f Secubit Garam: Nasi Lemak

N3 Terkini

Friday, July 31, 2009

Nasi Lemak

Hari ni, menu cuma nasi lemak, tp sentiasa Ganu Kiter nyer stail. Kena ada lauk ikan aya, tak ada lauk ikan aya, cam kurang umph la.. Cam sesetengah org lain, perlu ada sambal sotong kan (nak2 sotong kembang hehe)..

Percubaan kali pertama utk menghasilkan poach egg, stail yg Alma@Makcik Kantin ajar. Tp tak menjadi sangat, tu pun telur yg ke 3 baru la menjadi sket. Permukaan luar telur tak licin, pecah2 sket. Tak per la, cuba lg lain kali ..

10 comments:

  1. ooh..rupanya yg putih segumpal tu telur..?? ingatkan apalah tadi..macam2 stail-lah nor ni!moga bahagialah nor ooi..! hi..hi..

    ReplyDelete
  2. oo, benda yang merekot tu telur? kukira apa .ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  3. am >> alhamdulillah... mmg bahagia dgn rahmat Allah pd Nor sekeluarga nih..

    gerau >> hihihi... merengkok ek.. apa tu dlm pikiran.. pandai jer dia ya.. kan dah cakap td tu, poach egg yg tak menjadi sgt.. hehehe

    ReplyDelete
  4. oh no...i'm 4th one today... huhuhu...kak nor.. ikan tongkol buat sambal tumis memang best...kat umah ann, ann sowang jer suka ikan tongkol...kdg2 goreng pun sodap kan3x...

    ReplyDelete
  5. k nor,sy mmg tahu yg ngerekot tu telur tp musykil camne eh telur tu leh ngerekot gitu?camne,camne??

    ReplyDelete
  6. ann >> yep, goreng atau panggang kosong pun sodap :)

    fiza >> hehe fening ek.. nanti kan the making ya.. tunggu............... :)

    ReplyDelete
  7. salam...
    biasa saya nasi lemak nak ade sambal bilis, kalu tak de tak best jeee...sotong kembang pun best buat sambal... nasi lemak + teh tarik ^-^

    ReplyDelete
  8. Ingat apam dalam pinggan nasik tuh tadi.hehehe... bestnye nasik lemak!!! ade ikan aya plak tue...

    ReplyDelete
  9. cantiknya you hias? ..sungguh menyelerakan.

    ReplyDelete
  10. cun >> w'salam liza .. sotong kembang K.Nor tak pernah masak lg setakat nih

    ijan >> lorr apam lak ya.. ika aya mmg wajib tiap kali masak nasi lemak :)

    raihana >> hias main2 jer hehe

    ReplyDelete