f Secubit Garam: Jelly Lagi..

N3 Terkini

Thursday, May 12, 2011

Jelly Lagi..

ASSALAMUALAIKUM....

Penat menunggu blogger.com pulih utk masukkan n3 dan reply komen, last2 melepak kat pesbuk. Niatnya nak masukkan n3 Fruit Jelly ni petang tadi dah, jadi terbantut jer. Last2 masuk dapur, godek Puding Roti utk makan malam, buat sos kastard pastu buat Chocolate Filling bagi menggantikan yg dah abis tu. Tengah waktu Maghrib Naim beritau  pagi esok dia dan geng2 kelas bahasa Inggerisnya ada jamuan perpisahan. Padahal baru2 ni dia beritau jamuan tu hari Sabtu.. Nasib baik barang2 dah standby semua, terus keluarkan telur dan butter dr esbok. Lepas solat Maghrib, sambung pulak buat brownies seloyang utk dia. Aduhai.. penat sungguh! Betul2 marathon kat dapur petang/malam ni.

Untuk Puding Roti & Sos Kastard serta brownies tu esok2 la K.Nor masukkan n3 ya.. Beri laluan pada Fruit Jelly ni dulu enterpreme. Ni semua pun dah selamat, maklumlah musim panas2 gini bila ada dessert yg sejuk2 dan enak gini mmg nyaman kan.. Kejap jer anak2 dan si bapak hadap dah licin.

Jom cuci mata dengan Fruit Jelly..


6 comments:

  1. assalamualaikum kakakku cayang,

    sedapnyerrrr...meriah lak tuh..bak sikit kak.heehehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak Nor
    Menarik meriah earnanya cun gila...mcm kain batik sutera...
    sdp ni

    ReplyDelete
  3. Glup! terasa sejuk kat tekak ni....

    ya la kenapa ek ptg td x leh nak sign in? nor pun sama gak ya? ingatkan kak rose sorang jer. saspen gak la!

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum kak

    nyaman nya kalau msk tekak pia,hihi

    ReplyDelete
  5. As salam kak nor....pepagi dah dtg sini copy resepi panceke utk b/fast...tq yer kak....

    musim panas makan fruit jelly mmg best nih...:D

    ReplyDelete