f Secubit Garam: Pari Masak Kari atau Kari Pari? sama jer tu, kan... :)

N3 Terkini

Friday, July 24, 2009

Pari Masak Kari atau Kari Pari? sama jer tu, kan... :)

Alahai tak sabo2 org duk nunggu kes bb baru tu ya... nanti la, K.Nor nak masukkan n3 tuk hari ni.. ish !! syok nyer wat org suspen nih..


Ok, balik pd menu hari ni, mula2 plan nak buat masak asam pedas bila masuk rumah Ayu S'pore. Pastu mulut lak gatal, g tanya Cik Abg, nak masak pari ni, nak wat asam pedas ke kari? Terus dia jawab, kari.. hummmm......... mengkari ler jawabnyer.. Tak per, anak2 suka lauk kari, nak2 Luqman.

Kali ni buat kari tanpa santan, apa org panggil kari mamak ke tak letak santan? Ikut la ya.. mana2 pun. Kalau nak buat kari tanpa santan or kari mamak ni, kena lebihkan rempah kari, kasi pekat2 sket. Pastu ada rasa masam2 sket.. ermmm sedap..

2 comments:

  1. Nor...ikan Pari ni buat apa pun sedap...bakar pun ok..goreng pun sodap!!!

    ReplyDelete
  2. watie .. nor lagi suka versi bakar dan cicah air asam, best!

    ReplyDelete