f Secubit Garam: JOM MENIMBANG ~ WEEK 4

N3 Terkini

Monday, August 22, 2011

JOM MENIMBANG ~ WEEK 4

ASSALAMUALAIKUM..

Alhamdulillah.. Dah masuk minggu ke 4 kita semua berpuasa. Dah tak lama lagi dah nak berakhir bulan Ramadhan. Semoga ibadah kita semua diterima oleh Allah hendaknya..

Kita teruskan segmen Jom Menimbang utk minggu ke 4 ya.. Ramai yg menunjukkan penurunan berat badan dgn baik, tahniah ya.. Utk org yg dah berumur 40an cam K.Nor ni agak liat lemak2 tu nak hilang walau dah kontrol makan. Yer la nak turun berat badan bukan hanya dgn kontrol makan tapi kena ada senaman gak. Dah bulan puasa ni macamana nak gi jogging@brisk walking. Boleh aje nak buat 2/3 round dr biasa tu tapi yg tak tahan setiap kali selesai brisk walking mesti nak teguk air. Bab penat tu tak ada masalah, dahaga tu tak tahan ler.. Tunggu lepas raya la baru boleh start balik aktiviti brisk walking ni. 

Ok K.Nor letak dulu timbangan yg Week 3 ya... Insyaallah bila dah ramai yg beritau berat masing2 K.Nor akan updatekan ya.. Mekasih bg mereka yg memberi kerjasama yg baik utk segmen ni..

JOM MENIMBANG ~ WEEK 4

credit to mr google



16 comments:

  1. slm nor.. ilah terlupa langsung nak timbang..sbb tak g klinik.. kalu g msti timbang kat umah dah rosak..sbb berrat sgt tuan dia nii.. rasa2 tak turun sbb selera mkn sama jer... hukhukk

    ReplyDelete
  2. inilah entri nor yang paling akak kesal..kesal sebab ketinggalan zaman.sedar2 dah masuk timbang berat yg kedua hari tu..nak join rasa cam dah lambat pulak..huhu

    ReplyDelete
  3. nor..betul kata nor..dah berumur macam akak ni..bukan main lita lemak2 tu nak pergi..dia dok main2 je ngan kita kan..
    minggu ni timbang akak naik sikit..64.9kg

    ReplyDelete
  4. Kak nor..jgn kate 40an yg lom smpai 40an nih pun cam dah jadi rakyat tetap jer lemak2 tu x mo nyah dari badan..nak kena grill baru nak cair byk2 kot..hehee..

    ReplyDelete
  5. LISA 47KG...ALAMAK NAIK LA PLAK MINGGU NI..NI KES BISKUT RAYA LA NI...HUHUHU..SEMANGAT NK RAYA MUNCUL...KUI..KUI...

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kaknor.... emmm kali ni 80.5kg.... lambatnyee nak dapt no.7 kat depan tuuuuu... harap2 habisi bulan pose jumpe la no.7 tuu hikhikhikk....

    ReplyDelete
  7. kak nor
    kali ni agak memberangsangkan penurunan ..agaknya sbb dah kurang selera mkn .
    lates 61.5kg .
    1.5kg to go b4 raya ekekeke

    ReplyDelete
  8. 58.4 kg.
    saya naik timbang dekat 20 kali nak bagi turun 58 je. cessss, tetap dia main dekat dekat .5 tu jugak.. kira nak bagi sedap hati letak la .4 khaaannn.. hehehe

    ReplyDelete
  9. kak nor...mas memang setakat 55 jerk....
    risau gak berat naik balik sbb asyik menguyah kuih raya jerk...kikkkiki

    ReplyDelete
  10. hehehe klakar la kak izah daut tuh..:P
    kak nor saya sama la..47 sob sob sob

    ReplyDelete
  11. turun 1 kg lagi~51kg tp nampak macam x ada perubahan je cuma ada rasa sedikit ringan!he,he..

    ReplyDelete
  12. huhuhuhu..saya trun skit jer...timbang2 51.4 je..kui3...makan xla bnyak....hish.....

    ReplyDelete
  13. camno leh tertinggal kereta api nih..huhu.penat ngejar turun ikg jer..huhu 93kg kak nor

    ReplyDelete