f Secubit Garam: Mango Juice

N3 Terkini

Saturday, May 7, 2011

Mango Juice

ASSALAMUALAIKUM....


Jom sejukkan anak tekak dikala panas terik ni.. Episod nak perabiskan mangga yg duk bertapa dlm esbok. Sampai ada yg dah berkedut seribu tu.. hihii.. punya la tak perasan mangga ada dlm tu.. Sebelum mangga tu menopos, kita buat jus jer la. Kalau mangga duk dlm esbok sorang pun tak layan nak amik dan kupas kulit kan.. Bila dah dibuat air gini, laju jer masing2 tuang dalam gelas.. Jom minum... ^____^


13 comments:

  1. waalaikumussalam..
    kak nor!bukan akak ada urusan ke?ni tayang2 jus mangga plak..sibbaik x ngidam..terliur dah ni haa..haa..sila buat segelas beso yer..siap ngan straw tau..straw tu pulak harus laa kaler biru..hihi

    ReplyDelete
  2. nak segelasssss...
    kita minum berdua yerk kak...

    ReplyDelete
  3. ala kak Nor menyesal habiskan sebiji mangga tadi..kalau tak boleh try buat mango juice ni..panas sangat skrg ni kan..nak berhibernasi pun tak best..

    ReplyDelete
  4. Emmmm....sedap dan nyamannya...dpt minum mang0 juice ni..:)

    ReplyDelete
  5. tumpang byk2 sedut :D hihihi

    ReplyDelete
  6. assalam nor..he he..mangga pun menopos jugak ye..
    kalau dirumah akak ni tak sempat menopos..anak2 akak dah buat sendiri jus mangga ni..suka sangat dia orang makan..
    maknya aje yang jarang belikan..sebab sekarang ni mangga sampai rm10.00 sekg.

    ReplyDelete
  7. sejuk tekak kalo minum time panas2 mcm ni...

    ReplyDelete
  8. Assalamulaikum Nor

    SELAMAT HARI IBU buat Nor

    memang betul Nor, cuaca panas2 ni hanya air yang sejuk jer mendapat perhatian. Kalau nak kira entah dah berapa kali CT dok isi air sejuk dalam petiais tu, asik habis jer... hehehe

    ReplyDelete
  9. Wsalam. Selamat hari Ibu...

    Sedap air mangga...;)

    ReplyDelete
  10. heee very sesuai, especially lately cuaca panas.. boleh buat minum2 ptg..

    ReplyDelete
  11. Salam..jus mangga, kenangan minum jus mangga di mekah...lazatnya tak terkira, balik cari yang sama rasa belum jumpa..buat sendiri..he3..
    Selamat hari ibu

    ReplyDelete
  12. Selamat Hari Ibu buat kak nor tersayanggggg.. =)

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum...

    terima kasih semua atas komen2 ya..nak offer mango juice pun dah tinggal jug jer.. hehe..

    k.erna >> kat sini 3kg $10.00 :)

    ReplyDelete