f Secubit Garam: SIRAP JER

N3 Terkini

Thursday, August 11, 2011

SIRAP JER

ASSALAMUALAIKUM..

Maaf yer kalau duk tunggu menu masakan utk berbuka dr dapur SecubitGaram petang ni. Tukang masak hanya buat Makaroni Goreng Berempah Pedas dan Air Sirap jer sebagai juadah berbuka semalam. Utk dessert perhabiskan Puding Buih. Time sahur utk Luqman, lauk simple2 jer sbb dia sorang jer makan nasi. Yg lain sekadar minum air, makan roti dan kurma. 


Jadi utk n3 petang ni, layan Air Sirap Cendol dan Selasih jer ya... ^______^


20 comments:

  1. cendol tu buat sendiri ke kak?
    *Tiba2 terbayang camna cendol tu lalu ikut laluan straw tu..hihi..kiut straw tu kak..

    ReplyDelete
  2. sue >> cendol kedai mari la.. tu bukan straw tp pengacau minuman jer.. kalau nak sedut guna straw kena guna straw yg gedabak sket :)

    ReplyDelete
  3. Kak Nor... ni dah bukan sirap lagi dah ni... Ni dah sirap macam2.. Tukar namalah kak... sirap berseri ker.... Kalau cenggininyer sirap kompem sedap... tak dapat rege singgit ni....

    ReplyDelete
  4. fuhhh... pose2 ni tgk air sirap mmg terliur.. tun dh siap beli biji selasih nk wat sirap selasih.. tp xtau bila nk minum. umah ni buka puasa ngan air panas.. nmpak gaya pas raya laa baru buat nih.

    ReplyDelete
  5. mas suka sirap letak biji selasih..
    sedapppnya.....

    ReplyDelete
  6. sirap bukan sebarang sirap, sirap berais, berselasih dan bercendol lagi! hehe.. mmg heaven sangat la minum time panas nih. :D

    ReplyDelete
  7. walopon swkadar sirap tp ttp menawan kelebu dgn selasih yg byk tu...i laik selasih :)

    ReplyDelete
  8. kak nor ni kan, tunjuk gambar sirap pun nampak sedap..pandai ambik gambar :)

    ReplyDelete
  9. kalau dgn cendol ngan selasih ni..air sirap bandung pun sodap...

    ReplyDelete
  10. sirap pu sedap Nor tambahan pulak ada cendol dan biji selasih tu..Hmmm hilang dahaga:)

    ReplyDelete
  11. Assalam Nor...baru berkesempatan meninggalkan ucapan Selamat Berpuasa ya buat Nor sekeluarga...maaf jika ada salah dan silap.....erm air sirap bercendol dengan biji selasih tu juga menarik...terus dahaga pulak rasa tekak ni!

    ReplyDelete
  12. iza >> sirap bercampur aduk la deh.. hehehe.. uikkk barang mahal mana boleh charge 1 hinggit jer.. mesti la lebih..tambah pulak bulan puasa ni kan... hehe

    tun >> k.nor ni tetap buat air panas utk k.nor walau yg lain2 suka air sejuk.. tak kisah lah.. asal dpt penuhi citarasa masing2 kan..

    mas >> sama dgn k.nor :)

    ReplyDelete
  13. as >> akak tak minum pun, yg lain2 jer minum.. :)

    noor >> kelebu mana la yg tertawan tu noor.. hehhe kelebu.. jgn kelabu asap sudahhh hehe

    mieza >> tu kredit utk my laling :)

    ReplyDelete
  14. liza >> sirap bandung dgn selasih dah selalu sgt buat, sesekali layan sirap saja dgn selasih pun sedap :)

    CM >> mmg sedap bg yg sukakannya kan kak CM.. nor pun suka tp kurang sket la kalau banyak2 ais ni.. kalau nor minum pun nor letak seketul dua jer ais.. tak suka sejuk2 sgt

    prinses solehah >> alhamdulillah.. sedap dan nyaman kat anak tekak :)

    watie >> w'salam watie.. lama tak on air.. slmt berpuasa gak dr nor..

    ReplyDelete
  15. k.nor,

    dunno why, i tak makan selasih. masa kecik2 dulu, i thought biji selasih tu telur katak. hahahah.. my friend la, memandai bagi salah info. sudahnya, sampai ke besar tak makan selasih.

    btw, i tag u. nanti kalau k.nor ada masa, k.nor collect ye. it'll be interesting to read apa yg k.nor tulis nanti :)

    ReplyDelete
  16. shidah >> haha.. mmg semua duk gelar tu telur katak.. baru2 ni k.nor buat air serai berlimau tu pastu letak la biji selasih ni.. real tau.. betul2 cam telur katak duk melekat kat serai yg dlm air tu.. betul2 cam telur katak! hehe tp ok jer time minum.. cuma jgn ler bayangkan duk telan telur katak hehe

    wahhh ada tag.. dah tengok.. kena amik masa sket ya baru boleh buat, nak kena gali2 n3 tu.. thanks.. insyallah akan dibuat nanti :)

    ReplyDelete
  17. sedaaapnyaa... dah ler tadi tergodaaa nampak kat dapur CMG... tgk lg kat cnie.. nangissss... uwaaa...

    ReplyDelete
  18. salam kak..

    gambar ni sungguh menggiurkan la huhu..
    saya pon almost hari2 buat air bubuh selasih..tp tangkap guna kamera biasa ni segan nk upload kat entri..huu

    ReplyDelete
  19. azy >> salam azy.. tak per la tak cantik at least hasil tangan kita, hasil photo kita.. tak la kita ciplak gambar org lain dan ngaku hak kita.. azy boleh bangga yg azy tak ciplak hasil org lain nanti ya.. :)

    ReplyDelete