f Secubit Garam: Yeeeehaaaaaaaaa.............. ^__^

N3 Terkini

Wednesday, November 10, 2010

Yeeeehaaaaaaaaa.............. ^__^



Wah.... bukan main lg ya... Ada yg duk tunggu tepi tingkap, ada tunggu dpn tangga.. hahaha.. ada ke? Kesian ya, dah lama menunggu? Tuan rumah dr tadi cuba update tp disebabkan banyak tugasan lain yg perlu dibereskan dulu. So sori ya.. Tengah asyik2 mengarang, tup2 hujan turun dgn lebat. Kelam kabut gi angkat kain yg dijemur. Nasib baik tak berterbangan jatuh ke bawah sbb hujan disertai dgn angin cam ribut jer. Ni pun kilat dah start dah.. Semalam ada terbaca kat blog Ben yg beberapa negeri termasuk Terengganu akan dilanda hujan lebat dan ribut. Mudah2an tak melarat.

Ok2.. jom balik ke pangkal jalan.. jgn jauh2, kang sesat! haha.. Sebenarnya kan.. kan.. K.Nor tersangat2 happy hari ni. Pencarian@penantian selama 3 tahun lebih utk dptkan benda alah ni dah termakbul. Punya la lama duk mencari dan menanti ia muncul dpn mata. Sejak duk tengok Yani tayang hasilnya kat MyR lagi. Teghinginnnnnnnnn sungguh nak buat! Tambah2 lg akhir2 ni banyak blog duk tayang hasil dr benda alah ni.. Terutamanya kat rumah org Sedenak nun.. haihhhh sedih dan frust sgt2 tengok org dpt buat dgn kata lain jumpa stok benda ni.. Cam nak nangis jer bila benda yg kita idam2kan tak kesampaian. Pernah sekali tu sampai nak suruh Naim gi cari kat Tesco Kelantan nun tp disebabkan skrg ni dia dah tukar ke Pulai Chondong payah la sket. Kalau dulu dia duk kat Pasir Mas, ok la. Boleh la mintak dia tulun belikan time dia nak balik dr asrama. Pastu baru2 ni terpikir nak mintak kakak K.Nor yg duk Puchong tu tolong belikan sbb dia nak balik beraya minggu depan. Tapi kan, tak sampai hati pulak nak nyusahkan org. Terbuku lg hajat kat hati :(


Tup2 tengok Waniey tayang dessert cun yg dia buat minggu lepas, terus jer tanya kat mana beli. Hahhhh!!! Rupa2nya kat Giant ada! Selama Giant duk buka kat Tganu ni, selama tu la K.Nor duk jenguk kat peti beku tu. Tiap kali gi Giant mesti melilau cari benda alah ni. Mati2 idup ingatkan saiznya sebesar roti pratha Kawan tu! Rupanya kecik aje! Duk cari dah selama ni mmg tak jumpa. Pagi td gi kejap Giant sbb minyak masak yillek! Sambil2 nak intai benda ni gak. Cari punya cari sampai naik kebas jari duk selongkar bawah timbunan roti pratha, bawah capati, roti canai yg sejuk tu. Langsung tak jumpa. Duk saie kat peti beku tu ntah berapa kali tak tau la.. Dah timbul rasa give up dan frust sbb Waniey kata ada. Amik hp dan try call dia, sambil lalu kat bahagian fries dan kekacang beku. Tup2 tak sempat cakap dgn Waniey, ternampak la benda ni. Kecik aje rupanya. Dah la duk hujung peti beku tu, sekali dgn fries!! Tak faham camna boleh dia org letak kat area tu, sepatutnya letak la kat area roti canai atau brand Kawan la kan.. ALHAMDULILLAH.... sukanyer hati tak terkata! Lepas tu mula la nak sengih manjang, rasa cam nak jerit2 atau nak melompat jer kat situ. Tp tak buat pun, kena la control macho... ehh control cun kan.. hahahha 


Tengok ni sekali rembat, 3 paket tuh!! Tamak tul ler. Bukan apa, kang nanti K.Ede tengok n3 ni, pastu Waniey gi rembat lg tak pun org lain rembat lagi dan lagi. Baik K.Nor beli dan wat stok terus. Lg pun mcm2 benda dlm kepala nak buat dgn PASTRY PUFF ni!!!!! 

