f Secubit Garam: Jom Makan Jagung Manis.. sedap nih!!

N3 Terkini

Tuesday, July 28, 2009

Jom Makan Jagung Manis.. sedap nih!!

Nak amik resipi kat MyR tak boleh, seharian tak leh masuk MyR hari ni. Smlm pun payah nak masuk, kena main retry jer.. Jadi terpaksa la skodeng rumah org lain nak amik resipi Jagung Manis Ostajah Azie ni.. Dah cari kat dapur Azie, tapi Azie belum sempat hapdet dlm rumah dia. Ana, akak C&P kat rumah Ana aje la ya..


Bahan2nya:-
500 gm jagung ( leh dpt dbhgn frozen )- saya guna jgung fresh
2 s b butter
4 s b susu pekat manis ( kemanisn ikut suka )
secubit garam

Cara-cara:-
1.Kukus jagung dlm 20 minit..lg lama lg sedap :)
2.Jagung dh masak..dlm bekas lain..masukkan jagung yg masih panas2, gaul dengan butter, susu pekat manis dan tabur secubit garam.
3.Sebatikan..dh siap....enak dimakan semasa masih panas2..

Baru tau dia org guna susu pekat, selama ni duk guna butter dan gula jer.. ermmm... sedap la Azie... tq!

10 comments:

  1. salam Nor..nampak sedap jagung tu......ya la cikmanggis pun tak dapat masuk MYR..penat cuba..nape ya?

    ReplyDelete
  2. saya slalu beli je jagung cawan ni. tak pernah buat lg. sambil2 tengok org tu sediakan, sy bertanya itu dan ini ttg bahan2 yg dgunakan. sekadar garam, marjerin/mentega & susu pekat manis. senang sangattt....MYR lak mmg ada pb sbb dr semalam sy x leh nak bukak..

    ReplyDelete
  3. CManggis .. w'salam.. mmg sedap cam kat kedai :) ttg myr tu, biasa la , ada problem dgn server la tu..

    KOG .. udah semestinya.. nak join makan? dah abis la.. nanti akak buat yg lain ya.. :)

    azita .. hehe selama ni nor gaul dgn butter dan gula jer, tak hendap pun bia dia org buat kat stall..

    ReplyDelete
  4. Sedap, tapi malas nye nak buat.. penyakit malas ni mmg tak de obatnye kan..

    ReplyDelete
  5. kak nor...pic kak nor memang tip top cun ler...ni buat nak makan jagung malam2 buta nih...

    ReplyDelete
  6. Salam Nor....Please come forward for your Kreativ Bloggers Award at my blog....I truly belief you deserve it!

    ReplyDelete
  7. kak nor shout dlm blog saya nak resepi ape sbb sy ada simpan softcopy kebanyakan resepi..
    :-)
    kot² ada resepi yg akak nak..

    ReplyDelete
  8. mimi .. lewat malam baru sampai ya.. dah sejuk pun mimi :)

    ann .. stock jagung dah ada ke tu? :)

    watie .. w'salam .. tq2.. nanti nor g amik ya

    ann .. sori ann, rasanya ann silap org tu..

    ReplyDelete