f Secubit Garam: Sup Bebola Ayam Dgn Suhun

N3 Terkini

Tuesday, May 3, 2011

Sup Bebola Ayam Dgn Suhun

ASSALAMUALAIKUM..

Hari ni masak yg ringkas jer sbb yg pertama, cik abg OS.. Masak utk anak2 yg simple aje ok dah kan.. Pastu pulak lepas masak tadi keluar merayap ke bandar kejap mencari yg duk tercari2 dari minggu lepas lagi. Petang semalam lepas amik Luqman dari sekolah pun gi singgah kejap kat gergasi masih tak nampak bayang gak lagi benda yg dicari. Bulan ni lambat pulak ia masuk Tganu. Ni baru balik dari kedai kat bandar, baru la jumpa apa yg dicari2. Pastu singgah situ sini.. sekali keluar rangkum abis apa yg perlu dibuat. Fenattttt... Seminggu ni kena pangku balik jawatan Menteri Pengangkutan.. hehe.. Nanti la bila dah free sket nanti K.Nor masukkan n3 berkenaan benda yg dicari tu ya.. Rasanya dah ramai yg tau kan.... hehe..


Layan aje la Sup Bebola Ayam Dgn Suhun ni ya.. Goreng ikan dan tumbuk sambal sket.. cukup la menu utk hari ni.. Nak buat adegan memecah dara toy baru pun belum sempat lagi ni.. KIV dulu la.. hehe...

11 comments:

  1. hamboihh kak nor..kemain mencari2 benda yg dicari2 tu sampai ke sana sini tercari2 ya..hihih..mcm tau tp x tau gak laa kak..tunggu aje laa akak wat tayangan amal kan..

    wahh..ade adegan mlm pertama plak ye..ekeke..sup tuh sedap mkn gitu je kak..xyah nasik2 dah..kak?oo kak?tu maksudnya nak semangkuk ler..wat2 x paham yer.. :D

    ReplyDelete
  2. Salam Nor...

    Kalau sup2 cam gini...kak cek hrup sup je...tak yah makan nasi pun tak pe...sedapnya....:)

    ReplyDelete
  3. As'salam kak nor wooo ada best punya barang yg nak di sambar ye hehehe

    Sama le manu kita hari ni sup yg simpel..kena pulak gan sambal dlm lesung tu pehhhh...

    Tahniah resepi stap by stap dlm majalah jelita Mei utk akk

    ReplyDelete
  4. akak..nak semangkuk...sedappnya tengok....
    dapat kat mas...ratah gitu jerk....

    ReplyDelete
  5. as-salam kak nor
    terliur je Ady tngk sup bebola ayam dgn suhun ni.. suka hirup2
    kuahnya time panas2…

    ReplyDelete
  6. asalamualaikum kak nor..datang nak amek kerja sekolah nihhhh..tapi tah bilalah nak buat..date line dia lambat kan...hihi..anak murid yg manyak ngelat nih!
    tahniah kak nor..resepi kak nor tubik lagi dlm majalah..n tahniah gak dapat hadiah2 tuh..kalau tak nak guna meh campak kat mokwo sini...ngendeng nih!

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum..

    sue >> apa yg tau, apa yg tak tau? hehe.. dah tayang dah.. :)

    nak buat tak paham camna, sue awal2 lagi dah larikan semangkuk sup akak tu.. haip!! pulang balik mangkuk tu tau :)

    mesti la ada adegan malam pertama.. eh... siang pertama la sue, akak buat projek siang2 .. malam2 tak main la.. hahaha..

    k.cek >> sama la dgn nor, kalau buat mesti buat lebih, nor suka makan gitu jer tak makan nasi dah .. sedap :)

    zai >> alhamdulillah.. sedap :)

    sheila >> bukan barang apa pun sheila.. si jelita tu aje .. payah betul nak dpt bulan ni :)

    yer la kan, menu rumah sheila td sup bebola dgn crab stick kan.. sedap!

    mas >> meh la mas.. kita pakai hirup sup panas2 nak :)

    ady >> w'salam ady.. sama la dgn k.nor ady.. suka gak .. :)

    mokwo >> w'salam mokwo.. dah sihat? amik la mokwo.. buat la.. tak leh tak buat.. kalau cikgu bg homework mana boleh tak buat.. zaman kita dulu mesti kena rotan, tak pun berdiri atas kerusi ataupun berdiri luar kelas.. kan.. nak yg mana satu? pilih la kalau males nak buat homework... hehehe

    hahaa... tubik lagi tuh.. pandai sungguh cakap ganu nih.. hehe mekasih mokwo.. tanpa pengunjung setia mcm mokwo apa lah secubitgaram ni kan.. mekasih daun keladi..

    ermmm nak campak apa? plastik pembungkus dia? boleh.. kalau nak kertas pembalut pun boleh.. hehehe

    ReplyDelete
  8. salam kak nor, bley tak send recipe ini kat email saya? hidayah.hapizin@pharmaniaga.com

    ReplyDelete
  9. hidayah >> w'salam.. kenapa tak copy dan paste jer dr sini.. tak pun copy dan save kat fail..

    ReplyDelete
  10. resepi xde ke??adui..teringin lak nak makan...hewhewhew

    ReplyDelete