f Secubit Garam: Jus Apple Hijau Kasturi Asam Boi.. panjangnyerrr nama ..

N3 Terkini

Thursday, July 2, 2009

Jus Apple Hijau Kasturi Asam Boi.. panjangnyerrr nama ..


Ni air utk si emak dan anak2.. Jus apple hijau kasturi asam boi... sedap sih.. nyaman anak tekak. Dagang mintak izin nak salin resipi kat sini ya..

Jus Apple Hijau Kasturi Asam Boi

  • 5 biji apple hijau
  • 9 biji asam boy
  • Gula
  • Ais batu
  • Air masak
  • 6 biji limau kasturi
  1. Potong apple hijau dan buang bijinya.
  2. Blend bersama air dan gula
  3. Kemudian masukkan kedalam jug.
  4. Tuang jus tadi kedalam gelas perahkan limau kasturi 2 biji dan masukkan 3 biji asam boy dan ais.
  5. Anda boleh tambah gula ikut rasa selera anda.

6 comments:

  1. kaaaakkk! oh tidakkkk! menggoda sungguh! org kata air ni bagus buat diet ye...?

    ReplyDelete
  2. kucingoren .. laagi syok kalau dapat minum tuh hehe.. betul tu ada org kata, minum jus ni boleh slim, kes guna apple hijau tu. kalau nak diet cuba resipi ni http://www.myresipi.com/top/detail/6472 tuan resipi cakap mmg boleh utk wat diet

    ReplyDelete
  3. kak...wah ini nostalgia sy kat u dulu..ada 1 kedai je yg jual air ni tau..n sedap sgt..wah nt nak try la tak terpikir lak nk buat sendiri heheheh tapi mak buyung leh ke mkn epal hijau n asam boi ek hhehehe kiter tak tau ler...

    ReplyDelete
  4. adyx nisaq .. kalau dah teringin sgt tu org kata ngidam. kalau gitu, buat/minum jer la utk tunaikan hasrat. Tp jgn la miunum acapkali atau banyak2 kalau org kata tak elok utk org peknen. akak tak pasti lak hal ni, terpulang pd nisaq ya..

    ReplyDelete
  5. K.Nor...tuk 5 biji epal, nak letak air masak berapa ml? hihi...

    ReplyDelete
  6. love.. smlm k.nor buat guna 3bj apple jer, k.nor guna 2 cawan air rasanya dan 1 sb gula

    ReplyDelete