f Secubit Garam: 0ne Million... At last ^__^

N3 Terkini

Wednesday, June 29, 2011

0ne Million... At last ^__^

ASSALAMUALAIKUM..


Sedar tak sedar dah cecah 1 juta hits ( dah lebih dr 5000 baru nak perasan, tu pun Along K.Nor yg cakap jap tadi hehe ) SecubitGaramNor67@blogspot.com setelah bersiaran selama 2 tahun 3 bulan. Tak terasa masa berlalu, rasa cam baru jer lagi menceburkan diri dalam dunia blogging. Makin lama makin terasa keindahan menjadi blogger (walau banyak juga yg pahit, kita amik yg positif dah la kan.. yg pahit, yg keruh tu, kita buang jauh2 walau ada yg menjadi parut, berbekas di hati.. ada yg masih terpendam kekecewaan dgn sesetengah blogger dan keadaan atau apa yg dilakukan.. yer la, siapa lah diriku nak bandingkan dengan mereka2 ini kan.. ) Yang paling best mendapat kenalan baru yg tak pernah bersua muka, ada yg dah ramai jumpa, dpt mengikat tali persaudaraan antara bloggers dan juga dgn bukan bloggers. Alhamdulillah.. terasa indahnya ukhwah yg dibina atas keikhlasan dan kerana Allah ni.. semoga terus mekar ukhwah antara kita semua ya..


Ikutkan plan yg K.Nor buat, ada nak buat perubahan sket pada blog ni tapi apakan daya, keadaan tak mengizinkan. Kita hanya merancang, Dia juga yg menentukan. Insyaallah akan dilaksanakan jugak cuma masanya entah bila.. Mudah2an dpt dilaksanakan secepat mungkin..

Jutaan terima kasih buat semua pengunjung ke SecubitGaramNor67 yg tak seberapa ni. Tak kira lah bloggers, bukan bloggers yg sudi mengomen, pengunjung baru maupun yg lama, silent readers maupun yg suka tinggalkan komen. Kalian semua amat K.Nor hargai.. Semoga akan terus mengunjungi SecubitGaramNor67 ya.. Kunjungan dan komen2 teman2 semua sentiasa menceriakan hari K.Nor serta menjadi pemangkin semangat utk K.Nor meneruskan blog ni. Komen2 positif yg membina dan bukan menikam dr belakang dan menjatuhkan sesama sendiri amatlah dihargai. Terima kasih sekali lagi.. Luv u all... always ^___^


Sudi2kan amik ya.. tq so much!


63 comments:

  1. Assalammualaikum kak :)

    tahniah kak,mesti lebih byk manis dari pahit

    forget n forgive terindah

    pai akan cuba selalu berlapang hati

    me kasih kak cantik bunge love tu :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..
    Tahniah Kak Nor. Agak2 berapa percent yea utk saya. Apa pun saya doakan semoga Kak Nor akan dipermudahkan untuk terus berkongsi ilmu di sini.
    Bak kata pepatah yang baik jadikan panduan yang tak best tu tolak tepi (hehehe pepatah diderhakakan). Think +ve. Semoga 1 hari nanti saya diizinkan olehNya untuk memijak bumi kt dan seterusnya bertemu muka dengan kak nor, insan yang sangat kagumi. Kenapa? biarlah rahsia. Hehehehe ayat baik punya.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum akak...
    tahniah buat akak n secubit garam... moga akan terus berjaya n terus lg melangkah menuju kejayaan... :) diana pun sayaaaang akak.. n terima kasih bunga nya... nnt diana gantung kat rumah diana yer akak.. muahsss kat akak.. ;)

    ReplyDelete
  4. tahniah kaknor .. smga knor terus bersemangt utk berkarya n berkongsi ilmu.. tq kak

    ReplyDelete
  5. tahniah kaknor...byk benda saya belajar sejak berblog nih...lagi kuas pemandangan dlm bidang masakan nih..selalu jugak merujuk umah kaknor nih...terima kasih atas segala resepi yg dikongsi...semoga Allah memberkati kaknor dan keluarga...amin..:)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum kak nor cayang..
    tahniah akak..
    moga lebihhh mantoopp yerk lepas ni cikgu...
    banyak gak ilmu yang mas dapat dari secubit garam......alhamdudillah..
    moga sama2 kita beroleh keberkatan darinya....
    love u secubit garam...muahhhhhh
    sambil ambik rose yang cantik tu..
    maceh kak...

