f Secubit Garam: MENU BERBUKA SEMALAM

N3 Terkini

Tuesday, August 9, 2011

MENU BERBUKA SEMALAM

ASSALAMUALAIKUM...

Entri ringkas aje ya.. Dah blurr tak tau apa nak dikarang ni. Pusing2 4 - 5x duk tang tu jugak ayatnya.. Dah la nak cepat sbb nak kena keluar amik Luqman kat sekolah ni. Tengah2 duk ngarang Mek Ampang call, tergendala karangan.. Last2 ilang terus idea hehee..

Layan jer la ek, menu berbuka semalam..


Ayam Golek@Ayam Percik yg Cik Abg beli dgn kawannya.
Rasa? Boleh lah...


Yg ni dpt pree.. Beli Ayam Golek dapat Paceri Nenas pree... 
Alhamdulillah.. semoga dimurahkan rezeki si penjual.. amin...


Air Longan.. yg ni keluaran dapur sendirian berhad :)
Tukang buat tak minum sbb tukang buat lebih suka air panas hehe


13 comments:

  1. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa terlioq giler tgk ni......

    ReplyDelete
  2. hahaha.. saja la tu tak de ideaaa.. dan dan sebab kite hilang idea.. huhhh... air 2 gelas plssss..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. waaah menu berbuka smlm akak sekeluarga seakan sama ngan menu kat rumah diana... hehehe

    ReplyDelete
  5. kak nor, mas pun klu berbuka...suka minum teh o suam.....
    baru best....

    ReplyDelete
  6. hah3...klakorlah akak ni takde idea....wat yatie tergelak jek...

    ReplyDelete
  7. a'kum kak nor..org yg tak pose pn leh terbatal posenya tgk masakan akak. hehehe.. sesungguhnya sy sgt geram tgk pajeri nenas akak, ngidam sejak bbrp bulan dahulu. huhuhu..

    ReplyDelete
  8. salam k.nor...apa khabar? wah lama sungguh tak kacau k.nor nih...selamat berpuasa yer k.nor..hari ni lieza selongkar lemari resepi k.nor nih...hehehe..

    ReplyDelete
  9. ayu >> jgn jd giler udah la ya ayu :)

    izah >> mmg la, akak tengah mengarang izah call td, sampai duk ulang jer ayat yg sama, tak dpt2 ayat baru.. hehee... nah amik longan jer sebiji! :P

    diana >> sehati 2 jiwa kut :)

    ReplyDelete
  10. mas >> tu la, kalau berbuka dgn air berais cam tak hilang dahaga kan..

    yatie >> hehe.. betul apa.. mmg tengah duk ngarang izah call td tanya hal tart nenas sampai hilang abis idea duk ngarang.. last2 jd blurr hehe

    zack >> salam zack! wahh happy k.nor tengok zack singgah sini.. pe kabar? dah sihat dah? mudah2an hendaknya ya.. :)

    uishhh baru lepas opp. jgn makan dulu nenas ya.. pantang lama sket :)

    lieza >> salam lieza.. wahh ni yg best dan buat terharu, lama tak hapdet, sekali hapdet, dapur k.nor gak yg dituju utk selongkar ya.. alhamdulillah.. mekasih.. :)

    slmt berpuasa buat lieza sekeluarga :)

    ReplyDelete
  11. nakk ayam percik.. walaupun beli punya.. ihiks.. kalau kat msia dapat gak beli yek sekali sekala kat sini kena masak hari2... huhuhuhuhu sedih

    ReplyDelete
  12. Salam kak! aduhhhhhhhhh ayam percikkkkkkk tuuu nak jugakkk! ayam percik apsar malam sedapp! tp lain sikit kuah yg kat ternegganu dgn johor eak? tp mesti sedap sbb ayam tu dibakar dulu sedapppppp!!

    ReplyDelete
  13. ita >> yer la kan, kat sana mana nak jumpa pasar ramadhan kan ita. tak per.. air tangan ita lagi sedap dr yg dijual kat pasar ramadhan.. hehe

    ika >> yep, sbb tu kalau kat ganu org panggil ayam golek. ayam tu dibakar dulu pastu 3/4 masak baru curah kuah atas ayam dan dibakar lagi sampai masak :)

    ReplyDelete