f Secubit Garam: Sayur Lemak Taugeh

N3 Terkini

Sunday, May 15, 2011

Sayur Lemak Taugeh

ASSALAMUALAIKUM..

Lepak2 kejap masukkan n3 utk hari ni. Balik dr shopping barang keperluan utk buat gift bagi hari guru esok (anak2 la yg demand) terus masuk dapur. Masak ala kadar jer hari ni lagi pun big boss tak ada. Dia duk menembak kat famili day di KTSB, Kerteh nun. Kena masak cepat2 nanti nak keluar lagi amik Luqman kat sekolah. Lepas tu baru boleh start acara bakar membakar. Pastu malam karang acara mengukus pulak! Adehhh.. manyak fenat arini .. anak2 punya pasal.. terpaksa gak buat.


Meh la layan menu simple jer arini, Sayur Lemak Taugeh. Tak payah resipi la ya, rasanya semua org pandai masak lauk yg dlm kategori simple tp menyelerakan ni bila digandingkan dgn lauk2 sampingan seperti ikan goreng dan sambal belacan. Tak shoot pun ikan goreng dan sambal belacan. Tak larat dah nak angkat senapang lagi nak tembak yg tu pulak.


11 comments:

  1. tun suka makan sayur camni.. lwn ngan cencaru msk sambal atau ayam masak merah.. sedapnyer..

    ReplyDelete
  2. kalau tak larat nak keluar senapang tu mmg penat betui la tu kak nor.... ye lah anak2 punya hal... no hal punya kan kak..

    ReplyDelete
  3. btul kak, sayur lemak ni sgt best gandingkann ngn sambal belacan n ikan kering...hhhhmmmm yummmy

    ReplyDelete
  4. Yuhuuuu...ni kalau dapat habis semangkuk Ummi meratah...hehe

    ReplyDelete
  5. ehemmm.. dtg bwk sambal belacan jerr niii yg lain2 tuan umah sponsor yer hihihi...

    ReplyDelete
  6. akak..sama la kita kak..mas pun pepagi tadi, lepas balik dari pasar tani ngan tesco, cari hadiah hari guru lak..

    sayur lemak tauge tu.....mas pun selalu masak..sedappkan..memang kene makan ngan sambal belacan dan ikan gorengg...

    ReplyDelete
  7. wah...rajin k.Nor.baking apa mlm ni tu K.Nor...heheh

    ReplyDelete
  8. Kak..pesal taugeh tu melambai2 saya dari jauh....hahah...

    ReplyDelete
  9. Kalau kak noor masak lemak taugeh ni gandingkan dgn sambal udang...ada ikan masin sikit...ermm berselera..

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum

    tun >> k.nor dapat ikan goreng aje pun dah cukup tun :)

    izah >> mmg penat la izah.. tenaga banyak sgt keluar lately.. senapang tu dah la berat

    zai >> betul2.. sedap :)

    ummi >> nak offer pun dah abis la ummi :)

    ReplyDelete
  11. ijah >> wahhh ini mek mmg antu sambal belacan! ulam tak bawak sekali ke? :)

    mas >> tu la kan mas, hari guru punya pasal hehe

    azila >> banyakkkkkkkkkk.. hehe. pe kabar org dlm pantang :)

    CMG >> aikk... biar betul che mat.. ke che mat nampak anak dara lain yg melambai2 ni.. :)

    k.noor >> ikan masin mmg best kan k.noor.. makan panas2 sedapnyer..

    ReplyDelete