f Secubit Garam: RFC!!!

N3 Terkini

Sunday, November 28, 2010

RFC!!!

Tau apa RFC? Bukan fan club utk bola atau artis tau. Yg ni yg ditunggu2 selama ni. Kali pertama ke RFC ni 2 tahun lepas, masa tu kat Sg Petani, Kedah. Kali ke 2 masa ke Kota Bharu dlm tahun ni. Memang duk berharap lama dah agar RFC ni masuk K.Trg pulak. Minggu lepas, sesudah abis dating dgn dentist kat Klinik Paya Bunga tu, K.Nor 'jalan2' kejap kat bandar K.Trg. Tak sangka pulak bila lalu jalan belakang Stadium Sultan Ismail ternampak bangunan ni. Wahhhh banyak happy lor.... Alhamdulillah, impian dah jd kenyataan.. Nak tau apa bangunan apa? Nak tau apa RFC tu? Jom layan gambar yg ditembak oleh cik abg K.Nor petang td..

Ni la dia RADIX FRIED CHICKEN


Bangunan ni terletak di belakang Wisma Seri Amar dan Bangunan Yayasan Trg. 
Boleh gak masuk melalui jalan belakang Stadium Sultan Ismail.


Hasil temuramah che abg K.Nor (chewahhhh.. dah jd wartawan td tu.. hehe) dgn pekerja2 Radix yg sedang lepak sekejap kat luar kedai tu, RFC bakal dibuka 30 Nov ni, insyaallah.. Syukur rasanya, akhirnya dpt kembali menikmati ayam goreng dan yg sewaktu dgnnya setelah sekian lama TAK menjadi pelanggan KF* dan Mc*.. alhamdulillah...

Semoga dgn adanya RFC di K.Trg ni akan dijadikan alternatif terbaik buat yg mencari makanan & minuman halalan toyyiba buat ahli keluarga. Dan semoga RFC terus sukses dan penerajunya diberikan limpah rahmat dan keberkatan kerana menyediakan makanan yg halal sepenuhnya buat sesama umat islam.. amiin..

15 comments:

  1. salam kak nor..

    lia blm penah makan kat RFC ni w'pun adik ipar ada keje kat RFC Mydin Mall MITC Melaka...ada masa nnti nak pi try la.....

    kita kene sokong produk Malaysia kan kak.. ;)

    ReplyDelete
  2. kak nor, RFC ni pada saya memang sedap rasa dia.lain pada ayam goreng yang sedia ada kat malaysia ni... cuma dari segi servis mungkin perlu ditambah baik lagi..

    ReplyDelete
  3. k.nor.. kfc dijamin halal..sy dah pernah p seminar pasal kfc, mmg management dia (yg msia ni la) berbisnes mengikut islam..semua yg org islam yg big2 shot dia.. even kfc kat mumbai pun kfc msia yg punyer..

    ReplyDelete
  4. mmg sedap ke RFC tu kak? sy dok dengar diorg ckp klu g RFC nk mkn kene ode dkt 1 hour br dpt rs sbb PUNYE LA RAMAI UMAT...

    ReplyDelete
  5. hahahhah...baru tgk hari kamis tiu..igt nak masukkan lam blog jugak..tp kak nor dulu yg masukkan..heheehheheeh......

    ReplyDelete
  6. Salam,

    First-first tengok RFC ni masa di Perlis. Punya besar restorannya.. Teringin juga nak rasa.. Sedap sungguh ker? Lau bleh support local food why not lau sedap ala-ala KFC.. Kak Nor nak jadi pelanggan tetap la yeah lepas nie? hehehe

    ReplyDelete
  7. Salam K.Nor..

    alhamdulillah!saya menantikan RFC tiba di kuantan pulak lepas ni..hehe baru minggu lepas saya pegi RFC Kubang Kerian, KB bawak anak2 buah..

    Kalau kat umah memang mak dah lama tak beli ayam kt pasar..mak beli stok ayam kt HPA..

    ReplyDelete
  8. bestnya RFC ada kat Kt..agak2 klu dibuka kat Paka lagi bagus..hehehe. Ada satu lagi selain RFC tp bwh company yg sama..jual ayam panggang ala2 Kenny Rogers..kat Kluang ada RFC & Radix chicken house (RCH).

    ReplyDelete
  9. lia >> cuba la lia, bg akak not bad gak la RFC ni, ada mcm2 pilihan dlm tu.. betul tu, kalau bukan kita org islam yg sokong produk kita sapa lg kan :)

    ayah_ibu_nasuha >> alhamdulillah.. tak per la tak setanding yg 2 lg tu, at least dijamin halal.. insyaallah

    biasa la tu, tang service... tp kita nak kan yg halal, kena lebih bersabar :)

    miss cloudy >> ermm mekasih atas info tu ya.. tak per la.. bg k.nor dan suami, mencari yg terjamin halal tu fardu ain

    ReplyDelete
  10. lina >> nak kata sesedap yg 2 lg tu tak leh gak, terpulang pd selera masing2. bg akak dan suami, alhamdulillah.. kita boleh makan dgn yakin. ayam yg digunakan ayam organik.

    menunggu lama tu mungkin disebabkan pelanggan yg padat masa tu, dgn pekerja yg masih baru mungkin tak secekap yg kat kedai 2 lg tu kan.. bila ramai umat tu maknanya ramai yg nak mencari yg terjamin halal..

    waniey >> tak per, masukkan aje.. :)

    messy mummy >> sedap tu terpulang pd selera anak tekak, selera kita tak sama kan walau rambut sama hitam :)

    nak kata saya jd pelanggan tetap tak jugak sbb famili saya jarang2 keluar makan kat luar. tp at least dah ada la tempat nak tuju bila terasa nak makan ayam goreng atau rasa nak makan something yg lain dr yg duk masak :)

    wan >> alhamdulillah.. bagusnya.. ayam dia organik kan wan. k.nor dulu duk doa gitu gak, harap2 dpt masuk k.trg.. skrg doa dah diperkenankan.. alhamdulillah.. :)

    naemah >> ooo yer ke..rasanya yg k.nor makan masa kat KB tu RCH sbb ada mcm2 yg disediakan kat situ. masa gi sg petani dulu makan yg RFC.. ada satay, mee bandung pun ada .. sedap gak :)

    ReplyDelete
  11. salam kak :)

    akak tak suke ek pia letak komen akak kat n3 saya suke blog awak lah?nti pia buang ye

    RFC ni xde la kat KL lagi,tingin nak sokong...blk kg umi kat kluang ade RFC,tapi mane larat dah makna kenduri hehe

    ReplyDelete
  12. pia!! jgn ler. akak terharu jer campur segan hehe.. tak per. biar la ia duk situ, tk yah buang. tu tanda ingatan pia utk k.nor kan.. mekasih banyak2 :)

    mudah2an RFC akan melebarkan sayapnya hingga ke seluruh m'sia .. aminn

    ReplyDelete
  13. yeyyy,hehe ok2 biar ia dok situ..same2 kak,memang pia suke SG :)

    Amin

    p/s-typo lagik "mana larat dah mkn lauk kenduri" hihi

    ReplyDelete
  14. pia >> mekasih kembali pia.. :)

    ReplyDelete