Mekasih Waniey atas info tu, kalau tak tak merasa la nak buat apa2 dgn puff ni kan. Ke ada yg tolong seru atau jampi2 supaya ada Pastry Puff kat Giant ni? haha.. mekasih la kalau ada ya.. Tak sia2 tulun jampi tu.. hihihi Nantikan la show seterusnya hasil dr Pastry Puff ni.. erkkk........... esok2 la ya.. nak tayang menu lunch dulu.. hehe

** mungkin ada yg kata hek ellehhhh benda gitu pun nak seronok sgt, ntah apa2..  Maaflah... bukan semestinya dpt gelang mas ke, rantai mutiara ke (hahahaha jgn marah :D  ) baru boleh seronok atau happy. Bg K.Nor ni pun satu rahmat dr Allah sbb bukan main lama duk ngidam nak kan benda ni ada kat Tganu ni. Tak salah kan, kalau K.Nor nak happy lebih sket arini... ^___________^


39 comments:

  1. salam kak

    gembira utk akak juge

    saya setuju sgt,hanya kita yg dpt merase "perasaan" itu :)

    ReplyDelete
  2. pia >> salam pia.. mekasih dr hati akak :)

    ReplyDelete
  3. kak nor...cerita kita sama...mas pun mencari2 pufff pastry ni merata2...ingatkan besar macam roti prata tu, kecik jer kan,dah berapa kali tawaf peti beku tu...akhirnya mas jumpa gak kt giant, harga rm4.50 kan...punya la seronok masa jumpa puff pastry tu...mas boleh faham perasaan gembira akak tu.,,,bila dah beli, baru jumpa kt tesco, murah lak, rm3.50 jer...
    ha...ha...memang lucu kalau ingat balikkkk...

    ReplyDelete
  4. mas >> kita serupa la kalau gitu mas! haha.. mmg tensen betul bila tengok org lain duk tayang jer kan mas.. akhirnya dpt gak.. alhamdulillah..

    ooo di tesco murah lg ya.. tak per, tunggu tesco lak buka kat ganu nih.. hihihi

    ReplyDelete
  5. Ai pun tumpang happy kak Nor..hhehe..tak semua giant ada kan kak..Sally kalo beli selalu gi Tesco jer yg dpt pun...hheh

    ReplyDelete
  6. ye Kak nor,
    saya tahu perasaan tu camne..
    sama macam mula2 saya jumpa kicap cap kipas udang kat sini hahaha..

    Thanks for the wish ye k nor:)

    ReplyDelete
  7. hahahahaha..
    kenapa saya ketawa????

    cerita kita sama
    saya lagi teruk.
    merantau sampai ke melaka..cari kat tempat roti pratha..sya kata kat hubby takde..seb baik hubby paksa,ada tu cuba cari betul2..akhirnya ketemu kat tgkt atas dok,bawah dia fries atas dia segala macam nek moyang pastry ada..pilih je nak yg mana satu..
    rasa saya entah2 bukan saya,knor dan mas je,mana tau ada org lain ,kes pun sama cam kita?kihkih

    ReplyDelete
  8. kat sini pun takde kak nor... :P minta sket boleh?

    ReplyDelete
  9. Salam K.Nor,
    Ingtkan apalah tadi...rupanya puff pastry....buat betul2 yatie tersenyum...kebetulan mlm tadi yatie buat sardine puff...gara2 tngk Mat Gebu buat...akak tau, itulah first time yatie buat dan samalah dngn akak 3 thn menunggu..baru ni jumpa....masa kat US 3 thn,tak sabar nak balik...dlm kepala otak mcm2 difikirkan...antaranya inilah puff pastry..2 hari lepas yatie beli dan mlm tadi buat tapi tak n3 lagi...mmng seronok betul...dpt rasakan kegembiraan yg akak alami....tumpang gembira juga...

    ReplyDelete
  10. Laaaahhhhh...mcm2 Nor ni kasi suspen org...kat Ktn banyak ni Nor, sesekali turun sini...kat Carefour tuu..heheee

    ReplyDelete
  11. kaknorrrrrrrrrr...

    kenapa tak cakap jerk kat fiza??? memang kat tesco banyakkkkkk..fiza selalu gak beli cz sedap...ranggup jerk bl bakor..dah la tiap2 minggu masuk tesco..hehehhe..apapun xpela cz dah de kat sana kan...

    nanti klo nak apa2 kat kelantan ni ckp jer..fiza terus ambik kunci kete tau...ehehhe

    ReplyDelete
  12. sally >> tu la, tesco tak masuk lg ganu ni, tp dah ada ura2 nak buat tu kat sini..mudah sket lps ni kan.. :)

    TTM >> haha.. hanya yg pernah mengalami jer yg tau kan..

    yr welcome.. :)

    anim >> wahhh ingatkan k.nor jer!! dah la mas pun tumpang sekaki gak! hahah.. jom gelak2.. adeh.. sakit perut petang nih :) kita tunggu kut2 ada lg sepesen cam kita.. hihi

    cikmin >> camna la nk bagi tu, kang lembik dulu baru sampai bentong.. kena gi cari kat kuantan la nampaknya kan.. :)

