f Secubit Garam: Mi Sanggul Rebus

N3 Terkini

Saturday, June 4, 2011

Mi Sanggul Rebus

ASSALAMUALAIKUM..

Menu melayan selera anak tekak tukang masak yg kurang berselera nak makan nasi atau yg berat2. Walaupun dah masakkan Sayur Lemak Jambu Golok, dah tumbuk sambal belacan dan dah siap panggang ikan, tak terasa nak makan nasi. Last2 dkt pukul 7 ptg, K.Nor buat mi rebus menggunakan mi sanggul. K.Nor buat pun utk K.Nor sorang jer makan sbb yg lain2 makan nasi. Alhamdulillah.. walaupun simple tetap menyelerakan. Dah antu mee kan, tambah lagi bila badan tak berapa nak sihat ni lagi la sedap pekena mi rebus. Letak serbuk lada hitam lebih sket pastu makan pulak dgn cili jeruk.. enak sih....


Hari ni tak ada show menu lunch ya. Tuan rumah sekeluarga ada 3 jemputan kenduri kawin. Tak tau la boleh pergi ketiga2 tempat atau tidak. Ok la.. nak gi godek something kat dapur.. Ada yg nak ikut gi makan gulai kawah? Izah, nak ikut tak? Meh ler.. hehe

15 comments:

  1. uh?ajak izah je ke?majuk ah majukkk..majuk sampai balik kmpung nih..huh..kak nor jgn lupa pujuk lak..haha..
    sedap tuu gulai kawah..i loikee..

    mee tu pun sungguh melaparkan perutku..adeh

    ReplyDelete
  2. sue >> males ler nak ajak sue, sbb dah tau sue balik kg.. gi ler makan2 kat kg nun.. ajak izah sorang cukup la, kesian dia sbb tk leh balik kg, tk leh makan gulai kawah.. ajak ramai2 pun bukan muat keter :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum kaknor,
    org tgh tak brp sedap badan mmg sesuai makan hidangan berkuah yg ada lada hitam... badan pun bpeluh dan rasa bertenaga....

    ReplyDelete
  4. k.nor... atie kat teganu nih, rsa xsbr nakgi kedai bakery yg akak cakap tu

    ReplyDelete
  5. mas pun nak merajukkk...
    sue..kita merajuk berdua yerk..kikiki

    akak..sedappnya tengok mee tu...
    mas memang suka mee masak gini..

    ReplyDelete
  6. as-salam kak nor
    sedapnye mi sanggul rebus...sedap makan time panas2, hirup2 kuahnya..menyelerakan sungguh..

    ReplyDelete
  7. Nor, jgn pengsan makan kenduri dah laaa...hehhee

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum akak...
    simpl2 pun nmpk sedap tu akak... lagi sedap kan akak makan mee mcm nie...

    ReplyDelete
  9. wah sedapnya..tengah cari resepi mee kuah yg sedap..nak cuba letak serbuk lada hitam la pas ni..
    wah sedapnya taruk cili jeruk =P
    thanks kak nor

    ReplyDelete
  10. Hi K. Nor, lovely dish. Looks delicious.
    Mee rebus is one of my favourites, and when I used to travel to Trengannu, would have it near that market by the sungei.
    There was a coffee shop near there selling it. As well nasi dagang.
    I sure miss Trengganu.
    You have a pleasant day.
    Best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
  11. Kak nor saya anak beranak suka gak mkn menu mcm ni.. Tambah mkn dgn cili jeruk lagi terangkat

    ReplyDelete
  12. salam semua...

    maaf ya tak leh nak reply komen 1 by 1.. apa pun mekasih dr hati k.nor kerana dah sudi tinggal komen di sini dgn semoga kita semua dilimpahkan dgn kesihatan yg baik.. aminnn...

    ReplyDelete