f Secubit Garam: Chocolate Bun With Chocolate Filling

N3 Terkini

Thursday, May 12, 2011

Chocolate Bun With Chocolate Filling

ASSALAMUALAIKUM..


Semalam dah tayang Chocolate Bread Cake kan.. Seperti yg K.Nor mention kat n3 tu, K.Nor gunakan Basic Doh sebagai roti utk CBC tu. Dan lebihan dari doh tu K.Nor hasilkan Chocolate Bun With Chocolate Filling yg mana K.Nor gunakan chocolate filling yg dah pernah K.Nor post dulu kat SINI. Tapi disebabkan tekstur filling tu agak cair, ni menyebabkan agak payah nak letak filling masa membentuk bun. Jadi K.Nor edit sket resipi chocolate filling tu dengan menambah tepung jagung dan sedikit tepung gandum. Alhamdulillah.. jadi pejal elok dan mudah sket nak letak filling masa membentuk bun. K.Nor dah postkan n3 Chocolate Filling yg dah diedit kat SINI ya..


Jom cuci mata jer ya dgn Chocolate Bun With Chocolate Filling yg dah "selamat' ni ya.. ^___^

Bun yg dibakar dgn silicon mould.. Tq ya pengirim yg baik hati ^___^


11 comments:

  1. yuhuuuuuuu... kita ambik jer ni taww! tak yah ckp2 hihihi.... dah dpt voucher mkn roti percuma kat umah akak :D ni guna botox ke SKII? :D

    ReplyDelete
  2. sedapnya kak nor...meh cini sikit...dah tak payah beli2 lagi, buat sendiri je...

    ReplyDelete
  3. dah lama copy resepi choc filling yg kak nor share dulu.. tp lom kesempatan nak buat pun lagi.. alahaii... mek bz sokmo.. hehe.. jd yg ni lagi sesuai utk roti ye kaknor? haii.. bilalah nak try ni.. takpelah biar lambat.. janji dibuat juga satu ari nnt.. hehe...

    p/s: mcm gulai ayam style trengganu resepi yg saya minta dulu... pun baru je sempat dicuba bulan lepas.. hehe.. TQ ye kak nor.. mintak halal tepek kat blog..

    ReplyDelete
  4. waahhhh...meroti kak..
    sedappnya tengokkk...
    best kan basic dough ni..
    mas pun sukaa...

    ReplyDelete
  5. Gebusss nya bun...Bila la sue nak sampai seru nak meroti ni ya....
    Duk hari2 skodeng dapur akak pun..seru tak datang2 lagi..hihihihihii...alasaannnn..ngeeee

    ReplyDelete
  6. wahh.. hari panas ni cepat je doh naik ye kak nor. tu yang bagai diseru seru je tu meroti tu.. saya lak dah lama bm merehatkan diri tu.. ishhhh issshhh.. bila dtg seru nak buat choc filling neh

    ReplyDelete
  7. Assalam Nor,
    bolehlah nanti dicuba recipe yang ini..sesuai untuk rotinya filling ya..kalau kek roll boleh tak Nor?..

    ReplyDelete
  8. tak tahan tengok roti yang bulat bulat tu....

    ReplyDelete
  9. wah k.nor ni mmg rajin betul la...sampai coklat filling pun buat sendiri...tabik spring ni haaa...toing toing..menawan betul roti tu k.nor...gebu gebas nampaknya.

    ReplyDelete
  10. uii..kalah yg kat kedai..orang2 yg ada bm pun x start enjin lg(merujuk kpd izahdaut..haha...)inikan pula kite yg guna kudrat aje..(alasan2..) ;P

    yg last tu,comel betul! ^_^

    ReplyDelete
  11. just nk bgtau..buat kek devil food choc cake dr resepi blog kak nor...eronok sgt menjadi..n siap buat besdar cake utk anak lg...mintk kebenaran copy paste resepi...tq

    knp xde ruang utk chat ek..puas cari x jumpe....

    ReplyDelete