f Secubit Garam: NEW TOYS ^___^

N3 Terkini

Monday, August 8, 2011

NEW TOYS ^___^


ASSALAMUALAIKUM...



Semalam dapat panggilan dr sorang kawan anakanda yg jauh nun di Jordan. Dia cakap nak hantar barang kiriman org jauh.. wahhhhhh tak sangk pulak dpt seawal ni. Ingatkan dia bawak balik tahun depan bila dah abis belajar. Kebetulan kawan se U dgnnya yg duk Trg gak balik bercuti sebulan (dapat beraya dgn famili tu.. ) jadi dia kirimkan sekali la barangan tu.  Ingatkan Along nak buat suprise ke K.Nor (tp mmg suprise pong sbb dia tak beritau awal2 nak kirim melalui kawannya tu) rupanya tenet kat tempat dia buat hal, selama 3 hari. Patut lah bila K.Nor cuit dia kat YM tak berbalas.. ingatkan bz atau kurang sihat..


Dalam satu kotak barangan yg dikirimkan tu, 70% adalah barangan K.Nor jer.. hehehe..  Yg lain2 tu barangan utk si ayah dan adik2 dia gak la.. Nak tau apa yg K.Nor terima? Meh nak share.. bukan nak menunjuk2 ya.. sekadar nak share apa yg diterima jer.. Bukan senang sorang anak teruna nak tulun belikan barang2 gini utk si emak dia tau.. Selama ni tak pernah tau pun apa itu SM.. Ni jasa Mimi yg bg idea suruh Along belikan masa Along buat Euro Tour bersama kawan2nya pada bulan 6 baru2 ni. Sebulan tau dia dan geng2nya round Euro. Berbuah2 negara dia pergi, bermacam2 tempat dia lawati. Paling syok tu sbb masa tu musim bunga kan, banyak bunga2 terutamanya tulips yg sedang mekar.. bestnyer la kalau dpt gi .. 

Silicon Mould berbentuk bunga rose ni dtg dlm satu set masa dibeli, iaitu bekas letak tepung dan mould utk buat bentuk daun (dlm plastik tu). Dapat gak satu buku resipi. Agak2 kalau buat kek chiffon ok tak ek.. kut2 ia berdebuk jatuh masa kita tonggengkan kek dgn mould bila dah masak.. Any idea?

 SM lagi.. ^__^

SM utk madellines, cookie cutters (ninja) dan mould utk ais (berbentuk castle)

Setiap kali Along ke mana2 pastinya dia tak lupa item yg sentiasa menjadi pojaan hati si emaknya tu.. Apa lagi kalau bukan...... :)





Bertambah lagi koleksi FM, nampak gayanya kena beli satu lagi board ni kat IKEA.. Yg dulu pun tunggu masa sesuai jer nak kasi gantung hehe.... Mekasih anak mak.. Sayang dia.. :)



Opsss... lupa.. Mekasih buat Rozie (yg dulunya duk UK skrg dah balik M'sia) yg dah bagi info kat mana nak dapatkan SM yg lawo2 ni.. tq ya.. :)



27 comments:

  1. hehehhee k.nor aritu lela wat kek cipon guna SM cun aje ekekeke, tp yg k.nor punya ni munge2 mesti lg cun

    http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2011/06/pandan-chiffon-cake.html

    ReplyDelete
  2. wahhhhh....sonoknya dapat sm tu...kite ni tak terbeli2 lagi

    ReplyDelete
  3. hah!!.. along belikannn... alongggggg... kim salam along kak... ekekeke... *kenyit mata kat along*... ika kalo baca kak nor, kompon tension... hahaha

    ReplyDelete
  4. cutenye sm rose tu...sukernye!!!

    ReplyDelete
  5. Those are pretty moulds especially the pink one. How much did you pay for that and how much is it?

    ReplyDelete
  6. owh nice...nanti raya ni boleh la g raya rumah kak nor makan kek chiffon bunga rose...:)

    Anak yg soleh...sejoook perut mak kan kak nor..:)

    ReplyDelete
  7. lela >> ooowhh sama cam yg k.nor ada tu, tp cosway mari la.. hehe

    kek tu tak drop ke lela masa kita tonggengkan dia tu? bukan apa, takut penyek jer sbb masa tu kek tu kan panas lg..

    tq ya bg info tu... :)

    sue >> alhamdulillah.. obersi mari :)

    ana >> camna nak belikan, bukan dia beli kat jordan tu.. tu masa dia gi round europe masa bulan 6 aritu.. sori ya.. :)

    ijah dah main mata kat fb dgn along nun :)

    fiza >> tu la.. cantik kan.. tak sabo nak pecah dara tu :)

    ann >> actually it's offer time when my son bought it in UK. i think it less 50%. i'm not sure about the price. let me ask my son first & then I email back to you ok :)
    (as far as I can remember the madellines is 4.99 (UK pound) regular price is 9.99 (UK pound)

    ayu >> amin.. alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  8. Paling comel acuan madeleines tu..comel 4000x..pastu yg lep yu tu pun comell..along pun comelll kannn alongggg...haha..mcm puji ade makne je ye kak nor...x baik buruk sangka puasa2 nih..kakaka..tahniah kak..dpt brg best2..jeles nih jeless..huh.sabar2

    ReplyDelete
  9. Bagus anak bujang akak.. Pandai pilih acuan untuk ibu dia..:) ita pun suka FM kak

