f Secubit Garam: Sup Makaroni 2

N3 Terkini

Tuesday, August 25, 2009

Sup Makaroni 2

Buat lagi arini utk layan anak tekak tukang masak yg masih kurang sihat. Sebenarnya selsema dah baik tp badan ni ha.. cam mat gian jer rasa lalok semacam. Mata nak pejam jer, pantang letak kepala kat bantal terus jer nak belayar. Bila berjalan pun rasa cam tak pijak lantai. Memang mengantuk abis dan letih jer. Kuat betul kesan ubat selsema nih.. ish..

Bila tak rasa nak makan nasi jso K.Nor buatkan Sup Makaroni ni utk K.Nor. Tp K.Nor ni mana reti nak masak sket2, jd buat seperiuk besar gak la. Bagi jiran sebelah sket pastu ingatkan masih ada banyak la baki boleh wat sahur malam karang. Tup2 yg dlm mangkuk utk posing ni, cik abg dah book utk dia. Tak nak makan nasi gak.. hehe ingatkan K.Nor jer yg dah jatuh cinta dgn sup makaroni ni.. Pastu Naim dan Aisyah pun makan gak semangkuk sorang lepas makan nasi. Naim pun suka sup makaroni ni.


Mulanya plan pagi tadi nak tumbuk ler sambal cili padi tu sebelum berbuka. Tapi bila makin petang, makin rasa penat. Nak menumbuk pun tak jadi. Tu yg makan dgn sambal tahun Puan Deana gak.. Tak per la, sedap gak makan dgn sambal kicap tu..

Nak resipi? Tengok kat sini ya...

2 comments:

  1. oo..samalah kita ak nor, tgh x berapa sihat. selsema gak. mcm nak dmm pun ye gak. tp sempat lg buat buka utk hubby n anak2.

    makaroni sup ni fav anak2 sy ni. boleh lah one day buat nanti.

    ReplyDelete
  2. ain >> makan makaroni sup ni best tau masa tak sihat ni.. semoga ain cepat sembuh ya.. k.nor dah sihat dah.. alhamdulillah..

    ReplyDelete