f Secubit Garam: Dadar Lauk Samarinda .. lagi....

N3 Terkini

Friday, August 13, 2010

Dadar Lauk Samarinda .. lagi....

Amacam, cun tak? hihihi... gatal betul tangan nak main dgn botol serampang 3 mata tu.. Tambah lagi K.Nor mmg suka dgn Dadar Lauk Samarinda ni, best sgt. Pekena 4 -5 ketul dah pun kenyang. Tak rasa dah nak makan nasi. 

Ada yg nak resipi? Ok boleh tengok kat sini, aritu dah pernah buat Dadar Lauk Samarinda ni. 

 Versi tikar mengkuang :)

Masih lg menggunakan inti sardin spt dlm resipi. K.Nor double up inti  tu smlm. Saja buat lebih, simpan kat freezer. Nanti boleh guna kat projek lain pulak, jimat masa dan tenaga kan.. Sebut bab sardin ni, heboh skrg ni kan kat pesbuk ada 'benda' terlarang dlm sardin brand yg tersohor tu. Sebenarnya K.Nor dah lama tak guna sardin tu. Selalunya K.Nor beli sardin cap Pertima, keluargan bumiputra kat Trg ni. Kalau ditanya camna rasa sardin Pertima ni, apa yg K.Nor boleh jawab.. Tak la sesedap Ay** Brand tp alhamdulillah.. halal.. insyaallah.. Ada satu lg sardin keluaran bumiputra ni (insyaallah halal) iaitu Sardin HPA. Rasanya, lagi mudah nak jumpa brand HPA ni kan sbb stokis HPA ada di merata tempat kat M'sia ni.

Sardin keluaran org kiter..

15 comments:

  1. Salam Nor,
    cantik pulak buat corak tikar mengkuang tu. Camne nor buat ya, lain kali kena tunjuk demo sekali ni.

    ReplyDelete
  2. salam kak nor..mmg cun!! nk mkn pun syng :)

    ReplyDelete
  3. huh..melecun..mantooopp..betul tu,..nak cari sardin brand bumi nih cam susah je kak nor..

    ReplyDelete
  4. cantiknyeee tikar mengkuang nor.. ilah selalu buat yg belang2 guna ising beg jer..kalau dpt botol mcm nor pasti ku layanzz..KL ni mana mau cari huuhuu..

    ReplyDelete
  5. wah kak nor...cantiknya...teror la akak ni..berseni tangan tu...

    ReplyDelete
  6. wah masuk list..dah lama tapi kita TERBuat dadar yang lain!..hehe

    ReplyDelete
  7. nor!!! nak kena g daiso jugak gamaknya... dah 2 kali g 100yen x de stok jer botol tu... arghhhh!!!

    ReplyDelete
  8. tergoda tengok corak mengkuang tu. punyalah femos botol serampang tiga tu sampai kat Daiso, the curve habis hy tinggal botol saiz kecil je. nie gara2 kreativiti k. nor buat mcm2 corak.

    ReplyDelete
  9. uihh.. cantek la plak dadar tu. leh wat lapis meja tak kak nor.. *nyuruk. hihi

    ReplyDelete
  10. k.aidah >> salam k.aidah.. boleh tengok kat sini ya.. nor dah pernah buat versi roti jala aritu.. so kalau utk dadar ni, mula2 lenggang dadar cam biasa pastu picit la atas tu dgn kaler2 yg kita dah bancuh. corak tu terpulang la.. tengok sini ya.. http://secubitgaramnor67.blogspot.com/2010/07/roti-jala-kaler-maler.html

    ReplyDelete
  11. del >> alaa rugi la kalau tak makan, sedap nih :)

    izah >> tak ada susahnya izah, try cari outlet atau dealer HPA, insyaallah ada

    ilah >> cuba cari kat kedai daiso http://www.daiso-sangyo.co.jp/english/storeinfo/malaysia.html

    mas >> mas, kalau tak ada botol mayo tu payah gak nak buat

    ayu >> mesti wat dadar inti kelapa ni kan :)

    k.rose >> serang, jgn tak serang daiso!! hihi

    bdaria >> yer ke.. laris jualan daiso, nanti nak g kutip royalti hehe

    jiya >> mmg nak kena lepuk mek sorang nih.. haip!! :P

    ReplyDelete
  12. salam kak nor...
    cantiknya...suka tengok.nama pun cun.

    selamat berpuasa utk kak nor sekeluarga.

    ReplyDelete
  13. kak, ngapa tak de step by step buat stripe tu???

    ReplyDelete
  14. K.Nor, dah merata cari botol sos/mayo yang ada 3 muncung ni, tapi tak jumpa.. Botol K.Nor didatangkan dari S. Alam kan? Kat mana nak cari botol ni kat S. Alam tu?

    ReplyDelete
  15. sori2.. tak perasan suzi dan jue ada tinggal komen kat n3 ni..

    suzi >> salam suzi, sori ya lambat replay.. mmg sedap ni, try la

    jue >> mmg lupa nak shoot the making aritu jue.. nanti la kalau buat lg k.nor tayang ya..insyaallah

    lynn sham >> kalau tak silap ni lynn yg kat myr kan? botol tu kawan k.nor beli kat daiso boleh baca balik kat n3 ni http://secubitgaramnor67.blogspot.com/2010/07/roti-jala-kaler-maler.html dan ni alamat kedai2 daiso kat m'sia http://www.daiso-sangyo.co.jp/english/storeinfo/malaysia.html

    smoga berjumpa dgn botol tu ya lynn

    ReplyDelete