f Secubit Garam: Sambal Tempoyak

N3 Terkini

Wednesday, July 15, 2009

Sambal Tempoyak

Sambal tempoyak yg paling simple, tak tau la nama glamer dia apa sbb K.Nor panggil sambal tempoyak jer. Cuma tumbuk cili padi, isi durian dan secubit garam, tu jer. perrghhh.. sedap woo.. berasap telinga hehe.. K.Nor lebih suka guna isi durian fresh dr guna tempoyak, walau pun nama dia sambal tempoyak, sbb tempoyak ni masam sket kan dan little bit smelly.. hehe spekong weh..

2 comments:

  1. Nie paling tak tahan neh kak nor... sambal tempoyak pojaan hati i neh sangat la menggoda... makan ngan singgang sotong tue tak pandang lauk lain dah la..bestnye... nak jugak!

    ReplyDelete
  2. ijan .. sian dier .. meh makan .. knor wat kan khas buat ijan nak?

    ReplyDelete