f Secubit Garam: Dari Spain balik M'sia, kini kita ke Jepun la pulak...

N3 Terkini

Friday, July 10, 2009

Dari Spain balik M'sia, kini kita ke Jepun la pulak...

Geram jer tengok org mentakoyaki. Nak buat gak!! Dah tengahari td lunch dgn nasi goreng jer, malam ni terasa jer nak buat takoyaki. Eh bukan takoyaki la.. Ebiyaki, sbb tak ada stok sotong dlm freezer, yg adanya udang. Jadi la ebiyaki kan.. untuk Luqman, K.Nor letak sosej yg dipotong sbb dia tak makan udang. Ok, jom makan.. Ijah, kata nak dtg td makan ebiyaki. Meh akak suap ya... Ijah nganga tau!

Ok, akak dah angkat ni.. bukak la mulut tu...

aaaaaa...........

Cepat la Ika, nak jatuh dah ni.. aaaaaaaaaaaaa........ lambat la Ika ni, akak ngap jer la dulu! hehehe.... ermmmm sedap... ^___________^

utk noorhodza dan ummi ~ ni bahan2 yg K.Nor gunakan utk membuat takoyaki. Bahan2 ni khas terbang dr Jepun tp kalau tak silap ada gak dijual kat Jusco (insyaallah). Dan resepi yg K.Nor guna Noor boleh la tengok kat dapur Mak Yung Hana atau kat rumah Zaliana.



5 comments:

  1. Nor, ebiyaki nampak sedap..dan paling akak suka, gambarnya Nor amik camtu cantikkk....kena sangatlah tu..hehe..bagi akak je la ngap, kalau Ika tu xnak..hehe..Nor, letak la resepi..kot rajin akak nak membuatnya..anak2 ada balik nih! hehe..

    ReplyDelete
  2. Sedapnye Kak Nor... buat nie kena pakai acuan takoyaki ke? ada tak acuan lain bleh pakai?

    ReplyDelete
  3. wat per bg ika!! dier tak nak tuhhh!! meh sini mulut kita dh nganga beso cam mulut gajah!! wakakakaka cun cunnnnnn!! ;)

    ReplyDelete
  4. ummi .. Nor amik resipi kat rumah hana, Nor dah letak link ya..

    ijan .. yep, K.Nor guna acu takoyaki tp mungkin boleh guna acu kuih cara kut, tp tak tau la boleh jadi bulat atau tidak

    ina .. eh badan gajah mmg la besor, tp mulut dia ciput jer.. mulut hippo la yg besor.. :P

    ReplyDelete
  5. Dah...kat sini lak promosi makanan Jepun....semalam gi umah ita kat Jepun promosi kopok leko...dunia blogging ni...really something kan NOr...namun...it's fun!Your ebiyaki looks yummylicous Nor....ada lagi tak???

    ReplyDelete