    ReplyDelete
  7. Tahniah kak Nor...
    Sentiasa jguk blog kak Nor kalau bersiaran..dan ader byk jgok resepi yg saya dah cuba..terima kasih atas perkongsian ilmu masak memasak ni

    ReplyDelete
  8. Congratulations Kak Nor!!! Thank you for sharing all your wonderful recipes here with us. Tiap tiap hari I pun datang to check out what you bake dan masak :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah nor..
    Norsecubitgaram memang berjaya menarik minat orang untuk mengunjunginya..

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum..

    pia >> tq pia.. betul tu.. kita think +ve kan.. :)

    mekasih sudi amik roses tu :)

    sam >> w'salam sam.. sam nak berapa percent? hehe amin.. mekasih sam.. mmg sentiasa tak nak pk -ve.. mmg sentiasa mengalah dgn apa yg berlaku.. sentiasa cuba pendam dr meluahkan yg terbuku.. tak buat kecoh2.. kan.. insyallah.. selagi terdaya selagi tu k.nor akan terus berkarya di sini..

    diana >> insyaallah..thanks diana.. sayang diana kembali :)

    tq juga sudi amik roses tu ya.. :)

    ReplyDelete
  11. zana >> insyaallah.. mekasih zana.. amin..

    Q >> amin.. mekasih Q.. sama2 kita belajar ya.. :)

    mas >> w'salam mas cayang.. amin.. mekasih mas.. terharu :) tq2 :)

    cikgu nor >> alhamdulillah.. mekasih kembali kerana sudi menjenguk dan mencuba resipi2 yg k.nor paparkan kat sini :)

    ReplyDelete
  12. gert >> wahhh dpt compliment dr gert ni cam dpt durian runtuh pulak rasanya.. hehe.. tq for dropping by & thank you too for ur compliment :)

    terharu pulak bila sifu masak2 ni sudi luangkan masa tiap2 kali nor update blog .. love yr blog too .. tq so much gert :)

    k.erna >> terima kasih k.erna.. tanpa pengunjung tak meriah gak kan :)

    ReplyDelete
  13. WOW! Your blog have reached 1 million visitors! Big Congratulations!!

    ReplyDelete
  14. ann >> tq to u too as one them .. :)

    ReplyDelete
  15. Tahniah k.nor!semoga terus sukses..akan sentiasa menyokong dari blakang..wlupun kdg2 sempat jd silent reader je..huhu

    ReplyDelete
  16. tahniah k.nor..sy jadi penyokong yg bru...

    ReplyDelete
  17. Tahniah, semuga terus menjadi blog rujukan buat kak rose yg x pandai masak ni...

    tq for the bouquet... cantik!

    ReplyDelete
  18. tahniah Nor,semoga tak jemu2 munulis,,,kak noor follower & pengunjung setia Secubit Garam.Sama2 berkongsi resepi dan ilmu masakan.Dengan keikhlasan dihati resepi2 yg dicuba selalu tidak mengecewakan.Terima kasih.Semoga persahabatan alam maya kita akan terus berkekalan hendaknya.

    ReplyDelete
  19. Tahniah kak norrrr....
    Saya hadiah kat kak nor banyak klik yeee.. Hehehe..
    Kak norr bunga hari esok saya angkut woraitt..
    Ada kek potong2 tak sempena 1 juta ni..

    Kak norr. Mana ada nyerrr.. Spekulasi je tu.. Haha.. Pening sesaja je ni la kak norr

    ReplyDelete
  20. tahniah kak norrr!!!!!!!!!!!
    mai angkut bunga~~
    nk gantung terus la.. ^^

    ReplyDelete
  21. kak Norrrrr....Tahniah...Bila ni nak belanja???? Bunga tu boleh amik ker??

    ReplyDelete
  22. tahniah kak nor..pernah jadi silent reader jugak dulu..suka secubit garam..

