f Secubit Garam: Segmen Geledah Dapur Ramadhan Bersama Ben Ashaari

N3 Terkini

Tuesday, August 3, 2010

Segmen Geledah Dapur Ramadhan Bersama Ben Ashaari



Segannyer la nak buat N3 ni, Segmen Geledah Dapur Ramadhan Bersama Ben Ashaari. Dah lama tengok perkara ni diuar2kan kat blog Ben dan blog2 lain terutamanya Blog CMG dan Blog Ummi Kuantan. Duk pikir gak nak join ke tidak. Tapi rasa segan dan malu tu yg menebal, so wat derk jer la. Pastu pg td dalam duk mencari resipi nak masak menu ikan kukus, K.Nor cuit Ummi kat YM. Ummi apa lg masukkan jarum dia. Ummi pulak yg ajak join.. ermmm.... akhirnya pejam mata aje la.. simpan kejap rasa segan tu dlm gobok hehe.

Ok.. Jom tengok apa syarat2 yg Ben kenakan utk turut serta dlm projek ni :

1. Kena letak banner Ben tu.. ok.. dah letak pun :)

2. Kena letak N3 ttg masakan yg suka dibuat pd bulan Ramadhan kan: Ok antara menu wajib yg dibuat masa bulan Ramadhan semestinya menu kegemaran anak2 dan suami spt Puding Buih (boleh tengok kat sini jugak) dan Roti Sardin. Puding Buih mmg menjadi pebret dia org ni, mmg tak pernah jemu dimakan, lagi2 la kalau dimakan sejuk2 dan ada buah koktel. Kalau roti sardin tu, sekali buat mmg tak cukup kalau setakat guna 10bj bun burger jer. Mesti buat lebih dr tu dan sos pencicah tu pun wajib dibuat sbb tak best sgt kalau makan dgn sos cili. Ok itu aje sedikit sebanyak ttg menu Ramadhan dr K.Nor ya Ben, diharap menepati syarat :) Mekasih...


4 comments:

  1. salam kak nor. akak sihat? lamanya tak jengah blog akak ni. busy sokmo la. Alahai kak, apa yg nak disegankan, mcm akak and kak ummi mmg layak bebeno join segmen geledah dapur Ramadhan ni. sokong sgt2 akak join segmen ni.

    ReplyDelete
  2. Salam kakNor..Ermm betoi tu,akak kan blh di katakan slh seorang sifu gak,wat pe nak malu..Blog akak ni,blog yg wajib sy tgk setiap ari..Best sgt..Dah lama dah follow blog akak..Sy dah tgk dah resepi roti sardin n puding buih akak,nanti leh la try..

    ReplyDelete
  3. ain >> salam ain.. alhamdulillah.. sihat, mudah2an ain sekeluarga pun sihat ya.. iskk.. segan gak tau.. tutup mata aci tak :)

    zaliedana >> salam.. ishh tak sampai lg tahap sifu.. jauhhhhh lg tu hehe.. mekasih atas sokongan zaliedana tu ya.. sgt2 k.nor hargai.. dn selamat mencuba resipi2 yg dikongsikan bersama kat sini :)

    icalovezie >> ermm buku apa tu.. bukan buku 555 kan.. hehehe .. mekasih sudi bertandang :)

    ReplyDelete