f Secubit Garam: Koleksi Kukis ~ Tart Bunga

N3 Terkini

Friday, August 27, 2010

Koleksi Kukis ~ Tart Bunga

Koleksi ke2 kukis raya...

Masih ingat lagi Tart Bunga K.Nor tahun lepas ni? Tahun ni rasanya tak nak buat yg bunga2 dah, nak buat yg gulung aje. Tapi buat masa ni tak start lg mengetart hehe... tunggu cuti sekolah dulu la baru buat sbb nak buat tart ni leceh sket kan. Kena tunggu assistant ada baru boleh buat. Tak leh nak buat sorang2.. tak larat.

Disebabkan dah heboh kat FB yg Minyak Sapi QBB mengandungi bahan haram dimakan.. jd tahun ni kena tukar la penggunaan QBB tu. Tadi baru aje balik dr Giant, beli Minyak Sapi Gheeblend, brand Windmill. Kut mana2 pun, tart nenas mmg wajib dibuat.. kukis kegemaran tukang masak dgn suaminya tu.. :)


Kalau sapa2 nak tengok resipi boleh klik kat sini ya.. banyak kerja nak buat arini ni.. Sejenis kukis sdg menunggu nak dimulakan projeknyer tu.. Kalau nak tengok contoh acu dan papercup yg K.Nor guna utk Tart Bunga ni pun ada kat n3 yg dah K.Nor letak link tu.. Klik aje la ya.. :)

6 comments:

  1. Wa kak nor....comey nyer.....cedaaaap nyer tu...favourite kita gak...
    yeyyy yeeeyy nak buat.......!!!!

    ReplyDelete
  2. QBB tok le guna ekh..?? kena buang la yg kat umah ni. baru beli 2 3 tin mggu lps. tq kak for sharing the info!!

    ReplyDelete
  3. ayu >> my pebret too :)

    ain >> sila tengok kat sini ya http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=content_view&id=NEW-20100823130121&type=NEW

    ReplyDelete
  4. Nor, ari tu bile terbaca ttg QBB tu cepat2 kedapur tengok stok minyak sapi yg guna tuk wat tat bunga ari tu.. nasib baik brand lain... kalau x, uweeekkk.....tu la baiknya ada intenet ni kan, kita boleh share info yg berbagai2.

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan k nor...mmg 'berchenta' klu nak mengetat sengsorang/tp mcm sy ni tadek pilihan.nak mengupah org nnt bermodal pulak.nak minta tolong anak2,anak pun kecik lagi.huhuhuuu sudahnya buat jugaklah sengsorang.alhamdulillah perlahan2 akhirnya siap jugak.tp 1 day nak try buat tat bunga mcm kak nor punya ni...nampak sgt kiut!

    ReplyDelete
  6. k.rose >> tu la.. ada pro dan ada kontra gak kan k.rose...

    fiza >> mmg bercinta sgt2 kalau buat tart sorang2 fiza.. tu yg k.nor kena tunggu anak dara tu tak sekolah baru boleh buat.. try la yg munga2 ni.. comel kan :)

    ReplyDelete