    ReplyDelete
  23. As'salam Nor

    Alhamdulillah, syukur dah tahniah buat Nor dan secubitgaram67.blogspot.com. Sesungguhnya yang pahit itu kita jadikan ingatan dan yang manis tu kita jadikan kenangan semoga blog secubitgaram ni akan kekal sampai bila2.

    Terima kasih diatas resipi2 Nor yang sedap dan indah2 hiasanya :)

    ReplyDelete
  24. Tahniah kak nor. Nak minta maaf jika ada terkasar bahasa dgn kak nor.LOOMOT

    ReplyDelete
  25. tahniah kak nor..semoga secubit garam sentiasa maju jaya :)

    ReplyDelete
  26. Assalam kak nor,walaupong lambat,tapi nak juga ucap tahniah utk akak..Moga akak terus diberi kesihatan utk terus berkongsi ilmu,byk ilmu yg dah sy tau sjak kenal akak..Moga secubit salt terus suksess ya..Amin..

    ReplyDelete
  27. Salam,kak nor. tahniah! =0).
    Saya tumpang gumbira! =0).
    saya akan terus menyokong blog kak nor ini. very nice and fantastic blog =0).

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum kak...Jutaan tahniah buat secubit garam dah penaungnya yang cumeyyy..Alhamdulillah...
    Dari sejak mula lagi secubit garam memberi sumber inspirasi untuk para blogger untuk terus bersemangat dalam dunia blog..Tahniah kak..

    ReplyDelete
  29. Salam K Nor,
    TAHNIAH!

    Memang selalu saya telan air liur masuk blog K Nor ni:)

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum.
    tahniah kak nor. blog masak2 kak nor mmg best. kak nor pn pandai masak n create resepi2 baru. moga Allah sentiasa kurniakan kak nor kesihatan yg baik n ilham utk terus berkongsi resepi n berblogging.:))

    ReplyDelete
  31. Tahniah Kak Nor!
    Sempena dengan kegembiraan ini Amie hantar sepinggan Nasi Ketumbar khas untuk Kak Nor.... teruskan usaha memeriahkan dunia masakan tanahair kita!

    ReplyDelete
  32. tahniah kak nor.. saya salah sorang new blogger dah sudah melekat dengan blog kak nor.. sehari tak sah kalau tak klik blog kak nor ni.. cuma kengkadang tak sempat nak tinggalkan komen kalau nk deras... hehehe..

    ReplyDelete
  33. tahniah kak nor...smg lebih glemer dan leh share resepi yg gempak gitu..hihihi

    ReplyDelete
  34. Tahniah Kak Nor...
    dari MyR sampai ke dunia blog...
    satu rahmat dapat berkenalan dengan akak yang punya bermacam2 ilmu ni...

    ReplyDelete
  35. zila66...Assalamualakum Nor, tahniah..tahniah...semoga terusss...maju..dn terimakasih diatas segala tunjuk ajar...semoga Allah memberkati nor sekeluarga Amin2.....psst..nk amik rose kt mana ya nk gantung(smbil garu2 kepala)hihii..tq muahahh..

    ReplyDelete
  36. bravo..bravo k.nor & secubit garam... jangan lupa pulut kunen yek...

    ReplyDelete
  37. Tahniah kak nor. Semoga sukses lagi dan lagi dan lagik. Akan selalu datang ke sini bila boring2 kat opis ni... teruskan usaha sebab n3 kak nor sumber inspirasi...

    ReplyDelete
  38. Assalamaulaikumwbh Kak Nor....Alhamdulillah...wa syukrulillah....Ayu bangga bercampur terharu tumpang gumbira dgn pencapaian blog kak nor n diri kak nor terutamanya....Keep up the gud in you ya.......

    Owh...teringat kenangan kak nor sekeluarga dtg jalan beraya ari tu.....:)

    ReplyDelete
  39. KNorrrr.. tahniah tahniah.. am happy and terexcited pulak heheh.. bunga rose merah.. auwwww

    ReplyDelete
  40. Omedeto Gozaimasu kak Nor....kep up more and more!!!

    ReplyDelete
  41. assalam kak nor..tahniah buat kak nor dan secubit garam..jugak org2 yg di balik tirai secubit garam..moga lebih banyak kejayaan menyusuli...

    SECUBIT GARAM memang best!!!!

