f Secubit Garam: Akhirnya sudi juga ia singgah..

N3 Terkini

Saturday, November 13, 2010

Akhirnya sudi juga ia singgah..

Sekian lama duk baca kat blog2 lain yg menyangkan masing2 dpt BE.. situ BE.. sini BE. Duk pikir bila la BE ni nak masuk bertandang kat rumah K.Nor. Org lain berblog baru tiga empat bulan dah merasa BE. Macam2 ilmu duk korek dgn Ben aritu masa dia dtg rumah K.Nor. Alhamdulillah.. mekasih Ben atas ilmu2 yg dikongsikan tu. Cuba gak la praktikkan ilmu yg Ben perturunkan tu walau masih banyak lg yg tak leh nak buat.. hehe..  Seronok tengok teman2 blogger lain dpt rezeki lebih dr nuffnang tu. Rezeki dia org kan.. Tak ada rezeki K.Nor lg la tu.. 

Pastu hampir 2 minggu lepas masa buka web nuffnang, K.Nor gi klik kat earning. Terkejut betul bila nampak BE! Pada hari tu dpt 1 BE.. alhamdulillah.. akhirnya Nuffnang sudi gak hadiahkan BE utk Secubit Garam. Seronok masa tu, tak per la kan. Satu BE pun cukup bermakna tu.. biar la sikit pun.. tak per. Pastu esok tu sikit pun tak menaruh harapan.. tup2 ada lg satu BE.. alhamdulillah.. rezeki . Bila dah ada BE ni buat kita rajin sket nak update kan. Biar la dpt dua tiga ringgit jer pun seminggu, duit gak tu kan. Sapa la yg saja2 nak bagi kita duit pd masa skrg ni. 

Pg td check balik earning, BE yg pertama tu dah jd metered. Cepat sgt ya.. tak sampai 2 minggu. Harus yg 2nd pun akan jd metered gak esok kut.. Harap2 lepas ni Nuffnang sudi bg lagi BE buat Secubit Garam. Bukan apa, boleh la dijadikan modal. Modal nak beli item utk kelas the making.. hahaa.. kan semua guna duit kan.. kena beli timun, kena beli carrot.. mana ada tokey sayur nak bagi pree.. kan.. heheheh

Apapun mekasih buat Nuffnang atas BE yg diberi tu. Semoga lepas ni makin banyak bagi BE utk SECUBIT GARAM ya... 




N3 terperam ni, lupa nak postkan.. bila tengok Ummi post check dr nuff smlm baru teringat.. hehe

17 comments:

  1. waaaah!tahniah..tahniah..simpan dulu duit tu..nanti bila kita gi ganu belanja keropok lekor ek?..takpun nasi dagang ke.hihi

    ReplyDelete
  2. anim >> hehe.. kalau setakat nasi dagang atau kopok lekor, anytime boleh k.nor belanja..insyaallah :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah dapat BE.

    Salam ziarah dan salam perkenalan,

    silalah ke blog akak:

    http://www.nurazzah8.blogspot.com/

    dan tinggalkan komen barang satu dua...hehehe

    ReplyDelete
  4. nurazzah >> alhamdulillah.. mekasih.. salam perkenalan gak dr nor.. mekasih sudi singgah ya..

    dah gi dah.. dah komen dah.. mekasih :)

    ReplyDelete
  5. tahniah nor... wah pas ni bertambah laju le kuor resepi2 baru.... the making tu, mekasih banyak2... kena kuor modal sendirik,kak rose dpt belajar percuma... suker2!!!

    ReplyDelete
  6. kak nor, ada apa2 tips ke nak dapat BE? saya pun dah lama pasang nuff tapi xjadi2 BEnya.. :)

    ReplyDelete
  7. salam k.nor..sama2 lah kita berusaha..mana tau tak lama lagi rezeki kita plak kan..hu hu

    ReplyDelete
  8. tahniah kak nor.. :) insya'ALLAH akan terus dapat dan dapat selepas ini..