    ReplyDelete
  10. Sejuk perut mak ngandung! bertuah betul k.nor..FM tu kalau x muat nak lekat kat p.ais..campak2 la mai sini skit, mesti k.nor jawab..bolehhh! boleh blahhhh..hahaha

    ReplyDelete
  11. uishh.. bestnya. rezeki kak nor ye. suka tengok fm yang pelbagai tu. dulu byk jugak beli dr europe tu, tp kalau jenis batu tu mmg kene jaga betul kak, saya punya yg rome pecah sayang betul, huhu..lg stu magnetnya kadang tertanggal. skrg kalau nak beli suka beli yg getah InsyaAllah tahan lebih lama. ;D

    ReplyDelete
  12. jatuh susuk ku nngokkan cenderahati buah hati kak nor neh.. huhuhuhu.. nangisssss

    ReplyDelete
  13. Assalammualaium kak

    pia baca tajuk je dah akak dah,mesti bertambah lagi koleksi SM akak :),cantik2 toy baru akak

    sweetnya anak akak ni,syg mak dia

    selamat berbuka puasa kak :)

    ReplyDelete
  14. makin bertambah koleksi kak nor..cantik cantik SM..unik..
    FM pun lawa...

    ReplyDelete
  15. Lucky Mom!!! Great stuffs dear, wait for my son to grow up! hehehe! :D

    ReplyDelete
  16. waaaahhhh... beshnyerr!!! rajin anak teruna kak nor kirim kan barang2 masak =)

    ReplyDelete
  17. Weeeeee....tumpang suka...nnt Ummi nak pergi rumah Nor makan kek cipon anggun bergaya corak bunga ros taauu..buatkan eh!

    Bertuahnya Along pandai belikan...Abglong Ummi tu kalau suh beli barang dapur pun siap kena lukiskan segala..last2 maknya kata, xyah la beli yg tau jek...ekekkee...Tahniah Nor...FM tu pun cantik2...hehec

    ReplyDelete
  18. tahniah nor.bertuahnya badan..seronoknya..eh akak pulak yang dapat merasa keseronokannya itu.hehe

    ReplyDelete
  19. Haaaaaa ni ni dah dtg MAKWE along wakakakaka... mana kak ana! jgn nak miang2 kang kena tido luar! :P ha ar! along dah main kenyit2 mata ngan kita kat FB syebukkkkk jerrr! :P LMH dlm poket kita nii wakakaka..

    ReplyDelete
  20. sue >> hahaah.. kuat bodek tu ya..

    ita >> tu la cun2 jer pilihan dia kan :)

    pia >> erkkk.. akak baru angan2 nak cari peti sejuk 4 pintu nih.. hahaaah

    as >> tu la kan, sejak tahun lepas dia belikan yg jenis getah tu.. senang nak jaga dr yg jenis batu tu kalau jatuh mudah jer sompek..

    ReplyDelete
  21. izah >> wahh pecah rahsia pakai susuk!! hehee

    pia >> pia tau, bila duk pk nak buat n3 ni, k.nor pikir mesti pia masuk dan komen.. haaa.. betul pun.. hehee

    yaya >> mekasih.. mmg k.nor suka collect SM dan FM :)

    love >> wahh kalau zaman rishie dah besar nanti mesti lagi gempak SM kan love :)

    ReplyDelete
  22. tun >> tu tanda dia sayang si emaknya la tu kan.. hehe

    ummi >> tu pun nor tunjuk gak kat dia camna rupa SM hasil google kat tenet.. tp dia pilih sendiri patern yg dia berkenan :)

    k.nim >> mekasih.. mmg seronok :)

    ika >> hahaa... ayat tak boleh blah tu.. hehee

    ReplyDelete
  23. seronoknya dapat hadiah dari org tersayang... pandai dia pilihkan tuk mama dia kan... waaah sukanya....

    ReplyDelete
  24. Alhamdullilah KNor.. sejuk hati bila anak ingat kita.. memang gitu lah hati mak.. even if my son call waktu kat camp and tanya khabar Rima dah berbesar hati.. kalau beli kan benda baking.. lagi lah kita lap sama dia hahaha

    KNor.. i dont know if its possible cos SM ni ade pelapis non stick and to bake chiffon kan tak leh tin nye bergreased.. hmmm

    ReplyDelete
  25. diana >> alhamdulillah.. mmg seronok :)

    rima >> betul2.. lagi la lap lap kan.. hehe.. k.nor cuma dpt berskype jer dgn dia samada secara chat atau pun guna web cam.. tu pun dah cukup happy kan.. takper.. tak lama lagi.. bulan 6 tahun dpn insyaallah tamat la tu.. :)

    tu pasal la rima, sbb ia mudah loose bila kek dha masak kan. k.nor pun bimbang gak nak buat kek chiffon sbb kita perlu terbalikkan bila dah keluarkan dr oven. tp bila tengok lela lelord buat ok jer tak penyek.. kena try dulu la kan... tak try tak tau :) thanks ya..

    ReplyDelete
  26. kaknor kek tak penyek lgpun xyah tonggeng2 pun ekekkekee

    SM kan lembut lembik getah jdnya lela "kopek" hahahha apa ek perkataan sesuai kolek ke kelepet je SM tu

    ReplyDelete
  27. lela >> oooo.. mmg tak penyek ek.. sbb biasanya kalau buat kek cipon, bila dah masak kalau kita tak tonggangkan dia , kek tu akan jd mendap .. sbb tu kena tonggeng kan dia dgn mould sekali.. ok lela.. nanti nak try lepas raya ni.. tq ya..

    kelepek kut haha

    ReplyDelete