f Secubit Garam: JOM MENIMBANG ~ WEEK 3

N3 Terkini

Tuesday, August 16, 2011

JOM MENIMBANG ~ WEEK 3

STICKY ENTRY
sila scroll down utk n3 terkini

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulillah.. dah masuk minggu ke tiga kita berpuasa ya.. Macamana, dah longgar belum pinggang seluar atau kain masing2? hehe.. ada yg makin ketat? Kalau makin ketat tandanya tak leh nak kawal nafsu makan la gitu kan.. Sepatutnya makin longgar sebab bulan puasa ni kita tak makan seharian di waktu siang. Jangan sampai time berbuka qadha makan berganda2 dah la ya.. 

Ok lah.. kita teruskan segmen kita yg dah masuk minggu ketiga, iaitu Jom Menimbang. Kepada yg nak join tengah2 jalan tu harap maaf la ya.. Kiranya cam tak adil lah pada mereka yg join awal2 lagi. Tak per.. insyaallah, andai dipanjangkan umur, K.Nor akan adakan lagi segmen ni pada bulan Ramadhan tahun depan. Mudah2an kita semua dipertemukan lagi dgn Ramadhan tahun2 mendatang utk merebut keberkatan yg Allah tawarkan sepanjang bulan Ramadhan utk hamba2Nya sekeliaan.. amin.. 

JOM MENIMBANG...

Credit to Uncle Google


** Bagi sapa2 yg nak kira BMI masing2 boleh check kat SINI atau kat SINI ya...  Tq Ayu dan Ilah :)

Related post : Jom Menimbang & Jom Menimbang Week 2

30 comments:

  1. semalam timbang..turun 2kg dr first ramadhan..haizz..liat betul babat nih!! ahaks

    ReplyDelete
  2. tahniah pd semua yg menyertai projek jom menimbang ni.... keep up the good work, muga raya nnti will be a new you!

    ReplyDelete
  3. sonoknyer bila berat turun kan kak nor.. sy pun turun gak lepas seminggu ritu dlm 1.5 kg.. skrg ni jam tangan pun dah longgar sikit.. asyik berpusing2 dari pergelangan tangan jer.. hehe..
    tahniah pd yg join segmen ni.. sy jer segan nak bgtau berat sebenar.. kikiki...

    ReplyDelete
  4. lalalalala....
    grrrrr..
    tak berganjaaakkkkkkkk...
    huhhh

    ReplyDelete
  5. siti >> ok.. nanti akak update.. tq :)

    lela >> ok la tu.. turun gak kan.. sib baik tak naik :)

    ninaz >> 2 minggu 2kg dah ok dah.. :)

    nonie >> aik.. sikit kali ni turun ya nonie.. teruskan minggu seterusnya ya..

    ReplyDelete
  6. e_na >> tak per la.. at least tak menambah :)

    k.rose >> tq k.rose

    ratna >> alhamdulillah.. turun gak tu.. :)

    lisa >> ok.. noted.. tp mana berat lisa minggu ke2? k.nor nak update sekaligus dgn yg lain2

    ReplyDelete
  7. naemah >> wah... banyak turun ni :)

    izah >> kikiki.. akak naik 100gm.. hahaha.. raya seminggu punya pasal :)

    ReplyDelete
  8. Sha punye progress...
    Minggu ke-2 selepas seminggu berpuasa cuma turun 0.5kg jer... 56.5kg di minggu kedua...
    Minggu ketiga... pagi tadi timbang 56kg... so.. maksudnye setiap minggu reduce 0.5kg only....

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum....kak norrrr... 81.6kg...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah turun sikit lagi ~ 52kg,pinggang pun dah agak longgar,boleh doh pakai baju lama,save budget x yah beli baju raya..he,he

    ReplyDelete
  11. k.nor: yg minggu ke dua dh kasi kn...tgk kt list pn dh ada berat minggu ke2...47.5 kg 2...a

    ReplyDelete
  12. assalam nor..akak dah ready timbang pepagi tadi..tenet pulak buat hal
    minggu ni 64.6kg.
    jenuh akak ni nur..masak macam2 buat rasa je..he he..nasib baik ada segmen nor ni..buat akak bersemangat kontrol makan..tapi geraknya sikit je.
    nor..akak nak tanya..apa beza beriani gum dengan yang biasa..semalam hero bongsu dah tanya pulak dah..
    dah le dia makan nasi kuning bertambah sampai 3 kali.
    nur ada ke resepinya.

    ReplyDelete
  13. nampak jerk n3 akak ni..
    terus mas gi timbang...
    yesss...55kg....
    senyum lebar ni...he3

    ReplyDelete
  14. Salam Nor. Pose ke tak pose, takmo turun2 gak berat ni.... nak kena gi jogging lepas raya nanti...huuuuu

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum...
    Aik nampak naik 100 gm minggu ni. hehehe apa pun puding tauhu memang marbeles. tq yea kak. saya mai ni pun sebab nak cnp resepinya. tq..tq..tq

    ReplyDelete
  16. sha >> ok sha.. tq k.nor dh update smlm jgn lupa utk minggu depan pulak ya... :)

    suha >> dah update pong :)

    teratai >> tq k.ga.. wahh melaram la raya kali ni kan.. hehe

    ReplyDelete
  17. lisa >> sori2. k.nor tersilap tu.. nak remindkan sha gi cakap ke lisa. sori ya.. ehhe

    erna >> alhamdulillah.. ada gak faedah buat segmen ni kan.. lebih bersemangat nak kontrol makan dan kontrol berat badan..

    wahh seronoknyer sang hero bongsu makan nasi kuning.. mesti wangi time masak tu kan k.erna..

    bab nasi beriani gam atau bukan gam ni nor tak berapa arif la kak.. rasanya kena tanya org johor atau yg lebih arif bab ni.. kan nor silap explain haru jadinya.. maaf ya..

    ReplyDelete
  18. mas >> wahh wah.. dah turun tu.. good.. good.. teruskan ya.. nanti k.nor update tq mas

    along >> kita ni org dah lebih 40 mmg payah nak turun along.. dah kurang makan pun tak bergerak jarum tu.. nak turun sikit punya payah.. tp nak naik makan lebih sket jarum dah ke kanan hehe

    sam >> mana tak naik, seminggu betul2 dul beraya.. arini baru start pose balik sam hehe

    owh.. dah buat puding tauhu ya.. mekasih sudi cuba :)

    ReplyDelete
  19. jiejah >> ok iza.. nanti k.nor update kan ya.. tq

    ReplyDelete
  20. kak..soe lmbat....wani punyer 51.6...huhuhuh...xder turun sgt..pasla cuti2 mesia... :P

    ReplyDelete
  21. wani >> takper.. insyaallah k.nor update esok ya.. tq

    ReplyDelete
  22. Excited nak bgatau perkembangan terkini...
    Pagi tadi Sha g timbang, berat badan skrg 54kg!!! suke... suke... suke...

    ReplyDelete
  23. sha >> wahh mmg happy la tu sha.. bagus2.. keep it up..

    k.nor tak sempat lg update chart tu.. sebuk betul dua tiga hari ni.. humm...

    ReplyDelete