    ReplyDelete
  9. salam akak ^_^

    dok reti pun pasal niii...ape2 pun tahniah gok dr liza coz udah lama kita berkenalan kt 'umah' akak niii...

    ****TAHNIAH*****

    ReplyDelete
  10. boleh kongsi sikit dengan IM apa tu BE dan nuffnang.IM nak join tapi tak reti...

    ReplyDelete
  11. k.rose >> mekasih k.rose.. tak per la k.rose tak kena charge asal jd anak murid setia dah la ya.. hehe

    shahibul afzan >> saya join nuff ni hampir setahun..erkkk.. 16hb nov ni setahun ler.. haha dah nak masuk setahun pun. tu pun baru nuffnang baik hati nak bg saya BE.. sabar ya.. kadang2 tu bila kita terlalu mengharap akan sesuatu, tak jadi spt apa yg kita harapkan tu kan.. so be cool :)

    saya pun tak berapa arif gak dlm hal ni. menurut kata ben, kita kena rajin update blog, biar consistant, jgn tumpu pd satu2 jenis n3 jer ( kalau blog masakan cam ni, kena pelbagaikan n3, kena tarik banyak trafik, kena rajin blog walking (utk tarik trafik), kurangkan tempoh loading ( kena ringankan blog).. ermm apa lg ek.. isi blog pun nak kena menarik minat org lain

    kalau nak tau lebih detail kena gi blog ben dan cari kat label nuffnang.. ben banyak bg tip ttg nuff ni..

    ReplyDelete
  12. kerull >> salam kerull, insyaallah.. tuhan yg bg semua tu.. kita ikhtiar jer kan.. :)

    cimin >> mekasih min, mudah2an gitu la..

    liza >> mekasih.. ni kiranya rezeki yg Allah nak bagi utk blogger yg mengiklankan nuffnang kat blog masing2..

    walau setakat buat blog, boleh dptkan hasil.. bg yg bersungguh2 boleh bg pulangan lumayan.. setakat akak ni, walau sikit yg akak dpt, alhamdulillah.. rezeki kan.. :)

    IM >> nuffnang ni pengiklan.. blog kita ni cam tv la, keluarkan iklan utk tontonan org lain, kalau dia klik kita dpt hasil. tp JGN kita sendiri yg gi klik hehe..

    BE ni buffered earning. kalau pengiklan tu berkenan dgn blog kita dan nak kekalkan iklan tu utk tempoh skian2.. tu dipanggil BE. BE ni kalau dpt kiranya bonus la.. org datang (trafic) jer dah dikira gak.. tak semestinya kena klik.

    saya pun tak reti gak nak explain 1 by 1. pjg gak. so apa kata IM gi blog ben dan cari kat bahagian nuffnang. ben dah banyak terangkan hal nuffnang, BE, camna nak join, camna nk tingkatkan trafik... mcm2 lagi.. kena gali kat blog ben tu la.. hehe..

    ReplyDelete
  13. wah bestnya kita pun sen2 jer kak nor.

    ReplyDelete
  14. shah >> tk per.. akak pun gitu gak.. sen sen jer.. tak sampai lg nak cecah 3 angka, 4 angka tu.. laaaaaaaaaaaaaagi la jauh :)

    ReplyDelete
  15. salam singgah kak.. wah rezeki dah datang tu. makin meriah nanti jumlahnya gaknya tu..;)

    ReplyDelete
  16. Xpa Nor, asalkan dapat jugak BE, jadi Metered tu mmg geram gak kan..hahaha..xpa, slow2 pun..janji bergerak $$$, hehee

    ReplyDelete
  17. easy >> salam .. mekasih..mudah2an gitu la kan.. amiinnn

    ummi >> tu la, tak ralat sgt ummi, at least dpt gak dari tak dpt langsung..

    harap2 lepas ni kencang sket kan.. hehee

    ReplyDelete