f Secubit Garam: Si Ikan dan Si Telur

N3 Terkini

Wednesday, May 18, 2011

Si Ikan dan Si Telur

ASSALAMUALAIKUM..

Hari ni Cik abg tak ada.. jadi layan menu simple aje dah la ya.. Ikan tongkol ada 2 keping dlm freezer, bila dibuat lauk sambal gini makan dgn nasi panas2 mmg best kan. Pastu gandingkan dgn Telur Dadar Bersayur. Ermmm.. boleh menambah2 nasi dibuatnya.. Opss.. tak leh tambah.. sepinggan cukup nanti sendat!

 Ikan Tongkol Masak Sambal

Telur Dadar Bersayur

11 comments:

  1. pss sendat mcm nak melaram pakai baju kebaya ala mak datin je kak nor... hahaha.. kena perambat ni karang

    ReplyDelete
  2. Kak Izah,Pasnih xleh pgei kak nor dah,kna pagei Datin Nor lak,hehe.Menu smple2 pong janji sedap ank tekak kira ok la kak kan..

    ReplyDelete
  3. Kak Nor..

    Telur dadar tu nampak mengancam la..

    ReplyDelete
  4. taun dpn nak g pindah ganu eh..nak berjiran ngan kak nor..hahaha..mengancam tl telur tu..tp sah2 ank2 saya tak mkn sbb bnyk sayur..huhu

    ReplyDelete
  5. akak..2 lauk tu dah cukup sedappp untuk mas...
    tumpang dinner..kikiki

    ReplyDelete
  6. Salam kak nor cayang!!!! kita penat, nak tumpang makan sini :D sedap betul tgk telor dadar yg penuh dgn rumput2 tuuu i loikeee!!!!! kasi lauk being pun kita makan kak :D

    ReplyDelete
  7. eh!nor jiran sebelah rumah nor tu bila nak pindah?..nanti kalau dia dah pindah booking rumah tu utk akak ya..senang jadi jiran nor..dapat makang ikang tongkol selau.kan?..kan?..

    ReplyDelete
  8. hehehhe... x per2 akak... nanti ler diet balik akak... :) hehhee... mmg menyelerakan menu nie akak... terliur tgk tau...

    ReplyDelete
  9. kak nor, kat KT ada jual ikan tuna x?kat KK kitaorg tak mkn n pandang pun ikan tongkol. Tuna isinya lagi sedap. Sana rm6-7/kg. time murah dlm rm4/kg. waaa balik sini xboleh mewah2 makan dah.ikan tuna pun xdek.terpaksa berbaik2 semula dgn ikan tongkol. LOOMOT

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum...

    izah >> mana la akak ada baju kebaya.. alaa takkan nak jadi makdatin kena pakai kebaya jer, tak leh ke melaram dgn jubah? hahahaha

    siti >> datin? tak yah lah... nak tunggu pangkat nenek jer :)

    nieza >> makan panas2 mmg best :)

    ana, agak2 bulan berapa tu? akak nak cari rumah lain ni, tak nak duk sebelah ana hehehe

    ReplyDelete
  11. mas >> akak kalau satu lauk ikan tongkol pun dah cukup mas.. saja buatkan telur dadar tu utk org lain :)

    ijah >> akak ingatkan kamben jer suka makan rumput2.. ni spesis kamben jiya ke? hehehehe


    k.nim >> ni sorang lagi nak pindah sini.. jap ek.. nor tanya dia org.. rasanya tak kut.. hahaha

    diana >> lauk simple jer diana, lauk kampung :)

    loomot >> haaa... dpt pun mengomen :)

    setakat ni tak pernah nampak lagi ikan tuna kat sini.. ikan tongkol pun dh mahal skrg ni..

    ReplyDelete