    ReplyDelete
  13. hahhaa..tahniah kak nor...senyum ceria sepanjang hari ye.....nantikan episod puff kak nor seterusnya...zasssss..hehehe

    ReplyDelete
  14. yati >> alahai.. ada lg org senasib.. dah 4 org nih.. boleh dah nak tubuh kelab, Kelab Meroyan Cari Pastry Puff!! hahahah.. Yatie lg la kan, dr duk US tu sampai kena balik M'sia baru jumpa.. hehe

    mekasih tumpang happy ngan k.nor, makin lebor senyum ni haa.. hehe

    ummi >> hahah.. tersuspen gak ke? alaa.. kalau suruh ummi belikan pun camna nak pos, kang lembik dulu baru sampai sini. Che mat pun ada beritau suruh ummi tolong belikan, tp mana la boleh nak pos kan..maceh ya... :)

    fiza >> alaaa kalau k.nor beritau fiza pun bukannya mudah nak antor sini.. paling kurang kalau guna pos laju pun, mesti dah lembik longlai dah.. benda tu kena sejuk sokmo :)

    mekasih ya fiza sayang, tak sanggup lg nak nyusahkan org lain.. :)

    ReplyDelete
  15. izah >> haha.. mmg sengih tak abis2 nih.. projek tak jalan2 lg.. tungguuuuuuuu.. hihi

    ReplyDelete
  16. hahaha,,memng tadi saspen betul kot knor dpt iphone4 ke..manalah tahu kan sbb ramai yg duk teringin itu...tp mmg salute tul kt kak nor..chef sejati..tp saya nk cari katne kat sini giant n tesco xujud lg :-)..tumpang rasa yg k.nor punya je lah erk :-)

    ReplyDelete
  17. suri >> ish.. tak main la idam2 iphone4 tu.. tak minat :) cukup la dgn henpon buruk ni, selagi boleh pakai, k.nor pakai. lain la kalau dah betul2 rosak baru tukar. tu pun rasanya tak sampai ke tahap iphone4. yg biasa2 jer insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  18. hahahahahah!!!klakar la kak nor nih..tp xper la..asal puas ati ek..nnti kite soh tokey GIANT order bnyak2 ek...kikikiki..biar ade stok sokmo..susah sgt nak dptkan..nnt leh rr g tumpang makan...hahahhahaha..uih..tgk tu..senyum ke tinger lagi tuh...jadi..kasi thumbs up tok CIK MAT GEBU kite..tnpa bantuan die..xjumpe gop..

    ReplyDelete
  19. waniey >> haha.. sj jer la wat lawak petang2 sejuk nih.. jgn lupa kabo ke tokey Giant tu deh.. biar nembok stok hihi...

    dok senyum pong, glekek ada la.. hehehe.. bukan thumbs up jer, siap boleh tabik toing2 kalau tuk che mat tu :)

    ReplyDelete
  20. wahh..ini contoh terbaik kak, penantiang itu satu penyiksaang...3tahun lama tuuu.. Dapat anak dah leh berlari dah. Puas rasanya hati eh kak..

    ingatkan Luqman nak dpt adik lagikk...hehehe..

    psst..kak, tempat saya pun susah nak jumpa menda alah ni. tunggu balik key ell baru beli..

    ReplyDelete
  21. 4 tahun kak rose duk Langkawi... ini lah yg kak rose rasa...tp tiap kali ke KL mesti borong banyak2 buat stok... kadang flight delay abes lembik baru sampai rumah! nak gelak ke nanges pun x tau dah! kalau ada kelab meroyan masa tu dah boleh join dah!

    ReplyDelete
  22. Akak...kat sini Yat lum jumpa brand kawan arrr..kalo kita dapat pong kita happy gilersss... jgn cakap puff pastry...kemarin dapat beli kuali leper Penang mari pong kita happy sakan..cam nak tidoq peluk tu kuali jer..

    ReplyDelete
  23. Hai K.Nor....
    Saya yg ddk Kat are S.Alam/puchong pn baru je jmpa menda ni...itu pn kat Maidin USJ..mmg sangka dlu besor cam roti prata tu..upa nye kecik aje 4 x 4 je...
    Ingat nnt mesti try gak buat...tp tgk dlu lah resepi K.nor ye...Sy paham keseronokan ati K.Nor tu sbb sy pn cam tu gak dlu..hehehe

    ReplyDelete
  24. hehe saya baca entry ni dgn saya sekali hepi..
    apa salahnya nak hepi k.nor..dpt apa yg kita idamkan walaupun kecik je..satu perasaan puas yg sukar nk gambarkan kt org lain kan..

    jadi..jom kita shuffle jap!ehehehe gurau je k.nor..=D

    ReplyDelete
  25. sue paham mcm mana rasanya perasaan tu..ekekkekee..sbb sue pun penah jadk mcm tu jg dulu..suka bila apa yg kita carik2..dapat juga akhirnya..
    Lepas ni boleh la posing hasilnya pulaknya..ekekekekee

    ReplyDelete
  26. akak nak tunggu nor buat dulu dan share resepi.bila dah ada resepi.baru akak nak pi cari di giant pulak..