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum Nor,

    Tahniah buat Nor semoga berjaya dan sukses terus...happy2 selalu...jgn tension...leave it the rest to Allah...dunia blogging ini macam2 karenah yang ada...kalau ikutkan hati mmg geram dan marah pd sikap manusia yg kurang bertanggung jawab!!!Okay Nor teruskan berkongsi resipi yang sedap2....hehe.

    ReplyDelete
  43. Weeeeeeeeeeee...tahniah la Nor! Lebih mantap lagi lepas ni eh... Kasi ngam-ngam sikit...hehe, Ummi jek rasa yg dah xda masa, jeles tgk Hana duk goyang kaki, lena beradu awal malam2..mcm nak join jek...huhuu...

    ReplyDelete
  44. salam kak Nor,
    Kita tersipu-sifu datang ni. hehe.. Actually sekali saya dtg, 2-5 page saya belek. Tak jemu...
    Kelebihan kak Nor, semestinyalah fotonya. Terbaik! Kedua resipinya yang menjadi..
    Tahniah,kak. Moga ceria dan sihat selalu..

    ReplyDelete
  45. salam semua.. sori ya lambat reply.. blogger buat hal td tu.. hehe

    wan >> mekasih wan.. tak kisah la silent ke berbunyi ke.. mekasih atas sokongan :)

    ijah >> wahhh tq2 dear :)

    najiha >> mekasih najiha.. :)

    k.rose >> insyaallah.. mekasih k.rose :)

    ReplyDelete
  46. k.noor >> mekasih k.noor.. terharu gak nih.. :) tu la yg nor pegang, ikhlas dlm memberi.. kan.. insyaallah.. smoga berkekalan dan mendapat limpah rahmat dr Allah hendaknya.. aminn..

    izah >> mekasih mek jah.. jgn sikit ya.. banyak2 banyak2 tau. heheheh.. nanti akak upah eskrim mesia :)

    kek? ntah la ek.. tak terpikir nak buat kek tambah2 pose ni..

    takper la.. akak doakan bais cepat2 dpt adik ya.. hehe

    nadiah >> mekasih nadiah :0

    tun >> mekasih tun dan mekasih sudi angkut dan gantung munge tu ya :)

    ReplyDelete
  47. naz >> erkkkk belanja? belanja eskrim mesia boleh? hehhehe amik ler naz.. special utk pengunjung blog tak seberapa ni :)

    suri >> mekasih.. bila silent hubungan tak mesra kan.. baca jer.. bila dah berbalas komen, baru lebih mengenali boleh bergurau senda kan.. :)

    CT >> w'salam CT.. mekasih.. insyaallah.. amin... ct punya masakan dan gambar pun apa kurangnya tu :)

    loomot >> mekasih loomot.. :)

    mieza >> mekasih mieza.. insyaallah..

    ReplyDelete
  48. Assalammualaikum wbt kak Nor Cayang..salam winduuu!!hehe.. baru jer blk cuti ni byk hari try nak on blog tak lepas-lepas...hari ni baru ok..terasa mcm lama jer tak singgah sini..hehe btw tahniah kak Nor...semoga secubit garam akan terus meletop dgn resepi yg best-best lagi kak..amin..:)

    ReplyDelete
  49. siti >> amin.. mekasih.. tak per.. asal kan ikhlas kan.. tu yg penting :) secubit salt la.. se pinch salt la.. kakak secubit garam la.. hahaahha.. mcm2 gelaran dpt yg pastinya secubit jer tak leh lebih kang darah naik :)

    vivi lim >> mekasih mekasih.. terharu pulak dgn org baru kenal blog ni.. tq ya..

    yati >> mekasih yati :)

    tun >> w'salam tun.. jutaan terima kasih gak dr k.nor.. tanpa pengunjung tak jd gak kan angka tu.. :) mekasih kembali buat semua

    TTM >> w'salam cik timah.. ucap tahniah jer ke? tak bawak labu barang sebiji ke.. silicon mould barang dua tiga dozen ke.. hehehhehe

    aduhh kesian betul, agaknya kenyang dgn air liur jer la bila balik ya.. hehehe..nice knowing u zana :)

    anis >> w'salam anis.. amin.. amin.. tu lah nawaitu saya berblogging, nak shara apa yg Allah pinjamkan .. semua milik Allah kan.. semoga kita memperoleh keberkatan drNYA.. aminn..

