f Secubit Garam: Versi Stoberi :)

N3 Terkini

Monday, November 22, 2010

Versi Stoberi :)

puding stoberi

Sebelum ni dah buat resipi asal menggunakan laici. Hari Sabtu baru2 ni dah tayang versi buah kiwi. Hari ni nak tayang versi stoberi pulak! Semua sedap, tak kira la versi asal iaitu laici ke, buah kiwi ke ataupun versi stoberi. Sapa2 nak buat versi lain, dipersilakan. Tak salah menderhaka pd resipi mengikut kreativiti masing2. Jgn tak jadi sudah la ya.. hehe

 puding stoberi 2

Sebenarnya K.Nor buat Puding Laici ni pd hari yg sama dgn Puding Kiwi. Saja tak nak tayang sekaligus.. Tak salah kan.. ngeeeeeeeeeeee…. Dari satu adunan puding tu, bahagikan 2. Satu bahagian dicampur dgn buah kiwi yg diblend dan 1/2 bahagian lg dicampurkan dgn buah stoberi yg juga diblend. Kan dah dpt 2 pilihan puding, senang aje kan :)

puding stoberi & kiwi

Nak resipi puding ni versi asal (Puding Laici) boleh klik kat SINI. Kalau nak versi Puding Kiwi boleh tengok kat SINI. Utk buat versi stoberi, gantikan aje buah kiwi tu dgn buah stoberi dan masukkan sedikit pewarna merah jika suka.

15 comments:

  1. Jeng jeng jeng...Love dah sampai!!! Nak angkut semua puding tu kak! :D

    ReplyDelete
  2. Perghhh..menawan sungguh!cam senang jer akak dpt stoberi kat sana ek..ada kebun stoberi ke apa akak nih?hihih..byk jual kat super ke kak?kalo kat sini mmg susah n amat mahait kalo ada

    ReplyDelete
  3. love >> wahhh banyak cepat arini ya love! kut ya pun nak angkut, tinggalkan ler seketul dua hehe

    sue >> ehhh sue tak tau ke, akak ada kebun buah, seberang pagar jer tau.. gi petik sambil hulur pitis hihii

    ReplyDelete
  4. salam kak

    waaa,cantik nya kaler pink

    rase mesti sedap :)

    ReplyDelete
  5. cantiikkkkkkk..sukee la tengok!!

    ReplyDelete
  6. salam kak..
    hihi ..sy slalu perasan konon sy je yg penah buat puding kiwi..hihihihi..rupanya dah ramaii yg penah buat..tp sejak jd blogger ni blum penah post lg..akak punya puding cantik2 la..

    ReplyDelete
  7. Kak..sue nak yg stobery tu..yg kiwi pun nak juga..ekkekkekee..Tamak oooo

    ReplyDelete
  8. pia >> salam pia, kalau stoberi buat apa2 pun sedap kan :)

    izah >> nak tengok aje ke? tak nak ngap? :)

    fara >> biasa la tu fara.. hehe

    smlm pun CMGebu ada buat gak puding kiwi ni :)

    sue >> boleh2.. sesudu jer tiap satu ya... hihihi

    ReplyDelete
  9. Hehe, sorry kak! Love dah angkut kesemua puding akak tadi...heheh! Ni, love brought U some murukku! :D

    ReplyDelete
  10. salam nor,

    hehehe...teruja lagiiii :))

    sungguh kreatif adik nor ni...nanti kak nab nak gi ziarah umah nor kat kt tu...untung2 boleh rasa puding stoberi tuhh..

    ReplyDelete
  11. cantikkknya kak nor......suka tengok.....berseri2 warnanya...

    ReplyDelete
  12. mak aiii... mabeles2!!!... bungkus perasa ciku bulu, stoberi, mangga, anggur,laici,peach dan lain2... ( advance dlu yg lain2.. haha )

    ReplyDelete
  13. Salam kak nor..
    Yessss..tunggu pulak versi stoberi dari mat gebu..hahahaha...lepas ni kan nak try versi derian pulak, kalau versi ciku sedap tak eks?..hmm

    ReplyDelete
  14. love >> haha... apa pun thanks love for the muruku ya.. :)

    k.nab >> salam k.nab..

    meh la singgah rumah nor, tp kalau dtg cara senyap2 tak sempat nor nak buat puding tu kang, hidang teh o boleh la kut hehe

    mas >> rasa dia lagi la sedap dr rupa mas :)

    ana >> amboi!!! advance nyer dia!! hihi

    CMat >> haha.. kan dah kata ada versi lain ptg ni.. hehe k.nor tunggu versi stoberi che mat lak ya.. erkkk ke nak buat versi lain lak.. ermm durian.. sedap ke? honeydew pun ok gak kan hehe

    ReplyDelete
  15. Salam
    Kak nor sedapnya terasa dekat tekak nie...Kak nor nanti perasa apa pulak nak buat??? dasyat betul kak nor nie...

    ReplyDelete