f Secubit Garam: Sambal Udang + Petai

N3 Terkini

Friday, August 13, 2010

Sambal Udang + Petai

Salam di pagi Jumaat..


Menu berbuka semalam ni, Sambal Udang + Petai. Ermmmmm.... asyik2 menu delay aje ya. Nak buat camna, bulan puasa ni rasa kurang rajin nak post  n3 masakan mlm2. Lepas balik dr solat tarawih, rasa males dah nak masukkan n3. Tak per la ya, gambar tak basi kan.. hehe.. 

Dalam masakan Sambal Udang + Petai ni, K.Nor ada letak hirisan daun limau purut. Saja2 gatal tangan nak masukkan tu, hasilnya...... makin enak sih.. wangi jer bau sambal tu dgn bau daun limau purut. Cuba la.. 


Yg ni special utk Mek Jepun.. PETAI PADI tu... ^____^

5 comments:

  1. Kak Nor..mengancamnya!!! kak petai padi tu petai setengah orang panggil petai belalang kan?

    ReplyDelete
  2. k.nor...makan petai kentut busuk taw! pehtu kan.. klu ckp byk2 kan nnti kan semua org cabot lari! sbb apa taw.. sbb petai tak best! kan kan.. petai mmg tak best! HUH!! mencik haku!!

    ReplyDelete
  3. shedapnyeeeee.....sjk kawin, dh xpnh wat lauk ni sbb husben xmkn petai....huhuhu... tetiba teringat kat abah...lauk peberet abah ni....huhuhu

    ReplyDelete
  4. salam kak nor...alamak smlm bt ni lupa plak nk masukkan petai...x blh jadik ni-ptg ni gak nk bt lagi :)

    ReplyDelete
  5. sally >> tak tau la pulak panggilan lain bg petai padi tu.. mungkin la tu kut..

    ina >> ha ha.. ayat org jeles la tu.. nak buat penyedap hati kan.. kan.. nak akak pos petai ke jepun? hihi

    nanazack >> k.nor ni kalau nak makan tak kira dah, cik abg suka ke tak.. k.nor tetap buat gak.. alhamdulillah.. bila kita dah buat, akhirnya dia makan gak.. last2 dia pulak lebih2 dr k.nor.. banyak dah benda2 yg dia tak suka, tak reti makan, skrg ni dia lak jd peminat no1 :)

    del >> salam del, betul la tu, kena buat lg, kang kempuanan :)

    ReplyDelete