slow jer.. gambar2 lambat nak loading.

    meh la naz dtg rumah merpati akak .. :)

    ReplyDelete
  12. lina >> zaman dah berubah..... :)

    ReplyDelete
  13. salam akak...

    patut laaa bila nengok pic niii rase cam kenai jeee model tuuu ^_*

    ReplyDelete
  14. liza >> salam liza, kat dpn stadium negeri pun ada rasanya hehe

    ReplyDelete