f Secubit Garam: Jawapannya Ialah.............. ^___^

N3 Terkini

Wednesday, May 11, 2011

Jawapannya Ialah.............. ^___^

ASSALAMUALAIKUM...

Kejap sengih, kejap gelak K.Nor bila baca jawapan yg diberikan pada n3 Ce Teka.. Ce Teka.... semalam. Macam2 pesen jawapan dan ada yg bagi banyak jawapan lak tu.. hahhaa.. Mesti pagi2 ni masing2 dah tak sabar nak tau jawapan yg betul.. Betul la kata HaSue, mana2 yg bagi jawapan yg banyak sekaligus tu mmg kena disqualified ler.. Tun & Anna, mana boleh bg jawapan gitu. Kalau dalam exam mmg cari nahas la tu.. hehehe..

Dalam ramai2 yg meneka dan dalam banyak2 tekaan yg dibuat hanya SORANG jer yg bagi jawapan yg betul. Jawapan tu pun secara am jer la tapi tak secara tepat nama kek tu. Tapi tak kisah lah, K.Nor tau apa yg dimaksudkannya tu.. Pemenangnya adalah IJAYUJI@IKA@MEK SIAM !!!!Tp kena ingat tau, K.Nor tak bocorkan jawapan pada sesiapa pun ya... hehe Tahniah Ijah.. Hadiahnya sendiri tenyeh ya.. tapi yg ni akak bagi spesel utk Ijah.. Tak tau la masih minat IRIS lagi ke tak.. :)

Ijah, K.Nor pinjam bunga dr pakcik google yg baik hati ni.. khas utk Ijah ya... :)

Seronok pulak buat teka teki cam ni ya.. Terasa meriah dan kemesraan antara kita semua.. Terima Kasih K.Nor ucapkan bagi semua yg dah meneka walau banyak jawapan yg tak betul dan tak tepat. Memang la kek, smlm pun dah cakap kek kan.. Camana pulak boleh timbul apam.. hihii Ada yg jawab kek ghimau la.. kek pelangi la.. Ada nampak ke ghimau atau pelangi tu.. hihi.. Kalau kek marble tu boleh digunapakai gak kan sbb bentuk marble tu.. Kalau pelangi jauh sekali tu.. hehe Ok2.. kesian org duk tunggu jawapan lama2 ya.. Jawapannya adalah................................................ 

CHOCOLATE BREAD CAKE ^_____^

Gabungan roti coklat dan kek sponge yg sangat sedap! Tahniah Ijah.. tepukan utk Ijah ya... Ok semua, dah puas hati dgn jawapan? Sekeping tu utk K.Rose sbb K.Rose tak nak teka tp nak isi dlm loyang. Tak leh la bagi banyak2 sbb K.Rose tak jawab pong. Yg balance tu Ijah boleh angkut nak banyak mana pung.. hehe..

Yg tak berjaya meneka tu jgn susah hati ya.. lain kali insyaallah K.Nor buat lagi teka teki gini. Seronok pulak rasanya.. hehe.. Untuk resipi Chocolate Bread Cake ni insyallah K.Nor akan updatekan nanti. Resipi dari buku yg dah pernah dibuat/post oleh Rinnchan, CMG dan Hana tapi K.Nor dah edit situ sini (cam biasa la, tak derhaka tak sah .. kan hehe) 


18 comments:

  1. clap3 utk ika..tahniahhhh, k.nor bak seketoi...penat tunggu niii..:)

    ReplyDelete
  2. huk aloh....roti kek ghupanya..
    ikaaaaaa..sukalah hati ko ek?..dapat munga kaler purple lagi tu...clap3..
    hehe

    ReplyDelete
  3. cantek plak isi dalam kek bile dibelah...wah...menarik!

    ReplyDelete
  4. loohh tertinggal ketapi lagi... huhuhuhu... tak sehat la kak nor... sruut sruuttt

    ReplyDelete
  5. adoyai yatie pun terlepaslah....smlm padahal dok selongkar dapor akak cari resepi..arini wat roti sardin dngn masak ayam hijau berempah...nanti bila free baru n3..tq kak...tahniah utk Ijah bangkok...sukalah tuuuuuu....ekekeke..

    ReplyDelete
  6. Salam kak nor heheh
    Tahniah buat Ija heheh,,kira kek marble jugak tu..ambik sipi2 je dari jwp saya...

    lawa le kak tu..macam teruja pulak ni nak merasainya hahahh

    Best lah main teka3 cam ni mmg rasa mesra gutu..lain kali buat lg ye kak heheh tp nak hadiah yg betul hehehhe

    ReplyDelete
  7. kak yatie>> hihihi sukeeeeee sbb dpt makan roti free lepas ni hihihi.... KAK NORRRR jgn lupaaaaa yaaaaa :D santek lor! nanti nak buat lah loaf baru beli tuu rasanyer sesuwai letak kek atasnyer mintak2 tak termuntah lagi sbb rotinyer naik tinggi sgt! hihihi

    ReplyDelete
  8. looo...roti kek rupanya.....
    cepat kasi resepi kak nor..
    nak tengok bebahannya...
    tahniah buat ika....wehhh,..kasi aku sikit kek roti tu..kau kan makan sikit..he..he..

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum kak

    alooo slh pulak,hihi xpe la

    alamak saba je la tgk ,lapa ni...xsmpt sarapan ;(

    ReplyDelete
  10. waaaa.. sedapnyer!! masa matrix dulu selalu beli kat kedai kek fourseason kt shah alam tu.. sedap nyer! sedap nyer!!

    ReplyDelete
  11. nak kena bako nih~ hihih..tahniah mek siam..
    yg disqualified tu kalo salah satu jwpn betul xpe gak..hahaha..*dengki tul kan..erkekee..

    dah lama gak xx buat teka teki nih..lenkali nk buat lagik!mmg meriah je kan kak nor..weee~ mintak rotiiii

    ReplyDelete
  12. Nor, mekasih ya... kaka rose dah amik, rasa ngan mata jer.. huhuhu

    ReplyDelete
  13. adusss.. seronok gak dok menguji minda pepagi hari, bersih sikit pala ni tak lah serabut sangat kan Nor..
    hehehe... tahniah Ika cyggg. ika kita bagi dua ehh... hehehe

    ReplyDelete
  14. huhh.. tak sempat nak meneka.. ketinggalan keretapi suda.... hehehe...

    ReplyDelete
  15. Nor, kita penah wat kek + roti resepi Rinchann nih...tp x muat loyang...yg bahagian atas banyak kuar masa bakar...ekekekee...sbb salah baca resepi dan xdan2 sgt nak membakooor...hahahahhaha...

    ReplyDelete
  16. Tahniah utk Ika...:)
    Kak cek terlepasla teka teki ni semalam....he he :)

    ReplyDelete
  17. WAH MAIN TEKA TEKI TEKA TEKOK PULOK DOH.MCM MANA DOK DANG NOK JOIN NI.OOO SMLM BUSY KAT OPIS DOK DANG NOK BUKA BLOG.
    TQ KAK NOR KONGSI TIPS PASAL FILING TU NANTI SY TRY TEST LAH
    SEDAPNYA ROTI TU ADA LAGI DOK?

    ReplyDelete
  18. Kak nor..Eh cmner leh xsempat nak meneka nih,hihi..Nmpak sedap nih..Cpat post kan resepi kak..NNTI2 LEH TRY..

    ReplyDelete