f Secubit Garam: Jom Makan Eskrim

N3 Terkini

Wednesday, July 15, 2009

Jom Makan Eskrim

Pagi2 buta makan eskrim, tak per la kan..

Adik Siam tayang smuti, mek Kajang tayang smuti gak.. tak leh jadi ni.. Akak tak nak tayang smuti, tp eskrim dragon fruit. hehe

Cam biasa la, atas request Luqman yg paling minat eskrim dragon fruit ni. Siap dapat pelukan dan ciuman lg td, bila dia tau K.Nor buat eskrim kegemaran dia ni.

Kali ni K.Nor ada letak tambahan bahan2 sket, nak ngetes la sejauh mana eskrim kita lambat cair kalau diletak halalgel spt kata Wanie. Pastu utk tak nak kasi muak, K.Nor tambahkan perahan 2 biji limau nipis supaya ada rasa masam2 sket. Spt biasa, basic resipi eskrim ni K.Nor ambil dr resipi Aiskrim Kacang Merah by CMG dan boleh jugak tengok kat sini.

7 comments:

  1. salam Nor...mogah den makan semangkuk gitu....dah tak leh makan tgh ari ni...pueh makan...maunya berpuluh hinggit gak tu kalo gi Baskin Robin....!

    ReplyDelete
  2. salam nor..lama tak tinggal jejak kat blog nor ni...wah sedap nampaknya..kena cuba ni,tapi saya tak ada ice cream maker..

    ReplyDelete
  3. watie .. alaaa bukan besor sgt bekas tu :)

    CManggis .. w'salam.. nor guna mixer jer tu, tak guna icecream maker pun

    ReplyDelete
  4. akak jgn lupa ngan adik mu yg sowang ni yerrrrrrr miss u santek la kalernya.Bak sebowl

    ReplyDelete
  5. cikmi.. kalau utk besday girl, tiga bowl pun boleh :)

    ReplyDelete
  6. salam kak nk tya tepung creamer tu cmner..

    ReplyDelete
  7. larra >> w'salam larra.. creamer tu yg kita tambahkan dlm air teh or kopi yg dlm bentuk serbuk/tepung tu.. ada pelbagai brand ... coffemate, ada yg guna lebel giant kalau kita beli kat giant dan ada pelbagai brand lg tp saya tak ingat lak namanya..

    ReplyDelete