    ReplyDelete
  50. amie >> wahh untung arini dpt set nasi ketumbar pree ya.. mekasih amie :)

    tq2.. insyaallah.. :)

    ira >> mekasih ira :)

    ratna >> mekasih ratna.. k.nor pun suka ke blog ratna.. kita sama2 org ganu kan.. hehe..

    sabariah >> mekasih saba.. wahh tak nak la glamer2 suka low profile jer.. hehhe

    cheq sue >> mekasih sue.. tu la dr myr semuanya bermula ni.. mmg sentiasa bersyukur berjumpa dgn myr dan mengenali member2 myr.. penghargaan setingginya buat yani dan suaminya kan..

    ReplyDelete
  51. zila >> haaaaaaa.. ni sorang lg org myr .. hehe.. w'salam zila.. tq.. tq.. amin.. mudah2an hendaknya. dgn sokongan dr pengunjung harapnya blog ni tak berkubur hendaknya.. amik jer, letak kat photo pesbuk tu :)

    gee >> tq tq.. hehehe nak pulut kunen.. lama tak memulut ni.. kang naik pulak gula dlm darah :)

    erani >> mekasih erani.. insyaallah.. sudi2kan lah menjenguk kesini ya.. supaya sentiasa meriah :)

    ayu >> w'salam ayu comel lote.. mekasih dr k.nor.. seronok juga dpt mengenali ayu, org senegeri :)

    lain kali boleh terjah la kg che lijah ya.. hehe

    ReplyDelete
  52. rima >> wahhh k.nor lagi la happy bila rima sudi mencemar duli kat sini hehee.. tq for the wish ya.. :)

    mas > mekasih mas :)

    ida >> tq ida.. ishh sorang lg cakap jepong.. arigato kan.. dlm bahasa jepun.. nanti nak kena gi kursu jepun la kalau gini hehe.. tq2.. :)

    mokwo >> aik ada note lagu lak dah.. hehe

    w'salam mokwo.. mekasih dr k.nor.. (tak selesa la pulak nak berbahasa k.nor ni.. selama ni duk bahasa nor jer hehehe)

    amiin... tq2.. mokwo pun best jugak!! :)

    nuridah >> w'salam k.nur.. mekasih... insyaallah.. mmg nor serahkan semuanya pd Dia, Dia lebih mengetahui kan.. tq k.nur :)

    ummi >> tq ummi.. agaknya sebelum ni banyak tak ngam ek.. hehe cikgi tu duk menambah lemak kut :)

    nurindah >> w'salam nur.. amin.. haa.. masuk pun dia.. takyah la segan2 ya.. buat cam biasa jer.. kalau tak mengomen tak mesra kan.. :)

    mekasih banyak2 sudi jengah sini.. yg menjadikan resipi tu menjadi adalah Dia, k.nor cuma kongsi jer apa yg diberi pinjam..mekasih sudi mencuba ya.. :)

    nieza >> w'salam nieza cayang.. sempat juga singgah malam ni ya.. fligt delay ek.. hehehe mana pergi ni.. rindu gak kat dia tau.. ooo gi jalan2 ek.. ada bawak balik ole2 utk akak tak> hehe..

    mekasih nieza.. aminn.. cayang dia :)

    ReplyDelete
  53. Tahniah kak nor..
    smoga k.nor terus berkongsi di secubit garam yang best ni ..
    byk yg kite dpt ilmu n pelajari kat sini :)

    ReplyDelete
  54. seri >> mekasih seri..insyaallah... :)

    lama tak nampak seri sejak balik semenanjung ni.. seri sihat? :)

    ReplyDelete
  55. Tahniah dan tumpang gembira..saya baru je jumpa blog ni.

    Salam perkenalan

    ReplyDelete
  56. Tahniah dan tumpang gembira..saya baru je jumpa blog ni.

    Salam perkenalan

    ReplyDelete
  57. mamafami >> mekasih ma :)

    azian >> terima kasih juga dr k.nor sbb sudi singgah dan tinggal komen :)

    ReplyDelete