    ReplyDelete
  27. hehehe.. kak nor.. sama la kita. dah jumpa benda ni cam xcited kan. terus rasa nak borong suma. akekekekkekee...

    pssttt kak nor.. dah jumpa tu, jan lupa hulur2 org kat sini bila dah siap masak yerr... :P

    ReplyDelete
  28. eliza >> wahhh pekat ganu tuh.. hehe

    luqman dpt adik?? nehi.. nehi... tak mo lg buat masa nih.. haha

    k.rose >> kalau gitu k.ros boleh jd pengerusi kelab nih.. haha..

    ehh.. kalau dah lembik tu boleh guna lg ke k.rose?

    yat >> kalau dgn koli boleh aje tidur peluk2.. tp ni benda alah ni mana boleh duk luar dr esbok, kang kalau wat tidur, tak pasal2 esok kena bg ke cik tong jer.. hu hu :)

    ina >> ooo kat maidin pun ada ya..

    ermmm.. dah buat dah, tp k.nor ikut resipi org lain gak nih.. esok shownya ya.. insyaallah

    ReplyDelete
  29. hahahha..kak rose...jgn la pa gitu..masok kelab meroyan..ades....

    ReplyDelete
  30. wan >> mekasih wan sudi kongsi happy dgn k.nor :)

    errrrrrrrrkkkkkk!! shuffle?? amboi wannn.. mana akak reti! kalau tarian melayu boleh gak seposen hehehe

    sue >> tu la kan sue, tak tergambar happy nya k.nor bila dah jumpa tu.. sampai sengih manjang masa drive balik rumah.. ngeeeeee

    k.erna >> nor tak ada resipi khas puff ni, nor cuma ikut resipi2 yg dah dipublishkan org lain..

    insyaallah pg esok nor buat show ya.. :)

    jiya >> betul2.. rasa nak borong semua sekali td.. haha tamak betul ler..

    hulur? hulur2? sori dear, udah licin satu paket mlm ni aje! hehe

    ReplyDelete
  31. waniey >> nak buat camna waniey, penangan pastry puff punya hal :)

    ReplyDelete
  32. Salam Nor...
    Sebelum nie pon udah banyak kali akak ke giant cari puff nie x pernah jumpa.. sebab tu kirim ngan anak saudara bli kat KL... klu udah ade kat Giant Trg yep..yep.. hooreeii ler..hihihi

    ReplyDelete
  33. kat TMC & Tunas manja sini..kadang-kadang ada..time nak bei sgt2 takde stok pulak...huhuhu

    ReplyDelete
  34. lorrr... saya pun sama akak... duk cari2 takde... giant pun takde.. ade pratha je.. malam ni nk g gak la... sama kes kite.. frust tak jumpe2.. heheh

    Good try Kak Nor!!

    ReplyDelete
  35. k.ede >> salam k.ede..tu pasal la kan k.ede mmg tak pernah ada puff tu kat Giant.. tup2 timbul jer.. hanyut di air banjir kut..hehe..

    apapun alhamdulillah la kan, tak susah2 nak pesan kat org lain tulun beli lg dah lepas ni.. insyaallah..

    naemah >> oooo ada ek kat Paka! senang la kalau gitu, tak yah ke kuantan..

    nursuraya >> alhamdulillah.. hanya org mengalami jer faham perasaan kita kan..

    ReplyDelete
  36. wah...dah ada kt giant..br hr tu sy pegi xde...mmg dah lm cita2 nk beli..wehehe...seronoknya...nk g beli la....

    ReplyDelete
  37. cik jijah >> owhhh org ganu gak ya.. cpt2 gi cari, stok smlm tk banyak mana gak dah tu.. :)

    ReplyDelete
  38. salam akak....

    alhamdulillah ada kt ganu laanii... leh wat pojek!!

    **memang patut hepi coz susah nk cari**

    ReplyDelete
  39. liza >> salam liza.. yer la kan, kat kita tk pernah ada benda gini, mmg kita happy bila ada.. lain la cam kat tempat lain mudah ada stok, org tak rasa apa yg kita rasa kan.. :(

    ReplyDelete